מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר לדירה חדשה וחלוקת הנטלאלי27/09/2010
אני מתכוון לעבור לדירה חדשה עם חברה איתה אני בקשר כבר מס' שנים.
אנחנו צריכים לקנות רהיטים, חישבנו את הסכום הנדרש והגענו למסקנה שנצטרך 20 אלף שקל בשביל כל הרכישות. תכננו, מן הסתם, לחלק את ההוצאות באופן שווה בינינו. לציין ששנינו עובדים, אני כרגע בעבודה פחות או יותר קבועה והיא, לצורך מבחנים, כרגע לא עובדת, אבל שנינו לא באים ממשפחות אמידות.
היא אמרה לי שייתכן שאימא שלה תקנה לה כמה רהיטים ואז מבחינתה אני צריך להשלים את השאר. דעתי היא שהנטל הוא של שנינו בכל מקרה. כלומר, מן הסתם, זה מוערך מאוד על ידי מה שהאם נותנת/תורמת/מוסרת (כסף או ריהוט), אבל לדעתי, מאחר שלי "אין מאיפה" ואנחנו זוג, ושהתרומה המדוברת היא לא יוצאת מהכיס של אף אחד משנינו, אז ראוי ששנינו נחלוק בשאר, באופן, לכל הפחות, קרוב לשווה.
היא מצידה אומרת שזה נראה לה הכי הוגן שבעולם ושהיא "דואגת" לחצי ואני צריך לדאוג לחצי השני. אני לא מצליח להסכים וזה יוצר בינינו ויכוחים/מריבות.
אשמח לכל דעה. צודק/טועה/לא זה ולא זה/הצעות קונסטרוקטיביות אחרות או סתם הערות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה שלא תחשבו על חתונה?
אני27/09/2010נירא לי שאולי קיים בה החשש שללא חתונה שום דבר לא שלם - והיא לא רוצה כלכך להתחייב בכזה סכום על משהו שהוא לא משותף?
סתם דעה שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתונה זה לא משהו שעל הפרק בכלל
אלי27/09/2010מבחינת שנינו.
והנושא שהועלה הוא נושא נכון ככלל, אבל צריך לעבור אותו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונקרטית הריהוט או אולי עוד מעבר?
עדי בדיחי28/09/2010הי אלי,
אני מבינה את הדילמה שלך. מצד אחד אני אומרת כמוך- ביחד אז ביחד, וצריך להתחלק במה שנשאר לקנות. מצד שני- זאת באמת לא התמסדות אלא עדיין חברות תחת קורת גג משותפת, וכל אחד מביא את הדברים שלו. חלילה במקרה של פרידה- כל אחד גם יקח אותם. אולי לשם גם צריך להסתכל- הרי סביר שלא תמכרו אותם ותתחלקו בכסף.. אולי החברה מעוניינת שיהיו דברים "שלי" ו"שלך" כי גם ככה יש חרדה סביב שינוי מגורים ויש צורך שהדברים יהיו יותר ברורים.
אני מציעה, שאם כלכלית זה כבד עליך אולי גם אתה צריך לברר עם בני משפחה- אולי מישהו מוסר משהו, באתרי יד2, וכד'- על רהיטים. גם רהיטים מתצוגה הם זולים יותר.
מעבר לזה, אני הייתי רוצה לשאול האם אתה מרגיש שיש משהו מעבר ל"מי קונה מה", האם יש בך חשש אחר סביב ההתנהגות הזאת? או שמדובר בשאלה שהיא נטו קונקרטית לעיניין הריהוט.
ואגב, 20,000 ש"ח זה סכום מאוד נכבד לרהט בית (בגודל סביר). אני משוכנעת (גם מתוך ניסיון), כי זה לא חתנוה עדיין ובכל זאת, זאת לא דירה קנויה (לפי הבנתי) - ולא חייבים שהכל יהיה חדש ומהניילון. כך אתה חוסך הרבה. יש אנשים שמוכרים תכולת דירה במחירים ממש מצחיקים, ושוב, אם באמת זה העיניין- אולי כדאי לחשוב על מהלך חסכוני יותר. כן ממליצה לחשוב האם יש מתחת לפני השטח ואתה מזהה עוד משהו שמטריד אותך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)