מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנא קראו עד הסוף, והשיבו-תודהמוטרדת27/09/2010
אני נשואה זה עשור לאב בתי בת ה-4. הבעיה שלי היא עם אחותו הגדולה (גדולה משנינו בשנה). העניין התחיל בילדותם, במהלכה בעלי היה הנכד המועדף. ולאחר שדור הסבים הלך לעולמו, המצב התהפך. היא פתחה חשבון איתו. שנים שהיא "מחפשת" אותו, ו"מלכלכת" עליו על מנת להשפיע לרעה על יחסיו עם הוריו. בעלי בזמנו היה טיפוס שמגיב באותו מטבע, אבל כשלמד שזה מה שהיא מחפשת, ובמניפולציות ידה יוצאת על העלינה, הוא הבין שכדאי ועדיף לשמור מרחק. מה שיצר ריחוק מהוריו.
כעת, אני הקורבן החדש שלה. אולם, אני באתי ממשפחה מלוכדת, וניסיתי להתקרב, לא להתעמת ולגלות רגישות לזה שהיא רווקה (למרות שהיא מחפשת מיליונר, בלי משפחה), בתקווה שהדברים ישתפרו. לצערי - אין עם מי לדבר, ואין על מה.
ניסיתי לשמור על יחסים טובים עם האח הקטן (קטן מאתנו בעשור) וההורים, אבל גיליתי שמידע אישי עובר אליה, והיא משתמשת בו לעקוץ אותנו בפומבי "מתחת לחגורה", כך שלא יאשימו אותה. פעם אמרתי לאמא, שאם אחותו בסדר, אז אני מברכת אותה שתהיה לה גיסה כמוה. הבעת הפנים של האמא, הסגירה שהיא יודעת שבתה לא בסדר. הוריו פעם סיפרו לי, שאחותו היתה בטיפול פסיכולוגי, אותו לא סיימה בהצלחה.
לארוחות משפחתיות היא תמיד מביאה ליווי, ומרבה להתרברב בחומרנות תחרותית, על מנת לתת לנו תחושה שאנחנו חיים באופן ממוצע ועלוב.
שנים שהיא מרעילה גם את האח הקטן נגדנו, ויוצרת מחנות. הוא התעמת עם בעלי, כשלנגד עיניו תמונת מציאות מעותת, שהיא "מאכילה" אותו. הוא דומה לאחותו באישיותו ובדעותיו, והקשר שלנו עימו הוא לא מעבר ל"שלום, מה נשמע".
בארוחה המשפחתית האחרונה, הגעתי למרות שלא הרגשתי טוב, על מנת לכבד. היא עשתה את מה שהיא נוהגת לעשות, ולראשונה הגבתי לה בקצרה וברוגע. היא התפרצה עליי, בטענה שלא עשתה דבר כי היא לא התייחסה אליי מתוקף זה שאנו לא בקשר. אני אמרתי לבעלי שאני הולכת, ארגנתי את בתי והתיק, אמרתי יפה תודה ושלום ויצאתי. מי שראה את מה שהתרחש היה האבא, שלא נוהג מטבעו להגיב. והאמא שהיתה במרחק בבית עם האח הקטן, יצאה לשוחח עימי. בעלי היה בהלם, ולקח לו דקה או שתיים להצטרף. ששוחחתי עם האמא, הייתי נסערת, רעדתי מעצבים, והסברתי שנמאס לי משנים של התעללות רגשית שאף אחד "לא רואה", ושיותר אינני מעוניינת להשתתף בארוחות עימה.
עברו כחודשיים של נתק, במהלכם במפגש איש של בעלי הוא הזכיר להוריו מיהי ביתם, ושזו דרך ההתנהלות שלה שנים. הוא גם הזכיר את ניסיונותיי הנואשות ליצור מערכת יחסים עם האחות והמשפחה. ואני יזמתי מפגש ספונטני עם האמא, ובמהלכו ציינתי שלא צריך לדבר על מה שקרה, אבל חשובה לי מערכת היחסים תקינה עם ההורים.
מאז הקשר הוא רק עם ההורים, בלי האחות והאח. הקשר קר, מרוחק, לא אמיתי...תחושתי היא שאנחנו הכבשה השחורה של המשפחה, היות והיא הצליחה להכתים ולהכפיש את שמנו הטוב. אוף, למה בעולם של הגדולים הרעים מנצחים, ולא הטובים כמו בעולם הילדים?! אני תוהה אם, ואיפה טעיתי? ומה עליי לעשות עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בריא לסחוב מטענים של טינה
דורית כהן29/09/2010מוטרדת היקרה, צר לי על מה אתם עוברים מול המשפחה שלו. אני בטוחה שעשית את כל המאמצים על מנת לא להגיב מהמותן, אבל יש להביא בחשבון שכמו שאצלך התטברו תחושות וחוויות לא טובות מן התקשורת עם האחות הבכורה של בעלך ואחיו הצעיר, כך הצטברו גם אצלם - באותה מידה לפחות, וההצטברויות הללו הן לא בריאות לתקשורת, כי כל "קש" קטנטן עלול להדליק את האש העצורה.
כאשר מישהו מרגיז אותנו, הנטייה הטבעית היא להתרגז עליו בחזרה ולחפש בו פגמים וליקויים.
הדרך היותר קשה היא להמשיך עוד ועוד לחפש ביריב דברים טובים, חיוביים, ו לשים את המחשבות החיוביות הללו בפרונט שלך כאשר את נפגשת עם האנשים האלו. זה לא דבר קל, כמובן, אבל זו גישה רוחנית, בוגרת, מקבלת ומכילה את האחר, אפילו אם הוא לא מקבל אותך.
מאחר וזו משפחתו של בעלך, חישבי מה יעשה אותו מאושר, ונסי לפעול בכיוון הזה. אני מאמינה שקרע ארוך שנים עם אחותו ואחיו וקור מול הוריו - לא יעשה אותו מאושר.
נסי ללמוד מן האירוע: האם בכל זאת היה משהו בהתנהגות שלך, בתקשורת שלך, שיכול היה להרגיז את האחות? האם זה קרה לך עם אחרים? בדרך כלל אנחנו עוורים לעצמנו במצבים טעונים כאלו, ולא שמים לב שגם לנו היתה תרומה להסלמת האירוע. האם יש לך האומץ להתבונן על עצמך ועל התנהגותך ולתת לעצמך דין וחשבון האם התקשורת שלך היתה מכבדת, אוהבת, מקשיבה?
סביר להניח שהיית מראש כבר בהתגוננות בגלל ההיסטוריה הטעונה שלכן, ואולי שידרת משהו לא נעים בתגובה שלך, אפילו מבלי לרצות.
אינני באה לחנך. אני רק יודעת מנסיוני האישי והמקצועי שככל שסוחבים קרע כזה עם קרובי משפחה חשובים - יותר זמן - זה מזיק לבריאות של עצמך ושלהם, ושל כל המשפחה מסביב. מישהו חכם אמר פעם - טינה זה כמו רעל שאתה מוזג לעצמך...
אני מציעה לחשוב בכיוון של בירור ויצירת הבנות וסליחות, כמה שיותר מהר. אולי ניתן לבקש זאת ממישהו במשפחה שכולם סומכים עליו, בתקווה שיש אחד כזה.
מאחלת לך הצלחה, ושיהיה חג שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)