משבר אמון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משבר אמון
    עינת
    01/10/2010

אני נשואה זה 20 שנה ובימים אלו הגענו למשבר עמוק מאוד. הקשר שלנו התאפין בהמון מחויבות. בעלי מאוד אחז ממני וזה היה עבורי דלק מעולה. היו כמובן הרבה מריבות. והרבה התפיסויות.
    מה שקרה עכשיו התחיל מהסתרת סיסמה של בעלי בחשבון המשתמש שלו. בעיני היא יש בה חוסר אמון והסתרה שלא יכולתי לסבול. אולי אסביר מעט. בכללית בעלי על הרבה דברים לא אוהב לדבר ונתתי לו את המרחב. הוא לא אוהב לחפור ברגשות. אני מאוד זקוקה לזה. יש דברים שלמד ממני ואמר שעשו לו מאוד טוב בחיים אבל הרבה פעמים זה מנדנד לו הרצון שלי לדבר.
    עבורי הכניסה לחשבון שלו היתה הצצה עליו. לאחרונה הוא התחיל להתכתב ע םאיזה פילוסוף והרגישה שהדברים ישפיעו עלי לרעה. הוא צודק שלא בריא לי לקרוא את זה אבל אני לא מסוגלת למחוק את ההשפלה שבהסתרת הסיסמה. במיוחד אני מרגישה שהעובדה שהוא מבלה על המחשב הרבה זמן מחייבת אותו להיות יותר שקוף. לי למשל אין מה להסתיר. הכל עם גישה פשוטה.
    הייתי מאוד שמחה לשמוע מממך, דורית, איך הדברים נשמעים מבחוץ. אנחנו בפלונטר נורא. בעלי מרגיש שפגעתי בו איומות כשכתבתי לו מכתב בוטה בעניין והרסתי לו עיסוק שהיה לו בו סיפוק [באמת של אהיה לי ענין להרוס וחבל לי שיפסיק]
    אני מבקשת סליחה על הנזק הרגשי שגרמתי אבל לא יודעת איך להתייחס לזוגיות. האם כחלק מבניה זוגית והתחשבות בצרכים אני אוותר על המגע הזה? אני מרגישה שבעלי די שוקע בזה וזה משפיע עליו גם רגשית.[כל מינימחשבות על משמעות החיים שיש בהן האבה חומר לדיכאון. ] ללכת לטיפול לא בא בחשבון מבחינתו. בתפיסה שלו זו שפלה איומה.
    כשהתעלמתי כביכול והצצת ימאחורי הגב פרגנתי לו את זנה מאוד. וסך הכל היו לנו חיים יפים. רק שעכשיו עולה הרבה רפש. כל אחד רואה מה השני לא הגון ונפגע.
    הייתי מאוד רוצה לעזור לעצמינו. האם יש דרך בלי להתפשר על קשר חיצוני בלבד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משבר אמון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הזכות לפרטיות

דורית כהן
    04/10/2010

עינת, תודה לך על המכתב המעניין והבלתי שגרתי הזה!
    ראשית, יש משהו שלא תוכלי לשנות ולא נכון יהיה לשנות אותו - העובדה שלכל אחד יש את עולמו הפרטי. אליך זה לא ממש מדבר כי את מעידה על עצמך שאת שקופה ולא מסתירה, ועל כן את מצפה שהוא ינהג באותה מידה בנושא זה. אבל, עינת יקרה, אתם לא "תאומים סיאמיים". נהפוך הוא. אתם שני בני אדם מאוד שונים זה מזו, והשוני ביניכם לגבי נושא הפתיחות הוא מאוד בולט. בעלך היה אדם סגור מאז ומתמיד.
    ואילו עכשו, בעידן האינטרנט, נפתח לו פתח להיות פתוח בצורה מוגבלת מול מישהו שאיתו הוא מצא שפה משותפת. וזו פתיחות מוגבלת כי יש להניח שהם לא נפגשים, והפרטיות של בעלך לא מופרת בצורה מובהקת. אולי בגלל המרחק האינטרנטי הוא מרשה לעצמו להיפתח מול הפילוסוף הזה.
    אני חושבת שעשית טעות בפלישה שלך לפרטיות שלו. יש דברים שאנחנו לא בוחרים לשתף דווקא את בן הזוג, מכל מיני סיבות. חלקן - בגלל שאיננו רוצים להדאיג אותו, או בגלל שיש דברים שמביכים אותנו.
    מצד שני, זוהי טעות שלא כל כך קשה לתקן אותה.
    אני חושבת שהמעשה הזה הציף ביניכם שוני בעמדות לגבי מהי זוגיות טובה, ואולי זו הזדמנות לרענן את ההבנות שלכם אחד את השנייה ואת ההסכמות שלכם לגבי נושא הפתיחות.
    אולי תצליחו לעשות זאת ללא עזרה, ובמקרה כזה חשוב מאוד לנהל שיחה כאשר שניכם רגועים. רצוי לקבוע מראש זמן לשיחה, ולהתפנות אליה. בשיחה חשוב מאוד להקשיב אחד לשניה ולהבין את נקודת המבט ואת התחושות זה שלו זו, לפני שמעלים רעיונות לפתרון. אם תרגישו שאינכם יכולים להגיע להסכמות או לשיחה טובה בנושא - כדאי לשקול עזרה של ייעוץ זוגי, אפילו שבעלך נגד זה. לפעמים נוצר "מספיק" כאב וייאוש שגורמים לשנות את העמדה הראשונית שהיא נגד הייעוץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו