מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה חמורהליטל04/10/2010
יש לי חבר 3 שנים אנחנו מאד אוהבים אחד את השני
במשך חודש הוא אומר לי שהוא מרגיש חנוק ממני בגלל שאני מתקשרת אליו המון ולא נותנת לו זמן לעצמו ואני כמו קרציה אליו ונדבקת וזה גורם לו לא להיות בקרבתי
הוא לא מתקשר אליי וכשאני שואלת אותי למה אז הוא אומר שבגלל שאני מתקשרת כל היום הוא לא מרגיש צוררך להיתקשר
במשך חודש הוא התחיל להתרחק ממני ..הוא כל הזמן עצבני עליי מעדיף להיות לבד אומר שאין לו חשק להיות לבוא אליי והוא מרגיש חנוק
הוא התחיל לשקר לי " הוא אומר לי אני הולך לישון " ובנתיים הוא יוצא לבלות עם חברים
בתחילת השבוע הוא ביקש ממני להיפרד ..ובאמת ניפרדנו
יום למחרת הוא התקשר ואמר שהוא לא שלם עם הדעה שלו ורצה שנדבר
דיברנו ..הכל היה בסדר ...ואז הוא אמר לי מחר יש מסיבה לחבר אני לוקח איתי שתי ידידיות מהעבודה כי אין להם איך להגיע...אז אמרתי לו ..אוקיי ..אבל אני רוצה לבוא איתך..אז הוא אמר לי אני רוצה לצאת לבד
ולא קיבלתי את זה ..זה היה לי מוזר שהוא יוצא עם שתי ידידות מהעבודה ולא לוקח אותי איתו ...ובגלל שרבתי איתו על זה אז הוא ביקש הפסקה לשבועיים
אני מאד אוהבת אותו ורוצה שנהיה ביחד אני לא יודעת מה עובר עליו שנינו בני 22 ווצאים 3 שנים מה אני יכולה לעשות והאם הוא יחזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליובל
דפנה04/10/2010באמת נשמע מוזר שהוא לוקח 2 ידידות שלו מהעבודה ולא רוצה לבוא איתך. וזה שהוא אומר לך שהוא לוקח אותם רק כי אין להן איך להגיע- זה תירוץ מגוחך בהחלט, בעיקר לאור העובדה שבזמן האחרון הוא מבקש להתרחק ממך.
נראה כי הוא רוצה לשמור אותך ב"סטנד-ביי", כלומר שתשארי זמינה בשבילו תמיד ומתי שהוא ירצה או מתי שהוא יהיה צריך...
לי נראה שכבר הוא מיצה את הקשר הזה ודיי נמאס לו. שניכם צעירים מאוד והייתם יחד 3 שנים- אולי הוא פשוט רוצה לנסות עוד דברים, אולי הוא מרגיש שהוא מחמיץ משהו, (אולי הוא רואה את החברים שלו שאין להם מחוייבות כזו- ובא לו גם קצת...) נראה לי שהוא חש צעיר מכדי לבסס את הקשר...
אל תפגעי, אבל זה מה שנשמע מתוך דבריך. וכמו שאמרתי, נראה לי שהוא יודע שאת בחורה טובה והוא רוצה לשמור אותך באיזשהוא מקום. עובדה שהוא אמר לך שתעשו הפסקה לשבועיים, (שבטח בזמן הזה הוא יצא לבלות עם חברים ומי יודע מה עוד...) אני אומרת את זה כדי שתהיה מוכנה לכל, כי כמו שאמרתי- אתם עוד צעירים והכל יכול לקרות. (זה אומר גם שיכול להיות שאחרי שהוא יהיה שבועיים בלעדייך ויבלה בכל מיני מקומות- הוא ירגיש שזה לא בשבילו והוא ירצה לחזור ולבסס את הקשר. אבל האמת היא שלפי מה שאת מספרת- זה לא נראה כך.
וחוץ מזה, אולי הפסקה של שבועיים, תעשה גם לך סדר בראש, ואולי חשיבתך תשתנה...
אם הוא יחזור או לא- את זה הזמן יגיד. אבל את תהיה מוכנה לכל, וזכרי שבעצם החיים עוד לפניך. את כולה בת 22 ואין שום סיבה שלא תיהי מאושרת עם מי שזה לא יהיה...
מקווה שעזרתי ולו במקצת : )
בהצלחה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליטל04/10/2010אנחנו בהפסקה ...מה להגיד לו שזה נגמר מבחינתי ? או לחכות שבועיים שהוא יתקשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
עדי בדיחי04/10/2010הי יובל,
לא בטוח שאינו מעונין בך. מה שבטוח ששמת לב שאם את לא מתרחקת הוא מסיים את הקשר.
תודיעי לו שמבחינתך נפרדתם, ואם יהיה מצב מבחינתו ליישר את ההדורים בהמשך (ורק אם את באמת מוכנה להשתנות וקצת לתת לו מרחב)- שיפנה אלייך ואולי יהיה קאמבק.
כרגע- פשוט להתנתק. המרחק לפעמים יודע לעשות נפלאות- הגעגועים חוזרים והדברים נראים אחרת. תני לזה זמן ותעמידי למבחן את האיפוק שלך- כמו אתגר.
יש את האופציה שכמו שכתבו לך פה - הוא רוצה להמשיך הלאהו לנסות בעוד דברים, בסדר, מצד שני לא היה שלם עם הפרידה ויום אח"כ רצה לדבר, אולי מה שרצה לשמוע זה שאת מוכנה שרק הוא יזום פגישות ושיחות, שאת מוכנה לתת לו באמת זמן ולא ל"הידחף" איתו, בקיצור להיות פאסיבית יותר. יתכן וזה מה שהיה זקוק לך ומשלא קיבל החליט לסיים את הקשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליובל
דפנה05/10/2010היי.
השאלה ששאלת הרגע, "האם לחכות שבועיים או להפרד?" רק מעידה עליך שגם את בספק מהקשר הזה... (כך לפחות זה נשמע...)
בכל מקרה, אני לא זו שיכולה לתת לך את התשובה לשאלה הזו, אלא רק את בעצמך יכולה לענות עליה.
חשבי רגע עם עצמך: האם את רואה את עצמך ממשיכה איתו לקשר ארוך טווח? (ולא להמשיך עוד איזה חודש ואז הוא שוב יגיד לך שהוא רוצה מרחב...)
חשבי, האם את מוכנה לחכות לו עד שיחליט מה הוא רוצה? האם את מוכנה שיתנהג אליך ככה וישאיר אותך ב"סטנד-ביי" ואת תצטרכי רק ללכת לפי מה שנוח לו???
אולי פשוט שניכם מיציתם את הקשר הזה, ורק ההרגל הוא שמחזיר אתכם ביחד?
איני יכולה לענות לך על התשובות האלה. רק את יכולה לענות עליהם בעצמך, כי רק את נמצאת בסיטואציה הזו ורק את מכירה הכי טוב את שניכם.
אני ממליצה לך עצה ידידותית: שבי עם עצמך בבית ובראש שקט חשבי על על כך, ותעני לעצמך על כל השאלות.
רק כך תוכלי לעשות את הבחירה הנכונה והטובה ביותר עבורך.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליטל06/10/2010אני אוהבת אותו וקשב לי לסמוך עליו
התקשרתי אליו אמרתי לו אני לא מוכנה לפסק זמן הזה בוא נדבר
הוא אמר אני לא מדבר איתך על כלום תחכי ליום ראשון שתיגמר ההפסקה
במכתב הקודם אמרתי שהוא יצא עם ידידות לימולדת של חבר והוא לא רצה לקחת אותי איתו ולקח ידידות מהעבודה וכשלא הסכמתי הוא טען " שאין להם איך להגיע "
בכל אופן חברה שלי היא גם חברה של אחת הידידות
ואחת הידידות אומרת שהוא בן אדם חרמן בעבודה ...והוא כל פעם העיר לה " איזה טוסיק יש לך "
וניראה לי שהוא כבר הספיק לבגוד בי אבל אני לא בטוחה
אני לא רוצה לעשות טעויות בגלל שאני אוהבת אותו
לחזור אליו אחרי ההפסקה ? אם הוא ירצה בכלל
או שפשוט לחתוך ..? וזה יגרום לו לרצות אותי יותר ?
כי הוא רגיל שאני לא עומדת על המילים שלי וכל דבק שהוא עושה אני מוותרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- תשובה ליובל
דפנה07/10/2010היי יובל.
אני מבינה שאין לך אמון בבן-זוגך וזה רק מעיד שמשהו פה לא בסדר.
אני עדיין חושבת שמה שאמרתי לך בהתחלה זה נכון- כלומר שהוא מיצה את היחסים בניכם וככל הנראה דיי נמאס לו.כפי שכבר אמרתי, הוא צעיר והוא לא רוצה לכבול את עצמו.- הוא רוצה לצאת, לבלות, להיות עם עוד בנות ולא להיות מחויב כרגע לאף-אחת!
אני חושבת שעכשיו, במצב הנתון שלך, כדאי לך לחשוב רק על עצמך, כי הוא כרגע חושב רק על עצמו! לא נראה לי שהפסק-זמן יועיל לו במשהו, לפי מה שסיפרת שהוא חרמן, וזה דיי ברור שהוא אינו רוצה קשר מחייב כרגע. זה לא היה כ"כ פוגע אם הוא היה פשוט חותר. אבל זה יותר פוגע בגלל שהוא העליב אותך,אמר לך שאת חונקת, שיקר לך וכו'. אני עדיין חושבת שהוא קצת נזהר בלהגיד לך שהקשר הסתיים סופית- כי הוא רוצה שתיהי שם בשבילו- אולי בגלל ההרגל (אתם 3 שנים יחד, זה זמן לא מבוטל!)
אני גם חושבת שקשה לך להתנתק ממנו מאותה סיבה- בגלל ההרגל- ויכול להיות שאת פשוט חרדה לראות את עצמך לבד פתאום לאחר 3 שנים בהם היית רק עם אדם אחד. את צעירה מאוד ואני תוהה לעצמי האם זהו החבר הראשון שלך? או לפחות הקשר הרציני הראשון שלך? אני שואלת משום שיש לכך משמעות מאוד גדולה באיך שאת רואה את היחסים בניכם. אשמח אם תעני לי על שאלה זו ואולי מתשובתך אוכל להבין מדוע קשה לך מאוד להתנתק ממנו.
בכל-אופן, אל תכפי את עצמך עליו ובשום-אופן אל תחנני אליו!!! הוא ביקש פסק זמן- תני לו. וזכרי שאם בא לך ואת רוצה- גם את יכולה לעשות מה שבא לך בזמן הזה משום שאתם לא ביחד כרגע (כפי שהוא ביקש), וכמו שהוא עושה מה שבא לו עכשיו- גם את יכולה. אז אם בא לך ואם נפתחות בפניך דלתות- אל תסגרי אותן בגללו. (כך אני הייתי עושה). לפי מה שאת מספרת, אי-אפשר לסמוך עליו, ולכן לא הייתי מחכה בעצב וכיסופים שיחזור. אמרתי מקודם ואומר שוב- תיהי מוכנה להכל ואל תפתחי ציפיות, כי עם בנאדם כזה- הכל צפוי והכל יכול לקרות...
אחד הדברים ששמתי לב שכתבת הוא שאת לא סומכת עליו יותר. והאמת היא שאם את לא מאמינה בו כבר וחושדת בו- זה מראה שהיחסים באמת מעורערים. אמון זהו הדבר הבסיסי ביחסים. אם אין לך אמון בו יותר- תשקלי ברצינות אם את רוצה בכלל להמשיך את הקשר הזה...
אה, ועד משהו חשוב שרציתי להגיד לך: יש עוד הרבה דגים בים, ואמרתי את זה ואחזור על זה שוב- את צעירה וכל החיים לפניך! את לא צריכה להיות תלויה בו. בכלל לא! אם הוא בחר להמשיך בלעדיך- סבבה, שיבושם לו! רק תשתדלו להפרד בטוב כדי שיהיה נעים לשניכם. (אני מבינה שהוא זה ששינה מהתנגותו, אבל את תתעקשי לסיים את בטוב עד כמה שאפשר). החיים שלך יהיו יפים גם בלעדיו! את בת 22, אין לך מה להפסיד. תחכימי מהעניין הזה, הפיקי לקחים ובקשר הבא- יהיה טוב יותר!!!
בהצלחה! ואני מחכה לתגובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יובל08/10/2010זה החבר הראשון שלי בקשר כזה ארוך אני לא יודעת מה לעשות
הוא יודע שאני תמיד שם בשבילו כמו שאמרת
אני רוצה שהוא יבין את הטעות ויבין מה הוא הפסיד
אני לא יודעת אם לחזור אליו או לא אני מבולבלת
מה אני צריכה לעשות
קשה לי איתו ....אבל עוד יותר קשה לי בלעדיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ליובל
דפנה10/10/2010הי.
אני מבינה שכרגע את מפחדת ממה יהיה ואיך תחיי לבד משום שאת מכירה רק אותו וזה הקשר הרציני הראשון שלך. (כך תארתי לעצמי...) בכל-אופן, את צריכה לסמוך על עצמך שאת מסוגלת לאהוב גבר אחר, שאת מסוגלת לחיות גם בלעדיו, ושיהיה לך טוב גם עם גבר אחר. אומנם כרגע זה נראה לך קשה כי את לא יודעת איך להמשיך בלעדיו. בעצם, את בכלל לא מכירה מציאות כזו, ולכן זה מפחיד אותך. זה מאוד הגיוני ולגיטימי שתחששי לאחר 3 שנים יפות שבהם חוית זוגיות טובה וראשונה להתחיל משהו חדש. אבל את תפתחי בחיים חדשים- בלעדיו- ותראי שהחיים יפים ואפילו יפים מאוד גם בלעדיו. וכמו שאמרתי קודם- יש עוד הרבה דגים בים. את צעירה מאוד וכל הדלתות פתוחות בפניך- את רק צריכה להאמין בעצמך שמגיע לך מישהו טוב שמוכן להיות נאמן רק לך!!!
ואל תדאגי- עם הזמן הבחור יבין גם יבין שהוא הפסיד אותך- בחורה טובה, נאמנה, אוהבת... (אבל אולי זה לא ישנה לא לך ולא לו- אולי הוא פשוט יזכור אותך בתור חויה נעימה שעבר במשך 3 שנים וכך גם את, וכל אחד מכם יהיה כבר בכיוון אחר עם בן זוג אחר...)
מה שנותר לך הוא כרגע- להרפות! לתת לזמן לעשות את שלו. ועד אז תאמיני בעצמך שאת יכולה לאהוב ולהיות נאהבת ע"י גבר אחר... ולא תאמיני אלו נפלאות עושה הזמן...
בהצלחה! : )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)