מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוק לעצה ועזרהאחד05/10/2010
אנו בני 48 ו- 44 נשואים 17 שנה עם שלושה ילדים. לפני מספר ימים אישתי ביקשה להתגרש.
לטענתה כל הנישואים שלנו מלכתחילה היו טעות, אין לנו שום קשר חוץ מענייני ניהול הבית והילדיםהיא טוענת שכל תחומי הענין שלנו שוניםולמעשה אנחנו לא עושים שום דבר זוגי או משותף מזה זמן רב. לאחרונה המתח בבית הפך בלתי נסבל, אין מריבות או צעקות אבל אפשר לחתוך את המתח בסכין ממש וקשה לשנינו.
אציין כי אני עובד במשרה מכובדת ואישתי התחילה ללמד לפני כשנה ומתחילה להיכנס למסלול חיובי בפן של העבודה.
לאחר כמה שיחות שקיימנו החלטנו ללכת לטיפול זוגי מתוך כוונה ורצון (אני מרגיש שבשלב זה בעיקר שלי) להציל את הנישואין והזוגיות שלנו. בעקבות השיחות שלנו לאחרונה הולכת וגוברת בי ההרגשה שאני חייב לעבור טיפול כדי להבין את עצמי טוב יותר.
שאלותיי: מה אתם מציעים לי / לנו לעשות. האם ללכת לטיפול האם לאור חששותי כי כונות אישתי לא אמיתיות להתגרש וזהו
אני מבולבל נורא חושש מאוד ומפוחד ממה יהיה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתחיל מייעוץ זוגי - זה דחוף יותר
דורית כהן09/10/2010אחד היקר, אני יכולה להבין שאתה מרגיש שהעולם כפי שאתה מכיר אותו ורגיל אליו עלול עכשו לקרוס וזה גורם לחששות ופחדים. זאת תגובה טבעית ואנושית. מעניין לי דעת האם אישתך פקחה את עיניך לראות מה קורה בזוגיות שלכם או האם חשת בכך גם בעצמך? יתכן שכדאי לך להיכנס לטיפול פסיכולוגי בעצמך - על מנת שתרגיש שיש לך כתובת תמיכה וליבון מצבך בחיים - מישהו שהוא לגמרי בעדך - זה מאוד עוזר במצב משברי כזה, שבו לא אתה הוא היוזם של המהלך להתגרש.
אבל דחוף עוד יותר - להיעזר עכשו בייעוץ זוגי רציני, כי עושה לי רושם שלאישתך ממש נשבר והיא לא רוצה יותר להישאר יחד כאשר מצב העניינים הוא כה מרוחק ביניכם. מן הסתם היא חושבת על השנים הבאות כאשר יהיו לכם פחות דברים משותפים. מן הסתם היא מרגישה עכשו מחוזקת יותר ופחות תלוייה בך כלכלית - שהיא התחילה ללמד. העיניין הוא שאני משערת שהמחשבות והרגשות האלו מקננים אצלה כבר שנים. זה לא משהו קצר מועד, וכנראה היא סחבה זאת בליבה זמן רב, וזה כירסם עוד ועוד את הרגשות ביניכם מן הכיוון שלה. כאשר אישה מפסיקה לאהוב - היא שומרת מרחק גופני ונמנעת גם מסקס, ואז הגבר אף הוא מרגיש מתוסכל ופגוע ומחזיר לאישה בהתנהגויות מעצבנות והאווירה בבית מתדרדרת.
לא אתפלא אם זה מה שקרה גם אצלכם, ולכן ייעוץ זוגי הוא דחוף יותר. זה ידרוש משניכם "לנער את השטיחים" - ולעשות מהפך רציני בצורת התקשורת וההתנהגות זה כלפי זו, ויפה שעה אחת קודם - אולי זה עוד לא מאוחר מדי.
אם אתה יכול להרשות לעצמך - לך גם על זה וגם על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)