מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם זכותה של האישה לדעת?אפרת20/04/2007
שלום רב,
אני מתחבטת בשאלה שמעסיקה אותי רבות לאחרונה, ושמח לקבל את חוות דעתך המקצועית.
אני גרושה +3, ובחודשים האחרונים התחדש הקשר ביני לבין אהבת ילדות שלי [היום נשוי+1]. בגלל מספר גורמים, נאלצתי להפסיק את הקשר בינינו, בכאב ובצער.
השאלה שמעסיקה אותי הינה האם זכותה של האישה לדעת? או שיש לשמור על הנורמה ש"האישה תמיד יודעת אחרונה"? אני דוגלת באמת, עד כמה שהיא כואבת היא משחררת בסופו של דבר. היחסים ביניהם מעורערים מהיום הראשון, אין תקשורת כלל בחודשים בהם היינו בקשר, ולמרות כל הבעיות ביניהם היא מסרבת להתנתק ולהמשיך לחיות באשלייה שהמציאה לעצמה. אני התנתקתי ממשולש האיימים הזה, אך מרגישה צורך לשחרר אותה מהשקר הזה, ובעיקר לשחרר אותו מהתהום שהוא מוליך את עצמו אליו! אז, האם זכותה לדעת או "מה שאנחנו לא יודעים לא יכול לפגוע בנו?"
כיום, היא חיה בשקר ובאשלייה מבלי לקבל אהבה או כל יחס רגשי אחר ממנו ולימדה את עצמה להסתפק בנוכחות שלו בבית, שהגורם לה היא הילדה! והוא חי בשקר עם עצמו, כי הוא לא נמצא במקום בו היה רוצה להיות ולהגשים את החלום שלו מגיל 16, גם אחרי 20 שנה ומפחד מהאיומים והלחצים שהיא מפעילה עליו לקראת כל דיון ברבנות.
האם לא הגיע הזמן שמישהו ינפץ את האשלייה שכולנו חיים בה?
האם האמת לא תשחרר אותנו?
האם אנו לא ראויים להשתחרר מכל ספק?
אודה על על חוות דעתך המקצועית.
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפעמת ונירגשת!!!
יהודית ברגמן21/04/2007ענת יקרה !
אני נפעמת ונרגשת מחוש הצדק, ההגינות ומהרצון והנחישות שלך לשמור על זכות האשה לדעת! ותוהה מה מקורו. נכון שלך כבר אין שום קשר איתו, נכון שהיחסים בינו לבינה אינם מענייניך, אבל את רוצה שהיא תדע. למענה. מה נותן לך את הזכות להתערב בחיי אחרים ? אם לו יש בעיות עם אשתו, שיפתור אותן בדרך זו או אחרת בלי שום קשר אליך. האם יכול להיות שאת רוצה לספר לה כדי שהיא תעזוב אותו ואולי הוא יפנה אליך? האם יכול להיות שאת רוצה לספר לה משום שהוא לא רוצה אותך ואת רוצה לנקום בו? האם יכול להיות שאת רוצה לספר לה בגלל שלבעלך לשעבר היתה אהבה אחרת ואת רוצה לנקום במין הגברי? בקיצור, ענת יקירתי, חפשי לעצמך (אם בכך את רוצה) זוגיות משלך ואל תתערבי בחיי אחרים.
....והכותרת צריכה היתה להיות: האם חובת האשה לנהל את חייה שלה ולא של אחרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקמה מתוקה
אפרת21/04/2007תודה על התגובה. יש בדבריך שאלות ששאלתי את עצמי.... ומה שמנע ממני או החזיק אותי מלחשוף את האמת היתה האמונה שלי שכל אחד בא על שכרו, וכך גם שניהם! הוא יתקע בחיים לא מאושרים ולעולם לא יסלח לעצמו על מה שעשה לי, והיא תתקע עם חיי האשלייה ועם גבר שלא אוהב אותה. סיפור הרקע בינינו הרבה יותר מורכב, ולא לבעלי לא היתה אהבה אחרת כך שאין לי כל רצון לנקום במין הגברי. אני הייתי זו שהתעוררה יום אחד והחליטה לחיות באמת שלי, ולכן חרף חיזוריו של בעלי לשעבר, אני לא אחזור לחיים הקודמים שהיו לי. הסיבה היחידה שהניעה אותי לסיים את הקשר עם אהבת ילדותי הנשוי, היתה אי קיום ההבטחות החוזרות ונשנות שלו לעזוב את הבית, בכל פעם מטעמים אחרים שהיו נכונים לאותה העת, והצורך שלי לחיות עם האמת שלי ולא בסתר. האהבה שלנו החזיקה מעמד מגיל 16, כמעט 20 שנה.... והיא תמשיך כך גם בעתיד, וכמו פעם, תישאר בגדר חלום!
מפאת צנעת הפרט לא אוכל לחשוף פרטים נוספים אבל, אני יכולה להבטיח לך שגיליתי הבנה יתרה כלפיו, ונתתי לו להוביל את המהלך שלו בדרך שלו, דרך שהובילה אותי בסופו של דבר לשום מקום!
נכון שאני פגועה, וכנראה יצר הנקמנות שואף להתרומם, אך בהיותי לא נקמנית, כנראה שבחרתי לפנות לפורום הנ"ל, כדי לשמוע את מה שהייתי צריכה לשמוע - והוא: שכל אחד חי את החיים שלו, ומתוך בחירה, מעדיף לחיות בשקר עם עצמו! יש אנשים שכנראה נולדו לחיות בהרס עצמי מתמשך!
ממילא הוא העניש את עצמו, ויסבול כל החיים בידיעה שההפסד שלו הרבה יותר גדול משלי, כי כפגועה קל יהיה לי לוותר ולהמשיך הלאה, ולעומת זאת, הוא כפוגע ומאכזב, לא יוכל להמשיך הלאה לעולם! ואם אי פעם חיפשתי נקמה - זאת הנקמה המתוקה! ממנה הוא סבל 20 שנה, וימשיך לסבול כל חייו!
והיום, אני יותר מרחמת עליו מאשר כועסת! אבל, כן עדיין מרחמת עליה! ואם אחשוב על זה אחרת - כדי להניע אותי מחשיפת האמת - אומר לעצמי, שהם גזרו על עצמם, בשתיקתם, חיים ללא אושר אמיתי, מתוך בחירה שלהם! אז שימשיכו לסבול!
מי שלא עוזר לעצמו אני לא יכולה לעזור לו!
וכן, אני אחפש לי זוגיות משל עצמי... לא אהבה, כי זו נתקעה בגיל 16, אבל זוגיות כלשהי....
הייתי צריכה לשמוע את מה שכתבת לי, אז תודה לך!
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמודה, זו החלטה שלו, לא שלך...
דורית כהן21/04/2007ענת, את מעלה שאלה קשה מאוד. מנקודת המבט שלך, אני קולטת שאת היית רוצה לזרז את העניינים, ולגרום לו להשתחרר כדי ששניכם תוכלו לחיות יחד. אפשר להבין את הצורך הזה שלך. אבל הבעייה שצעד כזה כרוך בגורלן של עוד כמה נפשות: האישה השנייה, הילדה שלהם, ואהבת נעורייך שהוא עדיין בעלה. אני יוצאת מתוך ההנחה שאילו אהובך היה לגמרי שלם עם עצמו, הוא היה עושה את הצעד ונוקט עמדה. אבל הדברים אינם כל כך פשוטים. זהו צעד הכי גורלי שאפשר לעשות - לפרק משפחה ולעזוב אישה וילדה! נראה לי שאת משתמשת כאן בשאלה מוסרית - "זכות האישה לדעת"
כמסווה לצורך שלך שהדברים יקרו מהר. בוער לך "בעיקר לשחרר אותו מהתהום שהוא מוליך את עצמו אליו!" - אבל כאן את לא יכולה להתאפק ושוקלת לקחת את גורלו לידיים שלך.
ענת, יכול להיות שבדיוק זו הסיבה שהוא לא שלם עם הקשר איתך, כי הוא מרגיש ממך שאת מסוכנת, שזאת נמהרת ונואשת ועלולה לעשות צעדים ביוזמתך שהוא לא יוכל לחזור מהם. חשבי האם בתנאים האלו כדאי לך להתחיל את הזוגיות איתו, כאשר הוא עם הגב לקיר, שאת מעמידה אותו בפני עובדה ומיידעת את אישתו על הפרשייה. האם את רוצה שהוא יידחף לזרועותייך בדרך הזו? ואולי הוא יכעס עלייך כל כך שהוא יעדיף לעזוב את אישתו בלית ברירה אך לא לבחור בך?
לדעתי עליך לכבד את הזכות שלו לקבל החלטות עבור החיים שלו, בקצב שלו. אולי אם תאפשרי לו את המרווח הזה הוא ירגיש יותר טוב איתך. ירגיש חופשי לקבל את ההחלטות שלו בחיים בלי אקדח מוצמד לרקתו. וגם הבחירה שלו תהיה ממקום חופשי, כמו שצריך, כך שהוא יוכל לקחת אחריות מלאה על החיים שלו, לכאן או לכאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מה לזרז...
אפרת21/04/2007תודה על התגובה.
אני לא מחפשת את זירוז התהליך, מכיוון שברור לי שאם אחצה את הקו האדום שלו, ואספר לאשתו, ממילא לא יהיה שום קשר בינינו לאחר מכן. מבחינתי, ממילא כבר עכשיו אין קשר, כך שלא חשבתי לזרז הליכים. ברור לי שחשיפת האמת לא היתה שוברת אותה, והיא היתה מתגברת על זה. התוצאה היחידה שהיא היתה משיגה מהאמת היא, הסרת הספק שממילא טמון בה לאורך כל השנים!
היא טומנת את ראשה בחול, וכנראה מעדיפה שלא לדעת את האמת, כי הרי מה שלא יודעים לא יכול לפגוע בנו.
כמו בתגובתי הקודמת, אני בטוחה ששניהם הענישו את עצמם מספיק, וגזרו על עצמם חיים ללא אושר וסיפוק מבן הזוג!
ואחרי שאעבור את המשבר, ואת האכזבה הגדולה שלי, אני אמשיך בחיי, והוא יישאר תקוע כל החיים בתחושת אכזבה עצמית מעצמו!
הוא איבד אותי - וזה עונש מספיק גדול עבורו, בכדי שאוסיף לו מלחמות!
ותודה על התייחסותך!
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)