מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד נוסףחגית21/04/2007
אני ובעלי נשואים 10 שנים. חש לנו 3 ילדים. ילדה בת שבע וחצי ותאומים בני חמש וחצי. אני מאד רוצה ילד נוסף ובעלי אינו מוכן לשמוע על כך. יש לנו המון ויכוחים על כך. אני מרגישה צורך עז לילד נוסף במיוחד גם בשביל התאום שמרגיש לבד (הוא בן יחיד). הטענות של בעלי הם שאין לו כח לגדל עוד ילד (למרות שרוב הגידול עליי ויש לנו עזרה מהמשפחה), וסיבות כלכליות, שלדעתי אינן נכונות.
איך אני יכולה לשכנע אותו? מה לעשות כדע שלא נריב על כך?
הצעתי לו שננסה להיכנס להיריון תקופה מסוימת ובמידה וזה לא יצליח נוותר על העניין. אני זקוקה לעזרה בנושא זה כי אני ממש רוצה עוד ילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעגל שוטה....
אפרת21/04/2007יקירתי,
קראתי בעיון את התלבטויותייך, ואני מבינה את אשר על ליבך.... אני הייתי מציעה לך לשאול את עצמך מדוע באמת את רוצה עוד ילד? לא כתבת שאת אוהבת ילדים! לא ציינת שחלמת על 4 ילדים! ולא רמזת שיש סיבה אחרת וחשובה כדי להביא עוד ילד!
אני הבאתי 3 ילדים לעולם, בעיקר בגלל שאני אוהבת ילדים והיתה לי המון אהבה לתת, ולא היה לי למי [כי לא אהבתי את בן זוגי לשעבר]. יש מי שישפוט גם אותי, אבל הבאתי ילדים לעולם מתוך אהבה גדולה לילדים! גם אני רציתי עוד ילדים, ובעלי לשעבר לא הסכים ושיכנע אותי בסיבות מוצדקות משלו ואני הבנתי אותו.... וכשהילדים גדלו, ולא היה לי כבר תינוק לטפל בו 24 שעות ביממה, קמתי ועזבתי את בעלי!
שמעתי על הרבה סיבות מדוע להביא ילדים לעולם, אבל הסיבה שלך, כדי שיהיה לתאום, הבן היחיד, עוד אח תמוהה בעיניי משתי סיבות:
1. האם הבאת בחשבון את העובדה שאולי לא יהיה זה בן אלא בת?
2. ומה יקרה אחרי הילד הרביעי? כשפער הגילאים יתעצם, עם מי הקטן[קטנה ישחקו?
וזה מוביל אותך למעגל שוטה!
תנסי לחשוב מדוע באמת את רוצה להביא עוד ילד לעולם?
ואל תלכי כנגד בעלך רק בגלל שאת מחפשת חבר [או חברה] לבן שלך!
ואם בכל זאת, זאת הסיבה העיקרית שלך, ואת אוהבת את בעלך אז אני הייתי מציעה שתשקיעי את האהבה הטמונה לך בבעלך במקום בטיפול אחר עוד תינוק!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאפרת
חגית21/04/2007אפרת יקירתי, אני מאד אוהבת ילדים וזו סיבה נוספת שאני רוצה עוד ילד. אני עובדת עם ילדים וילדים זה עולמי. אני חושבת שכאשר ילדיי הבוגרים ,לכשיהיו גדולים יעזבו את הקן ישאר לי הבן/בת הקטן/ה ולא נישאר לבד. אני כמעט בטוחה שלא זו הסיבה שבגללה אעזוב את בעלי, אבל מאד הייתי רוצה ילד נוסף, יש לי הרבה חום ואהבה לתת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהיות אמא - כתפקיד, כמשמעות
דורית כהן22/04/2007חגית יקרה, התשובה שלי אליך נכתבת מלווה בקצת חרדה: עד כמה תוכלי להקשיב לדברים שאני הולכת לומר לך, מבלי להיבהל או להיסגר.
כאשר את כותבת: "ישאר לי הבן/בת הקטן/ה ולא נישאר לבד", אני שומעת את הצורך שלך בילד נוסף שימלא אצלך חלל, ויתן משמעות לקיומך בחיים, יתן לך תפקיד - לגדל אותו. אך בשלב מסויים תיאלצי להישאר ללא הילדים, כאשר גם הקטן ביותר יעזוב את הבית, ויש לי הרגשה שאז את עלולה למצוא עצמך מרוקנת מחשיבות, ממשמעות, אפילו להרגיש מיותרת, כאילו תפקיד חייך - להיות אמא - ניטל ממך.
אני לא חושבת שמה שקורה לך הוא יוצא דופן, אבל מכיוון ששאלת, ומכיוון שבעלך מתנגד, אני מרשה לעצמי להציע את הכיוון הנוכחי. מה דעתך לעצור ולחשוב מה יכול למלא את חייך תוכן ומשמעות מלבד הילדים? האם אין שום דבר נוסף שאת משתוקקת לעשות בחיים? איזה חלום שיש לך ו היה לך פעם ועדיין מפעם בך? בתור אדם בפני עצמו, לא בתור אמא. נשים שמקדישות עצמן בעיקר לגידול הילדים ואינן מוצאות עניין נוסף נתקלות במשבר לא פשוט כאשר הילדים עוזבים את הקן. תסתכלי סביבך, על אמא שלך ועל נשים אחרות שאת מכירה. אולי להביא עוד ילד לעולם עבורך יעכב איזה לחץ חיצוני "לעשות משהו עם עצמך", ללמוד מקצוע, וכו'? אולי זה הפתרון המוכר והנוח והבטוח, ואולי את חוששת מן הרגע בו "תצטרכי" לצאת ללימודים או לעבודה?
יחד עם זה כל מה שכתבתי עד כה, בכל זאת אפשרי שאת כל כך אוהבת ילדים ונהנית מכך, אז ישנה עוד אפשרות, שאינה מערבת כל כך את בעלך - לקחת ילד לאומנה. כי נראה לי מאוד לא נכון להביא ילד לעולם בלי שאחד מבני הזוג רוצה בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומוס עושים באהבה או לא עושים בכלל!
שמעון22/04/2007תסלחי לי, חגית, אבל משתמע מדבריך, שהסיבות בגללן את רוצה להביא עוד ילד לעולם, הן מאוד אגואיסטיות. את מבקשת לעצמך שישאר מי שימלא לך חלל כשהבית יתרוקן. מה משמעות הזוגיות שלכם, אם משעמם לך בלי ילד נוסף כשבעלך לא מעוניין בכזה? ילד צריך לבוא לבית ששני בני הזוג מצפים לו באהבה. בשבילו ולא לספק אחרים. ילד אינו צעצוע. הוא לא צריך להיוולד לתוך ברירת מחדל, או הסכמה מתוך פשרה לא רצוייה. אני מסכים עם דורית שעליך למצוא סיפוק בהעשרה עצמית אחרת, ולא ליצור כפייה וויכוחים וריבים על חשבון יצור חי.
JJ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)