מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבולבלתענת13/10/2010
שלום
כבר שנתיים שאני נמצאת באותו מצב תקוע שלא משתנה ולא יודעת איך לצאת ממנו.
עד לפני יומיים יצאתי עם בחור שנתיים, שנינו בני 30 אני גרושה + 1 הבחור רווק.
היתה לנו מערכת יחסים מורכבת ביותר של התחלה גרועה ביותר מכל בחינה אפשרית אך משהו החזיק אותנו ביחד. עם הזמן נוצרה התאהבות חזקה אך למרות האהבה בן זוגי לא הפסיק לעשות טעויות נפרדנו אין ספור פעמים וכך גם חזרנו תמיד יצא שאני תופסת אותו על משהו שלא סיפר ועוזבת אותו הוא נעלם וחוזר ומשכנע אותי לסלוח ולחזור. כשהכרנו 8 חודשים הוא התחמק מיחסי מין ולא סיפר למה לא הכרתי את משפחתו וחבריו שנה שלמה וכל פעם תירץ, לא קיבלתי את המצב וכל פעם הצבתי אולטימטומים שכמובן לא עזרו באותו רגע והכל נמשך ונמשך גם גיליתי שהוא שותה כדור פסיכיארטי גיליתי שבגד בי עם בחורה שעבדה איתו וטען שעשה זאת משום שלא יכל לשאת בעובדה שלא מצליח לקיים יחסי מין עם אשה שכל כך אוהב התחלתי ללכת איתו לטיפול אצל סקסולוגית אך הקשר התפוצץ בגלל כל הבעיות שלא נפתרו מסביב עם הזמן רבתי איתו על העניין שדוחה את המעבר למגורים משותפים והרגשתי שגם שם הוא מתחמק ושוב הצבתי אולטימטום ושוב הוא חזר בנתיים בכל הזמן הזה הצלחנו איכשהו להתקדם ביחסי מין וגם יצא לי להכיר את משפחתו פעם אחת. לאחר שעברנו לגור יחד בן זוגי עסק במחשב בצורה שמעוררת חשד כשביקשתי לאור ההיסטריה חסרת האמון שנבנתה בנינו לראות הוא לא הסכים בשום אופן והשמיע בפני תירוצים לא אמינים לא קיבלת את מה שאומר ודרשתי ממנו לעזוב באותו ערב את הבית והוא עזב והפעם היתה זו הפרידה הארוכה ביותר שידענו חצי שנה שלא היינו יחד הוא יצא עם אחרת אני ידעתי מזה ולא היה לי מצב רוח לכלום מצאתי את עצמי חוקרת אחריו ומחפשת מידע מה שגרם לי להרגיש רע יותר באיזהו שלב הכרתי מישהו חדש והתחלנו לצאת ושוב הוא הופיע ואמר שהכל היה סתם שניסה להתגבר עליי שלא יכול ושרוצה לחזור וחזרתי אליו בתקווה שהכל יהיה שונה הוא ישר עבר לגור איתי ועם בתי חשף אותי יותר למשפחתו והראה יותר רצינות אבל לא הייתי רגועה והמשכתילחקור ולבדוק עליו כי הרגשתי כל פעם שיש דברים שאני לא יודעת גיליתי שלבחור יש חובות מהעסק ואין לו חיים יציבים כרגע מבחינת עבודה הוא סיפר שהפסיק לקחת את הכדור הפסיכיארטי ומסתבר שממשיך לקחת ולא מספר לי ושוב הרגשתי שאני לא יכולה לסמוך עליו ושוב הוא התנצל ושוב בקשתי שיעזוב את הבית .אני מניחה שהסיפור נשמע רע בצורה שרשמתי אך מלבד כל הדברים הרעים יש בו גם תכונות טובות הוא בן אדם דואג ואכפתי יש לו קשר מדהים עם בתי הוא יודע לפנק ולהקשיב ובסה"כ מלבד ההסתרות והחשדות שזה הרבה היה לי מאוד כיף איתו . עכשיו שהוא עזב הכל כל כך ריק הדברים שלו עדיין בדירה וקשה לי מאוד להתנתק באופן סופי התחלתי ללכת לפסיכולוגית אבל זאת רק ההתחלה אני לא שלמה אף פעם עם ההחלטה שלי ולא משנה כמה אני יודעת מה אני באמת צריכה לעשות אני לא יודעת אם זה הוא או הפחד מהלא נודע מה עליי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנודע לפעמים מפחיד יותר
עדי בדיחי14/10/2010הי עדי,
סיפור לא פשוט ומרגש ביחד. אכן, מה שגוללת מולנו מראה על חוסר בשלות מצדו להיות אמיתי, בקשר אמיתי, להיות רציני, םתוח. יתכן והכל נובע מהפחד להיות נטוש או דחוי, לבקש אישורים אינסופיים- אם זה מנשים, ממך, מאחרים. ההסתרות הן בכמה מישורים- המשפחה, הכסף, החובות, המצב הנפשי. כל זה מעיד בעיקר על חוסר מוכנות להיות בקשר, להיות מחויב ויחד עם המחויבות להיות כנה ופתוח, כמו כן לקיים מערכת אינטימית. ניכר פער גדול בין הרצונות שלו וההצהרות שלו- אני רוצה, אני מוכן, אני יכול להיות בקשר ולהתחייב.. לבין ההתנהגויות שלו בשנתיים האלו שמראות תמונה הפוכה לחלוטין- הוא סורר, ואת מנסה להחזיר אותו למוטב.. וחוזר חלילה.
עם זאת, ועם ההתחלה הקשה, את רואה בו המון טוב. תכונות שכנראה את מאוד מחפשת בבן זוג לאורך זמן. עשית נכון שהלכת לקבל תמיכה מקצועית, זה יוכל לכוון אותך ולעזור לך להכיר את עצמך ואת הצרכים שלך טוב יותר. הפחד מהלא נודע-קיים אצל כולנו. אבל לפעמים ה"נודע" מפחיד יותר- החובות, מצב נפשי קשה, חוסר מחויבות, שבירת אמון. לא אותתת ולו לרגע, בהודעתך, על יכולת שלך להאמין בו- כל הדרך אספת מידע בין אם זה כשהייתם יחד או לא- ולא באשמתך, הוא פשוט לא נתן סיבה להאמין בו.
אני לא מאמינה שהגלגל הזה יוכל להיפסק (אלא אם כן הוא בעל יכולות גבוהות מאוד ורק בטיפול יצליח להשנות ולשנות הרגלים- אבל גם זה יצריך ממך לוותר ולשאת ב"עונשים" האלו). אני כן מאמינה שלאור נתינתך, היכולת לפשרה, היכולת לסליחה, היכולת שלך לא לוותר ולא להתייאש- לך מגיע מישהו שבאמת יוכל להוכיח לך שהוא שווה את האמון שלך ואת הנתינה הרבה שלך. זה ישמע לך סתם משפט שיש הרבה טובים בחוץ ויש דגים בים- אבל בכל זאת.. אולי דרך ביתך, דרך העיניים שלה- נסי לשאול את עצמך- האם היית רוצה שהיא תגדל ותספוג אורח חיים זוגי בעייתי כמו זה- הסתרות, בגידות, חיפושים אחד מידע, אי שקט תמידי, פרידות וחזרות. נסי לחשוב על זה ככה.
מחזקת אותך להמשיך את התהליך מול המטפלת, אני מכוונת אותך לעבוד על המקום הזה: "אני לא שלמה אף פעם עם ההחלטה שלי ולא משנה כמה אני יודעת מה אני באמת צריכה לעשות". זה מאוד חשוב וזה משפט מפתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
ענת14/10/2010עדי שלום
אני רוצה להודות לך על תשובתך. כולם סביבי חושבים כמוך ומנסים בכל צורה שכבר נאמרה לעזור לי לצאת מהמקום שאני נמצאת בו.במיוחד כשהייתי במקום דומה כשהייתי נשואה וגם משם היה לי קשה להשתחרר גם מערכת יחסים שהיתה מבוססת על שקרים.
גם אני חושבת כך אבל כל כך קשה לבצע אך למען העתיד שלי ולמען בתי כך עדיף.
אני מקווה להיות הפעם חזקה ולא לחזור למקום הזה ששואב אותי אליו בכל פעם מחדש.
שוב תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך - תגובה
עדי בדיחי15/10/2010הי שוב עדי,
אני מאמינה שדווקא אחרי מה שעברת היום את במקום אחר, ואת תצליחי לשבור את הדפוס הזה, זה יקדם אותך ואת תמצאי את עצמך בפתח של שינוי חיובי.
יש בך את המודעות והיכולות לעשות שינוי.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)