מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפסקה בקשר...ט.14/10/2010
דורית ועדי שלום,
לפני קצת פחות מחודש פניתי אליכן לעזרה כאן בפורום בנוגע להפסקה שבן זוגי מזה 4 וחצי שנים ביקש לפתע בלי שום התרעה.
אזכיר קצת את המצב- הוא ביקש הפסקה וזמן לבד על מנת שיוכל לסיים את התסכול שאותו חווה כבר כמה חודשים (ללא ידיעתי) שכן הכרנו בגיל צעיר (22) ואני אהבתו הראשונה הקשר הרציני הראשון וגם מבחינה מינית ראשונה.
עם כל זאת הוא התעקש להגיד כי הוא אינו מפסיק ולא יפסיק לאהוב אותי וכי הוא זקוק לזמן לעצמו לחוות חוויות,לטייל ,להתבגר ,להיות עם בנות (ללא קשר רציני) וכל זאת על מנת להרגיש-גבר. וכל זאת על מנת לחזור אלי בסופו של דבר שלם עם עצמו בוגר יותר החלטי יותר וזאת כמובן בכדי לא להתעורר עוד כמה שנים יחד (נשואים) ולהרגיש את התסכול הזה.
הוא מצידו ציפה שנישאר ביחסים על אש קטנה, אך אני מהר מאוד הבנתי שאין זה המצב האידאלי בשבילי שכן הוא לא יחזיר לי את מה שהיה עד כה.
עם כל הבנתי כלפיו ולנושא, החלטתי בצעד קשה להתנתק ממנו ולתת לו את הלבד שהוא צריך על אף אי הסכמתו לכך. נשברתי פעמיים והתקשרתי אך הנה כבר שבוע אני מחזיקה מעמד ומתעלמת מהודעה ששלח לי.
הקושי שלי כרגע בניתוק הוא אי הוודאות, ואני יודעת שאני צריכה להתמקד בעצמי ולהמשיך הלאה, פשוט נחתתי למצב שחזרתי לבית של ההורים ואני בלי עבודה כי נאלצתי לעזוב את מקום המגורים שלנו מזה שנתיים.
מאוד קשה לי, ואני משתדלת לצאת ולהיפגש עם חברות ולעשות דברים ש"טובים לי" אך המחשבות עליו אינן פוסקות .. בין הגעגוע וההבנה והתקווה למשהו טוב שיצא מזה אני גם מאוד כועבת עליו על שדרם לי להיות כך במצב כה התחלתי וקושי כה רב .
עד שלפעמים יש לי את הרצון להתקשר ולהגיד לו שאני לא רוצה אותו יותר בחיים שלי. וכמו לסגור מעגל. אך עמוק בתוכי יש לי עוד את הרצון ואת האמונה שהוא צריך זמן להבין את עצמו .ואני יודעת שכרגע הוא יוצא ללא הפסקה ומתפרק ומקווה שיגיע הרגע שבו הוא ינחת על הקרקע ויתמודד עם עצמו באמת כי מבילויים ויציאות אדם לא נהפך לגבר, מה שהופך אותו לגבר זה דוקא החלטות חשובות בחיים ועמידה מאחוריהן. וחבל שהוא לא מבין את זה.
חשוב לי לציין שלאורך כל התקוםה הזאת הוא חזר ואמר כי יודע שאני האישה של חייו ושאיתי הוא רוצה להתחתן.
שאלתי היא אחרי כל הסיפור הארוך :) כמה זמן עלי לתת לזה להמשך כך, או מתי ליצור קשר כלשהו כדי להבין איפה אנחנו עומדים?--זה נובע מכך שיש לי פחד כזה שהזמן יישכיח לי אותו ואני ממש לא רוצה,אני מנסה לתפוס את המקרה ואת התקופה כתהליך שדוקא יבנה אותנו, אז האם להתעלם ממנו זאת דרך נכונה?
שכן, סך הכל אני לא יושבת בבית ומחכה לו ואני מנסה להתעלם ולהראות שאני יכולה להסתדר לבד ושאני לא מחכה ו לא פה רק כשהוא רוצה. בתקווה שזה ינחית אותו קצת על הקרקע וייתן לו גם קצת פחד בקשר אלינו שכן הוא מאוד בטוח שנחזור למצב שהינו על אף שזה לא עובד ככה. האם זה בסדר לנהוג כך??
תודה תודה תודה על ההקשבה(קריאה) ועל העזרה הרבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזדהה
אני15/10/2010שלום
אני במקום שבן זוגי ואני אומנם במצב שונה לגמרי
אבל נפרדנו ולפני שבועיים אנחנו בקשר אבל כן יש את הרגשת השבר
מהמרחק שנוצר בינינו
מאוד חשוב את ולדאוג לעצמך
תחיי את חיך עם או בלי בן-זוג
ותראי מה קורה איתכם אם תרצי כשהוא "יתאפס"
מצד אחד אני מאוד מזדהה עם הרגשת המשהו נהרס
מצד שני אולי מלראות את הלבד מעריכים את הביחד ולומדים לשלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! אשמח גם לתשובה מעדי ודורית..
.ט.15/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפ למחשבה-מנסיון
דפנה16/10/2010שלום ט'.
אני מבינה אותך מאוד. מנסיוני בחיים למדתי שקשרים שאורכים זמן רב כ"כ טומנים בחובם את הפחד מעזיבה, פחד מלא נודע, פחד מאיך אסתדר בלעדיו ופחד לאהוב ולהתאהב.
כפי שאני מבינה אתם כרגע בהפסקה ושניכם בני 26. (תקני אותי אם אני טועה.) וכפי שהבנתי מדבריך, בן זוגך חווה תסכול לאחר 4.5 שנים שאתם ביחד בקשר זוגי טוב. וכל זאת ללא ידיעתך. האם כוונתך היא שהתסכול הוא זה שאינו מבלה עם בנות אחרות? האם התסכול הוא שהוא רוצה לגלות עולם בכל הבחינות לפני החלטה חשובה כמו נישואין, ורק אז לחזור אליך שלם עם עצמו? אם כן, איך את מרגישה בידיעה הזו שכרגע הוא נהנה לו עם בנות אחרות והוא רק אומר לך שהוא עוד יחזור אליך- כלומר רוצה ומצפה שאת תחכי לו. אבל הוא לא אמר מתי הוא יישבע מבנות אחרות ומתי הוא יחליט לחזור?... לפי דבריך, הבנתי שזה מקובל עליך מצד אחד ונתת לו את החופש שרצה- וזה יפה. עוד יותר יפה שאת ממש מבינה שאת לא צריכה להיות תלויה בו ושאת מתעלמת מהודעותיו, כי זה אולי באמת קצת יגרום לו להבין שאת לא פה תמיד בשבילו ושהוא לוקח סיכון רב בהחלטה זו. מצד שני- את נורא כועסת עליו על שהביא אותך למצב כזה ואת גם מבינה שמשהו לא בסדר- ולכן את רוצה להתנתק ממנו לגמרי ולסגור את המעגל, את הקשר הזה בניכם וזהו.
מנסיוני למדתי שהבעיה בקשרים ארוכי טווח היא הקושי בניתוק. בפרט אצלכם, שזהו הקשר הרציני הראשון לשניכם גם מבחינה מינית (יש לכך משמעות רבה ולכן גם הפרידה קשה). אתם צעירים והגיוני מאוד שאם שניכם בני 26 כרגע, ובן-זוגך מעולם לא יצא עם בנות אחרות פרט אליך- הגיוני מאוד שהוא ירצה "לטעום" משהו חדש. זה לא חדש לי הסיפור הזה, שמעתי אותו פעמים רבות. ככה זה- קשרים ארוכים ראשונים, ובדר"כ מי שרוצה את הפסק זמן הוא הגבר- שרואה את חבריו יוצאים פעם עם זו ופעם עם אחרת, ומרגיש אולי תחושת החמצה. הוא רוצה לצאת, לבלות, לראות ולהיות עם בנות אחרות. בגילו הצעיר הוא אולי לא רוצה לכבול עצמו למחוייבות כרגע והוא רוצה להנות מהחיים.
כוונת דברי הם רק להביא לידיעתך את פני הדברים. מניסיוני, ראיתי לא אחת בנות שחשות שנחרב עליהן עולמן בשל פרידתו הפתאומית של הגבר. יחד עם זאת, הגבר אף גורם להן לבלבול ולתקווה בכך שאומר שהוא יחזור, שזה רק לתקופה קצרה (שאף-אחד לא באמת יודע כמה זמן היא תמשך...) דרך אגב-הוא ציין כמה זמן הוא רוצה הפסקה?
אני ממליצה לך לחשוב היטב האם לך זה מתאים? האם לך זה נעים לדעת שהוא כרגע משתובב לו עם בנות אחרות?האם את מוכנה לחכות לו? ובכלל, מי מבטיח לך שהוא לא יתאהב באחת מהן? ומדוע את מפחדת שיישכח אותך?-האין זה סימן שיש סיכוי כזה- עם כל הבנות שהוא רואה? זה לא שהוא לא טוב, זה שפשוט כרגע הוא בחר בדרך אחרת...
נראה לי שהבעיה במקרים כאלה היא תמיד בבנות ולא בגבר שבוחר כרגע להתנתק ממחוייבות. נראה לי שאת, וכל אישה אחרת, צריכה להבין שהיא טובה מספיק ויכולה לאהוב ולהיות נאהבת גם ע"י גבר אחר, מלבד לגבר המוכר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפעול רק עבור עצמך כרגע
עדי בדיחי17/10/2010הי ט,
בהמשך לדברים החכמים שדפנה כתבה לך, אני חושבת שהכעס, לצד ההבנה, טבעיים בהחלט במצב כזה. הדברים בפירוש לא יחזרו לסדרם ולכפי שהיו לפני המשבר- את וגם הוא צריכים להבין את זה. בתקופה בה הוא משוחרר מכל התחייבות, יתכנו שינויים אצלו ויתכנו חוויות אצלו שאולי בך יעשו משהו אחר, ואולי את תהיי במקום אחר לגמרי כשאר (אם זה יקרה) ירצה לחזור לזרועותייך שוב. לא תמיד יש דרך חזרה, יש מקרים כאלה, אבל זה דורש זמן הסתגלות ואומץ רב משני בני הזוג.
עלייך באמת להמשיך הלאה. ההתעלמות היא דבר אמיץ וחשוב לבריאותך הנפשית והרגשית, נסי לדבוק בשיטה זו עד אשר זה יבוא יותר בקלות. אינך צריכה לתחום בזמן שום דבר- את פשוט ב"הלאה", בדיוק כמוהו, והזמן יעשה את שלו. אם וכאשר תהיה אפשרות לקבלת החלטה לגבי חזרה לקשר- את תבחני את המצב מנקודת ראותך, תהיי בעלת השליטה על הספק האם לחזור או לא, ותחליטי מה נכון לך. עד אז- באמת להמשיך , על אף הקושי, לקבל את "גזר הדין" שקבע, ולנסות בעצמך קשרים אחרים והתנסויות חברתיות חדשות על מנת להמחיש לעצמך שהנה- יש מעבר, יש גם "אחריו", נכון שזה ממש לא אותו דבר, אבל ככל ש"תתאמני" יהיה קל יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון מהשעות האחרונות...עזרה
.ט.17/10/2010בהמשך למה שכתבתי, היום הוא חגג את יום הולדתו, ושלח לי הודעה במחשב לפיה, הוא מתגעגע אליי כל כך אבל צריך עוד זמן. לאורך כל היום ההתלבטות אם לשלוח הודעת מזל טוב או לא. ומה פשר ההודעה הזאת בכלל?
אני מצידי לא התייחסתי ולא הגבתי להודעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להגיב
עדי בדיחי17/10/2010זה מעין משחק "מי נשבר ראשון" והוא קצת מפסיד בו.. וזה טוב- הוא מאותת לך על געגועיו "אבל צריך עוד זמן". תאפשרי לו זמן, לא להגיב, המשיכי ככה. תהיי חזקה, את פועלת נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עדי
.ט.18/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקה בקשר, המשך...
.ט.21/10/2010אתמול הוא שלח הודעה נוספת לפלאפון ואז כבר החזרתי לו הודעה, דיברנו גם והגענו למצב שהוא ביקש שאתן לו זמן מוגדר,מאין דד ליין
אז הסכמתי לתת חודשיים-עד סוף דצמבר. בזמן הזה הוא צריך להגיע לתשובה עם עצמו מה הוא כן ארוצה ומה לא, ולגבי הבהרתי לו שאני לא מתחייבת על מה שיקרה במזמן הזה ואם מישהו חמוד יתחיל איתי ואני אהיה בעניין אני אלך על זה.
האם פעלתי נכון?
שאלתי אותו למה הוא צריך את הזמן המוגדר והוא אמר שזה מה שיעזור לו ושבנתיים בחודש שעבר הוא עשה התקדמות כלשהי עם עצמו,והוא צריך את הזמן הזה.
תודה, ט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזקת אותך
עדי בדיחי21/10/2010הי ט.,
את פועלת נכון לדעתי. מצד אחד נתת את הזמן המוגדר שביקש, מצד שני לא התחייבת לו ולא הבטחת שום דבר, מה שמאותת לו שאת לא מובנת מאליה, וזה חשוב בשלב הזה.
האינטואיציות שלך חשובות בתהליך מולו ואת יודעת להתשמש בהן בתבונה, מאחלת לך המשך הצלחה ומחזקת אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)