מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחשבותאני15/10/2010
שלום
אני במצב מאוד מבלבל,יש לי בן-זוג שנתיים שבהן הרבה דברים לא אהבתי את השיגרה בינינו ,ונוצרו ריבים שהביאו לפרידה ,מבחינת בן-אדם הוא חבר טוב הוא תומך והכל
אנחנו ביחד עכשיו אבל אני לא סגורה על עצמי, הוא מראה רצון ומתקשר ,ואני נרתעת ,מרגישה שבעצם הפרידה מה שהיה בינינו נשבר ולמרות ההרגשה שאין אדם כמוהו ,אני בחשש שמא ההתנהגויות שלנו וההרגלים שלנו שוב פעם יגרמו למצב בעייתי ,
ועכשיו אני םשוט לא מאמינה בנו כמו פעם... ואיך להרגיש טוב עם עצמי ביחד איתו
ולא להרגיש שאם דברים בי אני פחות מרוצה או שהם פחות מקובלים אבל מתאימים לי איך לא להשוות לאדם הכי קרוב אליי
וגם מבחינת סקס ברור שעכשיו שנינו מאוד נרצה אחרי כמה חודשים בלי, אבל איך לא להתחשבן איתו לא רק בקשר לזה אלא בכללי מרגיש לי שהוא צריך לשנות ולהראות לי המון דברים אחרים מאיך שהיה ...
ואם אפשר גם עצות בקשר לדימוי עצמי ..מרגישה מאוד מוזר עם חיי החברה שלי ולכן מנסה לפתח את עצמי ולהיות עצמאית ,יש לי חברים אבל נראה שהם אף פעם לא זמינים עבורי להפגש כשאני רוצה...
עם החבר אמרנו שעכשיו נדבר על הכל אפילו יותר ממקודם ,אני מרגישה הרגשה מוזרה של השוואה לעומתו ...והרגשה שאולי אני צריכה להיות יותר בסדר עם עצמי לפני הזוגיות ,אבל אני לא רוצה מישהו אחר ,ולא יודעת אם אפשר לשנות את הדברים שמפריעים לי כי זה כבר הרבה שנים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות לא מקדמות
מוניקה15/10/2010הי "אני"
אתחיל דווקא מהסוף. אני מאמינה שכל דבר נתון לשינויים!!
גם הרגלים שלא טובים לנו והם מושרשים בנו אפשר לעקור, ולטעת במקומם התנהגויות מקדמות, שעם הזמן וההתמדה יהפכו להרגלים. וכפי שנאמר "הרגל הופך לטבע שני".
אני חושבת שאת צודקת! ראשית עלייך לשפר את תדמיתך העצמית בעייני עצמך, ואז תפתחנה בפנייך זוויות ראייה חדשות. גם חברייך יראו אותך באור שונה!
איך תוכלי לעשות זאת?
כמאמנת אישית רב תחומית דרבנתי אנשים להעריך את עצמם נכון, כלומר הרבה יותר ממה שהם העריכו לפני התהליך האימוני אליו נכנסנו.
אחד הדברים שעשינו היה לרשום, ממש לרשום (!) את החוזקות, משאבים בלשון האימון, על דף. כך אפשר לראות כמה את מוכשרת, חכמה, "שווה".
הצעד הבא הוא לחשוב על דוגמאות מחייך לגבי כל הצלחה שבה השתמשת באחד או יותר מהמשאבים הנ"ל.
כך, תוכיחי לעצמך כמה את ראויה להערכה!!
בקשר לבן הזוג שלך... אני מאוד מאמינה בלהקשיב לעצמך. אם משהו לא מרגיש לך מתאים, קחי לך זמן מחשבה, בלי לחץ!
נכון שבתחילת דבריי כתבתי שהכל נתון לשינויים אך את יכולה לשנות בעצמך ולא באחרים!
כאשר תעריכי את עצמך כראוי, תדעי גם לבחור בלב שלם את הקרובים לך, את אלה שיהיו ראויים לך!!
מאחלת לך המון הצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקחת זמן לחשוב מחדש על הכל
עדי בדיחי17/10/2010בהמשך למה שדפנה כתבה לך, אני מוסיפה שכדאי יהיה לקחת דווקא ספק זמן בתקשורת מולו ולבדוק אם עצמך עד כמה את רוצה לתת עוד הזדמנות לקשר איתו. כתבת שאינך רוצה אדם אחר, וניכר כי יש בך עדיין התלבטות האם לתת לזה אפשרות נוספת למרות אובדן חלקי של האמון שנוצר בעקבות המשברים שחוויתם.
אז אני מציעה להתנתק טוטאלית לתקופה מסוימת על מנת להיות נקיה ולחשוב טוב עם עצמך עד כמה את: יכולה, מוכנה רגשית ורוצה - לתת לזה עוד הזדמנות ואולי אפילו להתנות את זה ביעוץ זוגי- ובכך גם לבדוק את פתיחותו לשינויים ואת הרצון שלו לנסות לשפר את התקשורת ביניכם ובעצם תוך כדי גם להודות שאולי יש לו מה ללמוד, וגם לכם יחד כזוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)