מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשר לא פתורטל17/10/2010
קודם כל ברצוני לחזק את ידי מנהלות הפורום על ההשקעה בתשובות ניכר שהדברים נכתבים בצורה מקצועית ומתוך רצון אמיתי לעזור.
אני בחורה דתיה בת 27, רווקה. נפגשתי עם כמה עשרות בחורים למטרות חתונה אבל שום דבר לא התפתח לקשר רציני. בעיקר משום שהיתה חסרה משיכה, רצון ורגש על אף שהייתה התאמה מסוימת בחלק מהמקרים. לפני כשנה וחצי פגשתי בחור שמייד מההתחלה רצה אותי מאוד והראה את זה, אני הייתי סקפטית אך זרמתי עם הקשר עם הזמן התחלתי לפתח כלפיו רגש מסוים. מדובר על בחור טוב ואיכותי אם כי לא התאים למה שתמיד רציתי. כעבור מספר חודשים החלטנו להתארס. בתקופת האירוסין התחדדו בינינו הבדלים והרגשתי שאני לא מעריכה אותו כבר, לא רציתי להיות בחברו ואפשר לומר שדי פיתחתי דחיה כלפיו. אחרי תהליך בירור שעשינו אצל יועץ זוגי החלטנו להיפרד. הבנתי שהוא לא מה שרציתי ושמגיע לי יותר.
כעבור כמה חודשים מהפרידה הכרתי בחור שכמעט מכל הבחינות היה מה שתמיד רציתי וחלמתי בבחור. הייתה בינינו הערכה הדדית, הרגשתי שכל מה שלא היה טוב בקשר הקודם בקשר הזה הגיע על פתרונו. הבעיה העיקרית בקשר הזה היתה חוסר משיכה מצידי כלפיו. כלומר מההתחלה ידעתי שהוא לא הטיפוס שלי מבחינה חיצונית אבל בגלל כל שאר הדברים ובגלל שהיה כיף ונעים ביחד המשכתי בקשר וציפיתי שנושא החיצוניות פחות יפריע/יתפוס נפח. אחרי כמה זמן הקטע הרגשי השתפר מעט ואז כעבור זמן מה שוב הייתה נסיגה, התחלתי לחוש בלבול, לעיתים דחיה, התכנסות פנימה וחוסר שמחה. עד שהחלטנו להיפרד. כמה זמן אחרי שנפרדנו רציתי לחזור אלייו, הוא הסכים, ואז כעבור זמן קצר שוב חזרו התחושות הקשות ונפרדנו שוב.
במשך כל התקופה הזאת ועד היום ניסיתי להבין למה זה לא הלך, לכאורה הכל היה טוב, ולפי מה שתמיד אמרו לי אז כשהקשר טוב גם המשיכה מתפתחת ואילו אצלי זה לא קרה. אני בתהייה האם יש לי איזושהי בעייה שחוסמת אותי מלעבור שלב בזוגיות. הרי לכאורה הגיע הבחור שעליו תמיד חלמתי, בחור שיש כמוהו אחד לאלף... וזה לא הצליח.
אני מתוסכלת מזה מאוד ולא יודעת כבר מה לעשות ואיך להמשיך מכאן.
הייתי בטיפול תקופה קצרה שלא הניב שום מסקנות.
אני עדיין מרגשיה שבאיזשהו מקום הייתי רוצה שהקשר יצליח ובאיזשהו מקום מרגישה שהוא הבן-אדם שהכי מתאים לי בעולם, אבל אני יודעת שאם נחזור אני אחוש שוב את אותם התחושות, ואני פשוט לא יכולה לפגוע בו שוב.
אני מרגישה שהקשר הזה הולך איתי לקשרים אחרים, דבר שגורם לי לעשות השוואות, להתגעגע אליו וכו'.
אני יודעת שאני חייבת או להשתחרר ולהשלים עם זה שהקשר לא הצליח ולהתקדם הלאה, או לנסות לחדש את הקשר בלב שלם (אני חושבת שהבחור יהיה מעוניין).
בינתיים אני פוסחת על שני הסעיפים.
אלמנט נוסף שלא תורם לכל העניין שבחברה אליה אני שייכת להיות רווקה בגילי נחשב חריג (כל החברות שלי נשואות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל-
בני17/10/2010ברשותך העתקתי מפורום אחר את תשובתו של הרב יובל שרלו לבחור ששאל את אותה שאלה---
התשובה שלו מקצועית ביותר, כדאי לך להפנים אותה,
בני אדם מאוד שונים האחד מהשני, והם שונים גם ביחס לתופעה שאת מבטאת כאן. הם שונים ביחס למשיכה, הם שונים ביחס להתמודדות שלהם עם התופעה, הם שונים ביחס למקום שהמשיכה בכלל תופסת בעולם חייהם, ועוד ועוד. בשל כך, קשה מאוד לומר תשובה אחת שהיא נכונה לכולם, ומה שלמדתי מניסיוני בעיקר דרך הייעוץ הוא שצריך לפרוס את האפשרויות השונות בפני עצמך, ולבחור את אחת הדרכים, מתוך מודעות עמוקה שאין אנו יודעים בוודאות על דרך זו או אחרת, אלא בוחרים במה שהרי קרוב לנו ונראה שהוא טוב לנו, ושנראה שנוכל להתפתח בו ולקדם אותו.
משיכה אינה נובעת אך ורק מתכונות פיזיות, אלא הרבה מאוד מהאינטימיות הרוחנית והנפשית הנוצרת בין בני זוג. העובדה שלעתים היא קיימת אצלך אפשר שצריכה לגרום לך להפסיק למדוד את הדברים ולספור, אלא להחליט כי יש בסיס לקשר ביניכם, ושאתם תבנו את הקשרים ואת ההימשכות ההדדית האחד עם השני. אינני אומר שאין מקום לחשש, אלא מבאר כי ''שומר רוח לא יזרע ורואה בעבים לא יקצור'' (קהלת יב), לאמור: חששות לא נועדו שניכנע להן, כי אם שניקח אותן כאתגר.
על כן, אכן הגיע הזמן להחליט. אני בוודאי לא יודע מהי ההחלטה הראויה לכם, לא רק בשל העובדה שאתם אנונימיים לגבי, אלא שגם אם הייתי מכיר אתכם כאמור לעיל זו הכרעת חיים שלכם. תרומתי היא רק לומר שיש סיכוי גדול כי בשעה שתהיו אכן קרובים אחד לשני ולא רק במעמד של משודכים, בשעה שתיצרו אינטימיות נפשית ונשמתית הנבנית בין בני זוג לאחר נישואין, לאחר שגם תלמדו את ההיבטים הטכניים של התעוררות וגרימת רצון גופני עז יותר וכדו' – יש פתח גדול מאוד לכך שנישואיכם יהיו טובים ומאושרים, ושאתם תבנו האחד את השני.
כל טוב והרבה שמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל
דפנה18/10/2010היי טל.
אני רוצה להתחיל דווקא מהסוף, מהמשפט האחרון שכתבת על כך שבחברה הדתית אין זה מקובל להיות רווקים בגילך, ואני חוששת שהחלטותיך, יהיו החלטות פזיזות מתוך לחץ גדול של החברה וכדי לרצות את החברה הסובבת אותך.
גם אני דתיה כמוך, ומה שאני לא אוהבת בחברה זו זה את הלחץ שמופעל במודע או שלא במודע, על רווקים/רווקות, על אלו שנשואים כמה שנים טובות ועדיין לא הביאו ילדים... זה לחץ שהחברה הדתית מפעילה לא מתוך רוע אלא מתוך אמונה ש"לא טוב היות האדם לבדו..."- כלומר אדם נולד כדי להנות מן החיים. הנאה פירושה לא לחיות לבד, אלא לחיות בשותפות עם האדם הנכון, וביחד להביא ילדים- שהם לבדם מהווים אושר גדול בחיינו- "ילדים זו שמחה"...
מתוך אותה תפיסה, החברה שאנו חיים בה מאמינה שככל שאדם ייתחתן מוקדם יותר ויביא ילדים מוקדם יותר- יהיה לו טוב יותר. (נישואים וילדים אלו דברים שמביאים את האדם אל "המנוחה ואל הנחלה", למקום בו הוא כבר מפסיק לחפש אחר האחת והיחידה שלו. מן סוג של יציבות ושקט בחיים.) ברור שאין זה נכון לגבי כולם כי אנו בני אדם שונים, אך יש כאלה שזה נכון עבורם והם באמת נישאים בגיל צעיר יותר.
בנוסף, בחברה הדתית יש את העניין הזה של "איסור נגיעה"- מה שמסייע לעיתים להבחין האם זהו בן-זוגך לחיים או לא. דבר זה הינו יתרון גדול בהבחנה ובבחירה של שותפך לחיים, ולכן גם בדר"כ קל למצוא את האחד שלך מהר יותר כי את נטולת רגש מיני, קשה לרמות אותך, את מחושבת יותר וחושבת באופן הגיוני. (אחרי הכל הוא עשוי להיות חברך לכל החיים ואב לילדיכם המושתפים...) (דרך-אגב, לא ציינת האם את שמרת נגיעה עם האחרון שיצאת איתו. אם שמרת נגיעה, איך את יודעת שאת לא נמשכת אליו? רק לפי מראהו החיצוני?)
בכל-מקרה, כל בחירה שתעשי חייבת להיות בחירה שלך ורק שלך! אל תבחרי מישהו(ואפילו אל תצאי אם מישהו) רק כדי להשתיק או לרצות את הסובבים אותך!!!
זה לא פשוט לחיות כך, אך את צריכה ללמוד לעשות את הבחירות הנכונות עבורך, ולא מה שאחרים חושבים שטוב לך...
לי גם קרה סיפור דומה: אומנם נישאתי בגיל צעיר יחסית, אך הבאנו ילדים לאחר 4 שנים. וכן, גם לי הציקו ואמרו אלף ואחת דברים. אבל מה שטוב להם- לא בהכרח טוב לי. והבחירה שלי היתה קודם כל להכיר את בעלי ולהנות איתו, ורק אח"כ להביא ילדים לעולם. מה-גם שאיני בטוחה שהייתי יכולה להיות אמא טובה בשבילם באותה תקופה כי בחרתי לעשות דברים אחרים שאולי לא היו כ"כ פשוטים, (או שח"ו היו באים על חשבון הילדים) אם היו לי ילדים אז.
מדבריך, ראיתי יותר מצוקה של הגיל מאשר מצוקה של לדעת במי לבחור, ולכן בחרתי לכתוב לך על הלחץ החברתי בו את נתונה. לחץ-חברתי, בכל חברה שהיא, הינו הדבר הגרוע ביותר לדעתי, והגורם מס' 1 לבטל את האופי שלך ורצונותיך האמיתיות. לכן- עשי רק מה שטוב לך והתעלמי מההערות השונות.
מקווה שעזרתי : )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצורך בעצמאות ובחופש
דורית כהן20/10/2010טל היקרה, ברצוני לענות לך מכיוון אחר, לאחר שקראתי את תשובותיהם המעניינות של בני ושל דפנה.
אני קולטת אותך בתור אישה מאוד רגישה, הקשובה לעצמך, ומאוד יודעת מה את רוצה ומה אינך רוצה ולא מתאים לך.
ההחלטה להתחתן היא מאוד הרת גורל, והיא תתווה ותשפיע על כל מסלול החיים שלך.
בטווח הארוך, נדמה לי שיש כמה דברים שהינם חשובים על מנת שהקשר יהיה מוצלח, אכתוב רק כמה מהם: תקשורת טובה, גמישות מחשבתית, רגישות לאחר, בטחון עצמי ואסרטיביות (על מנת שכל אחד ישמיע את צרכיו ולא יהפוך ל"קורבן מחוק" בשם עקרון הויתורים), הערכה הדדית, כמובן - משיכה גופנית ותחומי עניין משותפים, והסכמה על מטרות משותפות בחיים.
אחד הדברים שחשובים לך הוא הופעה חיצונית ומשיכה גופנית, ואולי את צריכה להכיר מספיק את עצמך כדי לקבל שזה חלק ממך, ומכיוון שאלו דברים שחשובים לך - עלייך לחפש בהתאם.
יחד עם זאת אומר לך שהרבה פעמים מתפתחת משיכה מינית ואהבה לאחר שמבלים זמן ביחד. אחד הדברים שהכי מזרז התאהבות ומשיכה הוא יציאה לטיול הרפתקני ביחד, לעשות דברים לא שגרתיים.
אני מניחה שאם לאחר בילויים משותפים עם הבחור האחרון זה לא התפתח - יש להניח שעם כל המעלות שלו - יש שם משהו שלא מתאים לך.
שאלתך האם יש בך משהו שחוסם את הקשר הזוגי - מאוד יתכן שכן, ואולי שווה לחשוף זאת בעזרת איש מקצוע.
אני מתרשמת שאחת המטרות שלך היא לשמור על העצמאות שלך ועל החופש שלך, וכדאי שתשימי לב לכך שהפסילות הללו משרתות את הצורך שלך בחופש.
האם את באמת רוצה כל כך למצוא בן זוג ולהקים משפחה? אולי אינך מוכנה ובשלה לכך? לא כולנו בנויים אותו דבר. מצד שני - כדאי שתדעי שניתן לייצר חופש ועצמאות בתוך הזוגיות בעזרת בניית תקשורת מתאימה ואימוץ עקרונות מסויימים.
מקווה שפתחתי לך כמה פתחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית אני מאוד מודה לך על תשובתך
טל20/10/2010כל הדברים שכתבת מדוייקים מאוד. אני באמת בחורה עצמאית מאוד ואני מודעת לכך שהרצון לחתונה ומחוייבות לא מספיק בוער אצלי. אני מודעת לכך, ועדיין רוצה להתחתן כי אני מאמינה שכך צריך וכך גם חונכתי.
האם שכשיגיע אותו אחד שאותו באמת ארצה אז אוכל להתגבר על הפחדים והחששות ממוסד הנישואין?
האם יש דרך לעודד ולפתח את הבשלות לנישואין? אני כבר לא ילדה קטנה...
לגבי עניין המשיכה, אכן בילינו רבות ביחד, בטיולים, הצגות, הופעות וכו'... אני מבינה שאם למרות כל זה זה לא התפתח פשוט לקבל את הצורך הזה אצלי ולהמשיך הלאה?
ולגבי מה שכתבת בסוף, איך ניתן לשמר את החופש והעצמאות בתוך מסגרת הנישואין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה שלדעתי כדאי להתייחס אליה בהקשר
ב21/10/2010האם שמרתם נגיעה? כלומר בחנת את הדברים בפועל או רק בתאוריה? אין לי תשובות אלייך אבל נראה לי שכדאי שדורית תענה לך יחד עם המידע הספציפי הזה. אני מאמינה שיש לו חשיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבחון לעומק את חששותיך מזוגיות
דורית כהן21/10/2010בוקר טוב טל,
הפעם קלטתי ממך חששות ופחדים ממוסד הנישואין.
שווה לבדוק בהיסטוריה שלך בתוך משפחתך ובסביבתך הקרובה - איזו תמונה של זוגיות את ראית ומה שם מפחיד אותך.
הביאי נא בחשבון כי ככל שיעברו השנים - ותתבגרי - לדעתי הגמישות שלנו יורדת עם הגיל ואנחנו מקבעים הרגלים אישיים ונוחיות אינדיבידואלית - ואחר כך זה נעשה יותר ויותר קשה לעשות את המעבר לזוגיות צמודה ולחיים משותפים ככל שמבוגרים יותר.
עכשו, למקרא תשובתך, אני חושבת שכדאי לך להגיע לייעוץ פסיכולוגי שיעזור לך לזהות מה חוסם אותך /מפחיד אותך באינטימיות זוגית. חבל לדחות זאת.
לגבי עצמאות וחופש בתוך הזוגיות - לא אוכל להיכנס לפרטים כאן, אבל את מוזמנת לקרוא אצלי באתר כמה מאמרים שכתבתי בנושא "מובחנות" , בייחוד את המאמר : "זוגיות כמגרש אימונים לצמיחה אישית: הטיפוס בסולם המובחנות (דיפרנציאציה)", וכמו כן בנושאים כמו כנות וחרדה בזוגיות, ולהבין זאת יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)