מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זה מה שכתבתי בעבר:עדן19/10/2010
כבר כתבתי פה לפני ארבעה חודשים, זה מה שכתבתי:
נשואים כבר 4 שנים, ילד בן שנה.
בעלי מתייחס אליי בצורה זוועתית. זה התחיל ממזמן אבל זה החמיר מאז הלידה. הוא מקלל בלי סוף (סמרטוט, מי את בכלל, סתומה, לכי לעזאזל, את לא שווה שום דבר וכו'...), צועק על כל דבר, מתעצבן מכל שטות וכו'... אני כבר לא מצליחה לעשות שום דבר שימנע ממנו לדבר אליי כך.
הוא גם תמיד מצפה שהבית יראה טיפ טופ, מתלונן כשהבית לא מושלם הוא מצידו עושה את הכלים אז הוא עוזר.
לא עוזר יותר מידי עם הילד, מידי פעם מלביש ומחליף אבל זהו.
בקיצור, אני ממש לא יכולה עם היחס הזה יותר. זה גם לא מגיע לילד ובטח שלא בריא לו.
הוא לא מוכן בשום פנים ואופן ללכת לייעוץ זוגי, לא משנה כמה שאני אבקש וכמה שאפילו חברים שלו ממליצים ואף הולכים.
הוא נטול יוזמה, יוצא שאני עושה הכל. אין לו רישיון כרגע מה שמכביד עליי. הוא עובד משמרות לכן לא תמיד יכול לעזור לי אחרה"צ.
בקיצור, מה עושים?
אני לא מוכנה לחיות עם בעל כזה (הוא ממש לא היה כך כשהכרנו או בתחילת הנישואין).
אני לא מוכנה שהילד יהיה בסביבה כזו.
אני כבר לא בטוחה כמה אני אוהבת אותו, כי איך אפשר לאהוב בן אדם שממש משפיל?
זה מה שענו לי:
עדן היקרה, ממה שאת מתארת - עלייך לקחת את הרגליים ולצאת משם כמה שיותר מהר. אם הוא לא מוכן ללכת לייעוץ זוגי, ואת מרגישה שאת חסרת אונים מול ההתנהגות שלו - אין לך ברירה.
אני משערת שיש לו רגשי נחיתות וחוסר בטחון והוא פשוט מוציא את כל התסכול שמצטבר אצלו במשך היום (כאשר הוא סופג השפלות וביקורת מאחרים) עלייך , בתור הקרבן הקרוב ביותר שנמצא תחת ידיו.
יש להניח גם שיש לכם בעייה בתחום המיני, ולפי התיאור שלך הוא צבר המון כעס עלייך על כך שאין לו מספיק סקס ושאת מסרבת לו. אני משערת גם שאת מסרבת לו בגלל שאת מלאה כעס עליו ולא מרגישה שאת יכולה או רוצה בכלל להתקרב אליו פיזית, ואז זה מעגל קסמים שרק הולך ומחמיר כי הוא צובר המון תיסכול ופורק אותו עלייך ובודאי שלא רוצה לעזור לך בבית ועם הילד כאשר הוא מרגיש שאת לא אוהבת אותו ולא רוצה סקס איתו.
בלי ייעוץ זוגי אתם לא יכולים לצאת מן המעגל הזה, ולכן - אם הוא לא יסכים לכך - אין לך ברירה, צר לי.
דורית כהן
פסיכולוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וזה מה שקורה עכשיו:
עדן19/10/2010ועכשיו השאלה שלי:
הוא עדין לא מוכן ללכת ליעוץ זוגי. חשבתי ללכת לבד אבל אני לא רואה מה הטעם.
היחס שלו הולך ומחמיר מרגע לרגע. הוא כבר רב איתי ליד חברים ואפילו בקופה ליד אנשים זרים.
הוא מוציא מילים מהפה בלי בכלל לשים לב, כולל "הלוואי ותמותי" גם ליד הילד.
אני מרגישה שזה כבר לא זה, שאני לא אוהבת אותו ולא אכפת לי לגמור את העניין.
אני לא יודעת אם זה נובע מהמצב או שבאמת האהבה נגמרה.
הוא מצידו טוען כי הכל זה אני ואם אני אשתנה גם הוא ישתנה וכו'...
משהו מהעבר:
יש לי אקס, ה-אקס. היינו נפרדנו חזרנו ושוב נפרדנו. אני לא יודעת למה. זה בא ממנו בלי הרבה הסברים.
הוא טס לחו"ל וחזר אחרי שנה. באותה תקופה כבר הכרתי את בעלי, ואני מאוד נאמנה כך שאפילו לא נפגשנו.
למרות שהוא התקשר אחרי שחזר (שנה וחצי אחרי שנפגשנו) ומאוד רצה להיפגש. זה לא קרה.
כל הזמן הזה תהיתי מה מי מו... הוא יודע שעברתי לגור עם חבר בעיר אחרת (זה שבעלי היום).
אני לא מפסיקה לחשוב עליו, אני כאילו חייבת לדעת מה איתו ואם יש לנו סיכוי.
הסיפור עם בעלי נגמר מבחינתי, זה רק עניין של זמן עד שאני אסיים את הדברים.
אני מאוד מתלבטת מה לעשות עם האקס.
הוא לא נשוי אבל אני לא יודעת אם יש לו מישהי, אבל אני החלטתי שאני חייבת לסגור מעגל ולהיפגש איתו.
אני לא יודעת איך ומתי לפנות אליו.
אם אני רוצה לתת לזה סיכוי אמיתי אני לא רוצה שהוא לא ינסה כי אני נשואה או כי אני בתהליכי גירושין או כי יש לי ילד.
אין ספק שאני לעולם לא אסתיר את הילד שלי, אבל אני רוצה להיפגש איתו מבלי שידע את הכל, אני אספר כשניפגש.
אז מה עושים? מתי? האם לחכות לגירושין עצמם? האם ליצור קשר עכשיו? (אני לא מתכונת לבגוד בבעלי, אבל רוצה לבדוק את השטח)
אם אני אצור קשר עכשיו אולי הוא לא יתחיל קשר חדש או שאם יש לו קשר התחלתי אז הוא ידע שאני בתמונה.
ומה אני בכלל אמורה להגיד לו?
חשבתי אולי לפנות ב SMS כי אז אני אוכל להתחמק משאלות שבשמחה אני אענה לו פנים אל פנים.
אני אספר הכל אבל רוצה לפגוש אותו ולא בטלפון.
אני לא רוצה ליצור קשר בפייסבוק כי זה לא אמיתי מספיק.
אשמח לכל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדן-
בני20/10/2010את חושבת נכון,
את נשואה וכל זמן שלא שינת סטטוס שזה אומר במדינה שלנו, ללכת לרבנות ולקבל גט, אז לא כדאי לך אפי' מבחינה מוסרית ואישית להתחיל ליצור קשר עם אדם נוסף, זה יבלבל אותך ויגרום לך להרבה יסורים מיותרים,
כדי לסיים את הקשר הנוכחי, עלייך לעשות בדק בית אמיתי האם זה מה שדרוש לך כעת ? והאם זה יביא לך את האושר המיוחל ?
כי לא תמיד השיקולים הם רציונאלים, וייתכן שהציפיות מהקשר העתידי גורמות לך לחשוב שיש שם משהו שאין כאן,,,
אז כדאי לך לדעתי לשוחח עם אדם שאת סומכת עליו, או עם יועץ רציני שיעשה לך סדר בדברים,
כשאת עושה בירור כזה, את מרוויחה גן שקט נפשי בהמשך, כי קשר שלא מסתיים כמו שצריך , מעקב את הקשר הבא, וגורם לעוד ועוד בילבולים ויסורים,
-
לאננגעתי בבעיה שלשמה רשמת את ההודעה הראשונה שלך, אם זה אקטואלי מבחינתך, אז גם לזה יש פתרון, ותלוי מאוד ברצון שני הצדדים,
אז גם כאן לא היה מזיק לעשות כמה שיחות עם אנשי מקצוע, זה יותר זול בהרבה ממלחמת גירושין שהכסף שם נשפך על עורכי דין ובסוף מגיעים לתוצאות הרות אסון,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזמינה את המשתתפים בפורום לענות לך
דורית כהן20/10/2010אינני יכולה לעודד אותך ליצור עם האקס קשר, אלא אם ממש התחלת בתהליכי גירושין.
אולי לשאר המשתתפים יש הצעות מעשיות לגבי שאלותייך בנוגע ליצירת הקשר איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדן
מוניקה20/10/2010עדן יקרה,
ניכר כי אינך נוטה לבחור את בני הזוג האידיאליים, בלשון המעטה..
לפי דברייך, האקס המיתולוגי שלך נהג להפסיק את הקשר ביניכם בלי הסברים, ואז חזר אלייך.
אני מניחה שלא נהנית מההפסקות הנ"ל בזמנו, אך אנו נוטים לזכור רק את הרגעים הטובים בחיינו, ו(טוב שכך).
את בטוחה שאליו את רוצה להתחבר שוב?
את לא מחפשת איזושהי יציבות במערכת היחסים שלך? האקס הזה לא נראה הפרטנר המתאים.
נכון לעכשיו, מערכת יחסים איתו עשויה להראות לך כמו חלום מול הגיהנום אותו את מתארת כחייך עם בעלך, האומנם?
בכל מקרה, לדעתי, עשי את הדברים לפי הסדר הנכון. ראשית שימי קץ למערכת היחסים הנוכחית. לא רק שאינה מובילה שלום מקום מבורך, אלא "הורגת" אותך לאט ובטוח.
לאחר מכן, אולי בעזרת איש מקצוע, עשי לעצמך סדר במחשבות, ברצונות, במטרות.
איזה בן זוג את מחפשת? איך את רואה את הזוגיות המושלמת שלך, ואיך את רואה אותה עם הילד שלך?
כמאמנת, נתקלתי, לא אחת, בבחירה לא נכונה של בן זוג, הנובעת מחששות, כמו הפחד להשאר לבד, מנוחיות, פחד מהלא נודע ועוד.
זה לא נכון לבחור מתוך פחדים!!
אני מקווה שתבחרי להתחיל את חייך החדשים ממש בהקדם.
והפעם תבחרי את בן הזוג שלך מתוך העוצמות שלך, מתוך מודעות למה שחשוב לך!
מאחלת לך חיים טובים והמון הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה ובנוסף
עדן21/10/2010כן, אני בטוחה שזה הסוף. אני לא יכולה להמשיך יותר עם האדם הזה. אני קובעת לי 2-3 פגישות אם איש מקצוע כדי לברר ולהתחזק ובזה אני מסיימת את העניינים.
לגבי האקס-התייעצתי עם כמה מקרוביי שדווקא מעודדים את יצירת הקשר. מעבר לניסיון לחידוש קשר רומנטי אלא יותר בעניין סגירת המעגל כדי שלא יהיו תהיות.
הוא כן אמר למה הוא נפרד אבל זה אף פעם לא היה נשמע כמו משהו חד משמעי אלא משהו שאפשר לעבוד עליו. אבל אני יכולה להבין כי היינו צעירים ותמימים ולא ממש מנוסים במערכות יחסים. אני רק יודעת שהמשפחה שלו לא הבינה את הצעד ומאוד הצטערה על כך.
אני שואלת לגביו לא כי אני מתכננת לעשות משהו לפני שאני מתחילה תהליכים, אלא כדי לקבל עצה לעתיד. מה כדי להגיד לו כדי שלא ייבהל, שלא יתפוס רגליים קרות, איך בכלל לגשת לזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדן
חסוי21/10/2010אני לא אשת מקצוע .
אבל מה שכן, המרחק בין אלימות מילולית לפיזית אינו גדול.
ולכן אם הבעל לא רוצה טיפול זוגי , לדעתי סיימי את זה כמה שיותר מהר.
ורק לאחר שתסיימי את זה תבדקי מה קורה עם האקס , קחי בחשבון שאולי זו סתם פנטזיה שעוזרת לעבור זמנים קשים.
בכל מקרה סתם להתקשר לשאול מה נשמע שמעתי שחזרת מחו"ל ואם תראי שזה מבהיל , תמיד את יכולה לומר אני צריכה עכשיו חופש כרגע השתחררתי ממע' יחסים אני מחפשת רק ידיד טוב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל-אא
עדן21/10/2010את מקסימה, באמת!
תודה רבה על המילים והעידוד.
אני יודעת שהמרחק לאלימות הפיזית היא רק עניין של זמן.
זה פשוט מצריך כוחות...
ובעניין האקס, כן, נחמד לחלום ולפנטז, גם זה לפעמים מחזק.
מה שבטוח אני יודעת שמקומי לא עם בעלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדן
שירה22/10/2010עדן
נישמע שאת עוברת תקופה , (לא יודעת אם אפשר להגדיר זאת כך כי זה אולי נשמך כבר הרבה זמן), לא פשוטה.
עזרה מקצועית זה אחד הדברים שיכולים לעזור במצבים כאלה שאנחנו מאוד מבולבלים לגבי מה אנו רוצים, מה אנו חושבים שטוב לנו, מגיע לנו, וזה יכול לעשות הרבה סדר בבלאגן וגם לחזק אותנו.
אני מאחלת לך הרבה כוח ותזכרי שמגיע לך את הטוב ביותר , אין שום סיבה בעולם שתספגי יחס מזלזלז ופוגע מאף אחד.
מי שיש לו קשיים ותסכולים ובעיות שילך לטפל בעצמו.
העזרי באנשים קרובים שעושים לך טוב ושאת סומכת עליהם.
בהצלחה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)