מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דחוףליטל24/10/2010
יש לי חבר 3 שנים ושנינו חיילים משוחררים מהצבא כבר שנה ולא עשינו טיול או משהו
הוא אמר לי השבוע שהוא נוסע סופש עם חבר לאילת
אז אמרתי לו " למה אתה לא לוקח אותי גם ?"
אז הוא אמר שחברשלו לא מביא את בת זוגו והם נוסעים רק שניהם לסוף שבוע
ואין לי מה לעשות מזה סרט ולהתעצבן ושאני צריכה להאמין לו
ואיתי הוא גם יעשה טיול או צימר חודש הבא
אבל אני מרגישה קנאה שהוא נוסע למרות שלא קיץ ממש באילת
אבל יש הרבה בנות שהוא יכול להכיר והם בדירה רק שניהם
והתחלתי לבכות לו ואמרתי לו שמפריע לי שהוא נוסע
אז הוא אמר זה רק כמה ימים ואין לי מה להתעצבן ושאני יאחל לו שהוא יהנה
תעזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
מוניקה24/10/2010הי ליטל.
מדברייך אני מבינה שבמשך כל שלוש השנים שאתם יחד לא נסעתם יחד לחופשה.
האם אני מבינה נכון?
בנוסף, את מציינת שהוא יכול להכיר בנות אחרות... האם יש לך סיבה לחשוש? האם הזוגיות שלכם אינה מבוססת על אמון ואמינות, לדעתך?
יש כאן שני רבדים. האחד, החופשה, כי גם את רוצה, וזה בסדר... והשני, האמון ביניכם, שזה משהו שאת צריכה לברר עם עצמך.
במידה ובמשך הזמן שאתם זוג, הזוגיות שלכם נבנתה על אמון הדדי, ולא השתנה דבר לאחרונה, אין לך מה לחשוש, לדעתי.
אם את סומכת עליו, תאחלי לו חופשה נעימה, תפרגני לו.
יהיה לו כף יותר לנסוע, כאשר יש לו את ברכת הדרך שלך.
ובאשר לחופשה המובטחת לך... תדאגי שיקיים את הבטחתו, ויקח אותך לצימר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ליטל24/10/2010עשינו הרבה חופשות ביחד במהלך השלוש שנים גם לבד וגם עם חברים
אבל אני לא יודעת אני מרגישה קנאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליטל
מוניקה24/10/2010ליטל יקרה,
אם לא קרה לאחרונה שום דבר שיעורר את חשדך, ואם את מאמינה בו ובזוגיות שלכם, פרגני לו סופ"ש עם חבר.
נראה לי בסדר לרצות לבלות עם חבר טוב. זה כף מסוג אחר.
אני מאמינה שתצברי נקודות זכות בגין זה.
אולי בסופ"ש הזה תבלי גם את עם חברות, משפחה או כל מי שעושה לך טוב.
ו... קחי יוזמה ותזמיני לכם צימר, טיול או מה שאתם אוהבים, רק לשניכם.
היי עסוקה בעשייה מקדמת, בונה וכפית, בתוכניות לחופשה הבאה שלכם, ולא בקנאה, שלא עושה טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהחליף את המחשבות השליליות בחיוביות
דורית כהן24/10/2010אני חושבת שזה טבעי להרגיש קנאה. זהו רגש מאד קדמוני, שקיים בנו מאז שיש לנו אח או אחות, ואחר כך חברים לגן הילדים ולכיתה... האדם בטבעו הוא יצור שרוצה להיות נאהב כל הזמן כמה שיותר, וכאשר בוחרים - אפילו באופן זמני - מישהו אחר במקומנו - ישר מתעורר הרגש הקדום הזה ומרים ראש...
העניין הוא שלא חייבים לדכא אותו. אפשר להכיר בקיומו, להבין מאיפה הוא נולד, ולנסות לשים עליו פרופורציות שבאות ממקום יותר מציאותי, בוגר ויותר מבין ומקבל.
במקום לתת לקנאה לשלוט בנו ולמלא את ליבנו בדאגה ובמחשבות שליליות מה עלול לקרות שם באילת - את מוזמנת להחליף את המחשבות השליליות במחשבות חיוביות, כמו:
החבר האהוב שלי יבלה בכייף ויהיה מאושר.
ניפרד לכמה ימים ונתגעגע זה לזו
אני אתאמן בלתת לו מרחב בתוך הזוגיות במקום לחנוק אותו
אם אפרגן לו את החופשה הזאת בלי תלונות וטרוניות - זה ייצור בינינו אהבה ונדיבות
אני יכולה למצוא לעצמי פעילויות שמזמן דחיתי בגלל נוכחותו.
אם תצליחי לקבל את הקנאה כתגובה ראשונית טבעית ואנושית, ומצד שני לא להיבהל ממנה ולא לתת לה להיות התגובה הבלעדית, היחידה - תצליחי לבנות שם משהו חיובי לצד הקנאה.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)