מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מאוכזבת ופגועהלי26/10/2010
שלום, קוראים לי לי ואני נשואה טרייה (מזה 7 חודשים), אני גרתי עם בן-זוגי מתחילת הקשר, כיום 3 שנים.אז ככה, אחרי החתונה הוא השתנה, אם לפני זה הוא היה מקשיב לי, מתחשב במה שיש לי להגיד, לא הרשה לעצמו להרים עליי את הקול או לדבר בקללות, אז עכשיו כל זה קורה ופעם אחת.. לטענתו נמאס לו כבר ממני ומהדרמות שלי, שאני חופרת לו וכ"ו וכ"ו. כל הקטע שזה לא ככה. כאשר משהו לא מוצא חן בעייני וזה חוזר על עצמו כחלק מהשיגרה אני מרשה לעצמי להעיר לו, הוא לא מפסיק ואז אני חוזרת על עצמי כמו תוכי, הוא לא מבין שאם הוא יפסיק לעשות את הדבר הזה אז אני לא אהיה נודניקית, קל לו יותר לצעוק עליי ולהשפיל אותי.. כל מה שהוא יודע זה להתגונן ושהוא בסדר זה העולם דפוק, יותר נכון אני...גם אחרי השיחה שאני בכל כוחי מנסה להסביר לו וסובלת את ההשפלות זה כבר מתפתח למשהו יותר גרוע, הטונים עולים וההשפלות והדברים שהוא אומר פשוט מוציאים ממני את החשק לחיות..אני מגיעה למצב שאני בוכה דמעות תנין מרוב כאב והבנאדם יושב ובוהה בקיר.. אני מרגישה מאוד בודדה והמצב הזה משפיע עליי בכל התחומים, עד כדי כך שהברזתי מעבודה כי פחדתי שאתחיל לבכות שם. כמו כן אפילו על שאלות אלמנטריות כמו: אתה רוצה לאכול, איך אתה מרגיש, הוא עונה לי כמו לאיזה מישהי מהרחוב שלא קשורה אליו בכלל.. בריב האחרון שלנו כשהשלמנו, הוא היה צריך לעבוד לילה ולי היה סידורים בעיר, אז אמרתי לו, אם אתה רוצה תבוא אליי לפני עבודה נשב קצת ואני אלווה אותך.. הוא אמר שלא ושהוא לא מבטיח כלום. כשהגעתי הביתה ראיתי שהתריסים סגורים, אז הרגשתי משהו לא בסדר, פתחתי את המחשב ודרך תוכנה שהייתה מותקנות (עוד מאז שגרנו עם שותפה, כדי לראות אם היא משתמשת במחשב בלי שנדע) ראיתי שהוא חרש על 4 סרטי פורנו מאיזה דיסק שכבר לא היה בכונן ועוד ראיתי את התהליך שהוא מחפש איך למחוק את הקבצים האחרונים... זאת לאחר שאמרתי לו שזה לא מכבד, כאשר אני זמינה אתה מעדיף לראות סרטי פורנו מאשר לגעת בי, הוא הבין ואמר שזה לא יחזור על עצמו. קודם כל זה מאוד הוריד לי את הביטחון, ודבר שני הייתי פשוט בשוק שלפני עבודה הוא העדיף לעשות ביד מאשר לראות אותי. זה פשוט קרע אותי. הבנאדם לא מוכן ללכת לטיפול- כי זה הרבה כסף וגם בעצמו לא מציע דרכים לפתרון. ניראה שלא אכפת לו מכלום חוץ מהאגו המסריח שלו, רק אני רצה כמו כלבה קטנה ומנסה להשלים ועוד אחרי זה מביאה לו ארוחות בוקר למיטה.מה עליי לעשות? ניגמרת לי כבר הסבלנות.. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללי
דפנה27/10/2010היי.
אני מאוד מבינה את האכזבה שלך ואת עצם היותך פגיעה מבן-זוג כמו שלך. (איך אפשר שלא...)
בעיני- (כך זה נשמע לי) הדברים שהוא אומר הם קצת כמו אלימות מילולית ונפשית. (דורית או עדי ידעו לאבחן את זה טוב יותר). בכל-מקרה, בתור אחת שקוראת מהצד ושאינה בעלת מקצוע בתחום- חשתי צורך להגיב להודעתך קודם כל מתוך הזדהות, הבנה וידיעה שאסור לנהוג בזלזול ובהשפלה כלפי כל אדם. בטח לא בעל כלפי אשתו (או ההיפך).
ציינת שגרתם יחד לפני החתונה והוא היה אדם אחר לגמרי. הדבר מעלה אצלי כמה תהיות ושאלות והייתי רוצה להעלותן בפניך: האם כאשר גרתם יחד לא הבחנת בהתנהגות דומה להתנהגותו הנוכחית (ולאוו-דווקא כלפי עצמך, אלא גם כלפי אחרים)? את מציינת שאתם מכירים 3 שנים, כלומר חברים כ-3 שנים, ונישאתם רק לפני 7 חודשים. האם היה איזשהוא לחץ מצדו או מצידך להתחתן? האם מישהו מכם לא רצה להתחתן עכשיו, ואילו הצד השני לחץ יותר בעניין זה?
אני שואלת משום שבעיני ישנה חשיבות רבה להתנהגותו של אדם לא רק כלפי בת-זוגו (או בן-זוגו) אלא גם כלפי משפחה, חברים, מכרים וגם כלפי עצמו. האם לפני הנישואין הוא היה אדם שנהג בגסות כלפי אחרים? האם היה סבלני כלפי אחרים? האם קיבל בדרך לגיטימית אכזבות או כשלונות של עצמו? - אני שואלת את כל השאלות הנ"ל משום שגם אם הוא נהג בצורה עדינה כלפיך, ואילו עם אחרים הוא נהג באופן שונה (כמו שהוא נוהג עכשיו למשל) - זה בהחלט מדליק נורה אדומה ומאותת לזהירות.
לגבי השאלה השניה ששאלתי האם היה לחץ על אחד מכם- פה אני בוחנת את האפשרות שאילו היה לחץ מצידו (משום-מה יש לי תחושה שאם היה לחץ הוא לא מצידך... תקני אותי אם אני טועה) וכעת הוא מתנהג בצורה כזו מזלזלת- זה רק מוכיח שמשהו כאן לא תקין ואולי זה מתחבר עם התנהגויות שונות בחייו כלפי עצמו, כלפי אחרים, וכמובן כלפיך שאת הנפגעת העקרית.
עוד דבר: כתבת שם (ואני תוהה אם זו רק טעות שנעשתה במהלך הכתיבה) "שהוא מקלל ופעם אחת..." (ועשית 3 נקודות)- למה התכוונת? לדעתי זה פרט מאוד חשוב כדי לתת לך את העצות הנכונות.
כפי שאמרתי קודם, אינני אשת מקצוע, אך אני קצת מבינה בזה לצערי, בעיקר מסיפורים של אנשים קרובים אלי. יש לי תחושה שהשאלות שהעלתי והתשובות שתעני עליהם- יסייעו במתן מענה טוב ויעיל יותר עבורך.
שתפי אותנו כדי שנוכל לעזור לך.
עד אז- תיהי חזקה ושמרי על עצמך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)