מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא יודעים להשליםקסנדרה26/10/2010
שלום,
אני בת 30, נשואה מזה 3 שנים.
בעלי ואני לא ממש טובים בלריב. הוא מגיב מאד קשה לכל שיחה שיש בה ביקורת או אפילו ניסוח של קשיים שלי, ובעבר היה פשוט נסגר ושותק.
עם הזמן הוא מצליח יותר להיות שותף בשיחות, אבל אנחנו לא מצליחים להגיע למקום של "שולם" אלא רק מסיימים את מה שיש לנו להגיד בתחושות קשות ואז יש כמה ימים לא טובים עד שממשיכים הלאה.
לי מאד חסרות שיחות ההשלמה - התנצלות על פגיעה, אמירת הדברים הטובים שבגללם ממשיכים ביחד. מבחינתו כל דרישה נוספת לשיחות היא מעבר ליכולותיו הנפשיים.
אני מרגישה שההשלמה מבחינתו היא במגע, ועד שאנחנו לא שוכבים הוא נשאר במצב רוח רע מאד. אבל אני לא מרגישה שאני רוצה מגע עד שלא ייאמרו המלים שאני מחכה להן.
איך מגשרים על הפערים האלה? זה חוזר על עצמו בכל פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשוט אומרים
חסוי26/10/2010אני מזמן הגעתי למסקנה שגברים לא יודעים לנחש מה אנחנו מצפות מהן.
האינטואיציות הנשיות לא קיימות בהן (סילחו כל הגברים על ההכללה..)
והכל היה הרבה יותר פשוט אם פשוט היינו מסבירות מה אנחנו רוצות למה אנחנו מצפות (למרות שלנו זה נראה ברור - להם לא.)
ולכן אפשר פשוט להגיד ממש נפגעתי ואני צריכה / או חשוב לי שתתנצל.
בהצלחה,
אא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו ..
חסוי26/10/2010בהמשך לתגובה הקודמת, חשוב להוסיף על מנת לרכך. אני מאוד אוהבת אותך ואתה חשוב ולכן זה מאוד פגע בי הציק לי וכו'.. (כי מה שכל כך ברור לנו לא תמיד ברור להם)
כמה סטריוטיפים.. :-) ובכל זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשפות שונות של תקשורת
עדי בדיחי27/10/2010הי קסנדרה,
את מתארת משהו שאני מניחה שקורה אצל לא מעט זוגות. הפער הזה בין החלק האמוציונאלי של האשה לבין החלק הביולוגי-פיזי אצל הגבר. בעוד הגבר יכול לבצע פעולות בראש ובכך להגיע ל"עכשיו בסדר ונותר רק להתקרב פיזית", האשה דווקא מצפה לחיזור, לגיוס שלה לשיחה, לפתיחת הדברים ולמילות רגש ואהבה.הרבה פעמים האשה תסתפק בזה ותרצה להישאר עם החוויה הרגשית מאשר לקיים יחסים.
את מוסיפה אלמנט אחר- הקושי של בעלך בכלל עם וורבאליות ושיחות. כאן לדעתי יש מרכיב נוסף. כתבת כי יש תהליך ועם הזמן הוא מצליח להיות שותף בשיחות. אני מניחה לפי מה שכתבת כי עבורו זה לא ברור וידוע כי יש מצב לתקשורת פתוחה. לא יודעת מה הרקע שלו, יתכן מאוד ותגלי, או גילית- שמהמקום ממנו מגיע (ובלי טיפת שיפוטיות) אין מצבים ספונטניים של שיחה ואילו תקשורת נועדה לשם "תעביר לי את המלח" וכד'. לא תמיד ברור לנו, הצד הוורבאלי בזוגיות, שגם עבור הצד האחר זאת דווקא ה-דרך להשלים. עבורו המגע הרבה פחות מאיים ונוח, פחות חשיפה רגשית.. פחות כואב.. פחות התנצלויות ולמעשה ברצון לקיים איתך מגע הוא יכול להביע את הקירבה והרצון להתפייס.
כן חשוב שתסבירי את עצמך, בבחינת מה לך עושה המגע הזה כאשר מגיע לפני עיבוד סופי של הדברים. למה הוא גורם לך לרתיעה ומה החוליה החסרה באמצע. איך כן אפשר בכל זאת לקיים כמה משפטי סיכום, לפחות, שיוכלו לפתוח אותך לאופציה של מגע. נסי להסביר לו את ההבדל המנטאלי הזה: מה כוחן של מילים. אם לא במלל- אולי במכתב? אולי באס.אמ.אס? (אני הולכת עלה דרגתיות).
בנוסף, חשוב לזכור שאנחנו לא יכולות לחנך את הבעלים שלנו אם אנחנו רוצות שימשיכו להיות מי שהם. אפשר לשקף, אפשר לשתף, אבל לבטח לא נרצה לכפות עליהם שינוי (ואני לא מרגישה שלשם את הולכת אגב)..
על מנת לנסות לא לעבור את קו התפר הזה, חשוב שנזכור שאם כבר עושים עבודה- היא קודם כל עלינו ועל הגישה וצורת ההסתכלות שלנו. הרי שם יש לנו הכי הרבה שליטה ויכולת שינוי אמיתית. אם תוכלי להיות אמפתית למקום של הקושי שלו לדבר ולנהל שיחה על "מה היה ואיך מתנצלים עכשיו" ותנסי אולי להבין את הפשר שלו במגע, יפלו כמה אסימונים. אולי כדאי ש"תמלל" ו"יתרגם" עבורך מה המגע אומר עבורו ומה השפה הזאת מביאה בבחינת תקשורת, אולי אז תוכלי להיות יותר קרובה אליו ולשפת הפיוס שלו ובכל לשנות משהו בך, שמתקרב אל נקודת ראותו. על מנת שיתקרב לציפיות שלך- כדאי שתזרקי כמה עצמות.. ותבואי גם את- לקראתו. זה יקל עלייך.
מקווה שעזרתי במקצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)