מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא יודע לפנקמיי29/10/2010
שלום
אני נמצאת במערכת יחסים רצינית.אנחנו גרים יחד ויוצאים שנתיים וחצי.הוא בן 28 אני בת 25.אנחנו מאוד אוהבים אחד את השני.
הבעיה היא שבן זוגי לא אוהב לצאת לבלות.(הוא מתרץ כל פעם שצריך לחסוך כסף...)
ולא יודע לפנק .פעם בחודש אחד מהחברים שלו מתכנן איזה אירוע והוא יוצא איתם,יוצא מצב שאנחנו יוצאים לבלות יותר עם חברים בנפרד מאשר יחד.
דיברתי איתו על זה בעבר אך הוא תמיד מבטיח וזה חוזר על עצמו לאחר תקופה.כשאני מעלה את הנושא שוב הוא פשוט משתתק.גם אם אני רוצה לצאת עם חברה לבד הוא תמיד ינסה לבאס אותי כדי שאני לא אצא.
מקומות בילוי שאני אוהבת הוא לא מוכן להקריב ולצאת לשם כי "אני לא אוהב",אז יוצאים פעם ב לאיזה מקום לשבת או לראות סרט (הייתי רגילה לצאת לרקוד,לעשות ערבים מיוחדים עם האקס שלי..)
אני נותנת לו כל כך הרבה חום, אהבה ואיכפתיות.אני מבינה שלכל אחד יש את הדרכים שלו (ולפעמים הוא מנסה),אבל לפעמים אחרי יום ארוך וקשה גם אני צריכה ליטוף או פיצוי קטן או לפחות יחס ממנו כלפי הדברים שמציקים לי,כמו לצאת יחד.
אני פוחדת לדבר איתו כדי למנוע מריבות ולקבל תוצאה הפוכה.יש לי תחושה שהוא מתכוון להציע לי נישואים בקרוב וזה נושא שמאוד מעיק עלי.אני רוצה להתחתן איתו אבל רוצה להיות שלמה..בבקשה תייעצו לי מה אני יכולה לעשות כדי לשנות את המצב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהבה והתחשבות במקום כניעה לבן הזוג
דורית כהן31/10/2010עינת היקרה, ממה שאת מתארת - יש כאן מתכון לנישואים בעייתיים, משום שהדברים שמהנים אותך לא מקובלים עליו ולא רק שהוא לא מצטרף אלייך אלא מנסה להשבית את שמחתך.
אני מציעה שתחשבי לטווח רחוק, ותדמייני את חייך איתו, מתוך הנחה שמה שקורה עכשו עלול - רוב הסיכויים - להחמיר, משום שאם הוא טיפוס חסכן - אז כאשר יהיה לכם חשבון משותף יהיה לו עוד יותר קשה לזאת כאשר את תרצי לצאת לבילויים והוא יחשוב שעדיף לחסוך את הכסף על צרכים יותר חשובים בעיניו.
גם הצורך שלך בתשומת לב ממנו - זה לא דבר שישתנה עם הזמן אלא עלול להיעשות בעייתי יותר עם השנים.
עלייך להסתכל בעיניים פקוחות עד כמה הוא בנוי באופיו לספק לך את הצרכים החשובים לך ולאפשר לך חיים כמו שמתאים לך לחיות.
באותה מידה - תבחני גם עד כמה את בנוייה לספק לו את הצרכים החשובים לו?
אם כל שאר הדברים החשובים בזוגיות שלכם נהדרים, כמו מטרות משותפות זהות בחיים, הנאה זה מחברתו של השני, סקס כייפי ומשוחרר, שיחות נפש - את כבר כתבת אינך חופשייה לדבר איתו על נושאים מסויימים כי את חוששת מהתלקחות של ריבים - שווה אולי להיעזר בייעוץ זוגי כדי לאתר את התחומים הבעייתיים ולראות אם אתם יכולים לגשר על הפערים. עלייך להבין ששניכם צריכים להיות מרוצים - לא רק את, על מנת שזה יצליח ביניכם. כל אחד מכם יצטרך לבוא לקראת השני ולסגל לעצמו התנהגויות וגישות חדשות במידה מסויימת ואז זה יכול להצליח.
מה שממש לא עוזר הוא הנסיון לעצב אותו ולשנות אותו, וגם הוא לא יכול להצליח לשנות אותך! הסוד הוא ללמוד איך לחיות יחד ומידי פעם לספק את הצרכים החשובים זה לזו, מבלי שכל אחד מרגיש שהוא בולע צפרדע גדולה כאשר הוא עושה זאת, אלא שההליכה לקראת נעשית ממקום של אהבה והתחשבות ולא של כניעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה פינוק
חסוי31/10/2010טוב רגע לפני , אין לך ממה לחשוש לדבר איתו להפך את חייבת לדבר איתו להסביר בברור מה הצרכים שלך אחרת לאן זה מוביל לנשואים מתוסכלים? אין לך מה להפסיד דברי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכן...
מיי10/11/2010דיברתי איתו....והוא שתק,נקווה שהוא מפנים את מה שאני אומרת לו.
הוא מנסה לשנות דברים אך במקומות פחות חשובים...אני צריכה לתת לזה זמן לראות אם הוא באמת משתנה אחרת יהיה לי קשה מאוד להמשיך את הזוגיות איתו.
זה מפחיד אותי,כי כל הביטחון שהרגשתי בתקופה האחרונה ירד כשהבנתי שקיימת בעיה בקשר..בהתחלה חשבתי שאני מתעסקת בשטויות אך זה העתיד שלי, והחוסר יציבות עכשיו בקשר בגלל המבחן שהעמדתי אותו עושה לי לא טוב.הלוואי שיפסיק לקחת אותי כמובן מאליו וישתנה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)