מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אישתי לא רוצה סקסחסוי01/11/2010
שלום רב,
אני נשוי מס' שנים ויש לנו 2 ילדים קטנים.
הבעיה היא שהיא לא יוזמת, הולכת לישון מוקדם וממציאה תירוצים שלא נעשה סקס
(אני מדבר על התקופה שהייתי מנסה ליזום).
לצערי התייאשתי.
נכון לתקופה האחרונה תדירות הסקס בינינו היא פעמיים בשנה.
מה עושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת מקולקלת - וצריך לתקן מן היסוד
דורית כהן01/11/2010חסוי יקר, אני מניחה שכמו שלך יש תלונה ברורה ומתסכלת לגבי נושא הסקס (ולנושא זה צמודים גם חסרון בחיבוק, ב"כפיות", במילה טובה, בנשיקה, במגע אוהב, לא רק סקס... נכון, חסוי?) - אז גם לאישתך יש תלונות משלה. אני יכולה לנחש: אתה לא עוזר לה מספיק בבית, אתה לא נחמד אליה, אתה לא מחמיא לה, אתה לא משחק מספיק עם הילדים.
כאשר כל אחד מתבצר בתלונות שלו ורואה רק את עצמו ואת הצרכים שחשובים לו - התוצאה היא התרחקות וחוסר אינטימיות בכל המובנים.
המציאות שבה יש סקס רק פעמיים בשנה (ביום ההולדת שלך וביום הנישואין?), היא סימפטום למערכת יחסים שהתקלקלה. כאשר משהו מקולקל - צריך לקחת אותו לתיקון, אצל מומחה.
פגשתי המון זוגות שדחו את רגע ההליכה לייעוץ כי קיוו שזה יעבור, כי ניסו כל מיני פטנטים קצרי מועד כמו נופש זוגי, כמו שיחת ניעור מפעם לפעם, כמו "אני לא אזום סקס ונראה מתי תתפוצצי מרוב תשוקה מינית ותתנפלי עלי...".
אלא שהפטנטים האלו לא עוזרים, ונדרש כאן מהפך גדול יותר בניהול היחסים שלכם והתקשורת שלכם. את זה ניתן לעשות באמצעות ייעוץ זוגי רציני, וככל שעושים זאת מהר יותר, יש סיכוי שזה יצליח יותר, כי האהבה היא מאוד שברירית וקצרת מועד, ואם לא מזינים אותה בדברים נעימים וטובים - אלא רק בתלונות ובביקורת ובתסכול מתמשך - היא פשוט תיגמר ולא יהיה ניתן להחיות אותה.
אני מצטערת על הנימה הרצינית - אבל עליכם לטפל בכך מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישתי לא רוצה סקס - תגובה
מוניקה הרשקוביץ01/11/2010חסוי יקר,
אני מניחה, כי הריחוק הפיסי הוא סימפטום, ושמתחת לפני הקרקע ישנם הרבה דברים לא ברורים ביניכם, שקיימים תסכולים אצל שניכם.
אני מאמינה כי אחד מעמודי התווך המשמעותיים בזוגיות, הוא האינטימיות.
אינטימיות היא יצירת חיבור רגשי בין בני אדם. חלק מהותי מהאינטימיות הוא הדיאלוג.
הקרבה הנפשית מביאה איתה את הקרבה הפיסית.
כאשר בני הזוג משתפים ומתנהלים בפתיחות זה עם זו, אפשר לדבר על הדברים מייד כאשר משהו חורק.
מדבריך עולה, שאינטימיות זו נשחקה מזמן.
אפשר לשקם את הזוגיות בעזרת הכוונה מקצועית, אשר תמקד אתכם בדברים החיוביים בקשר שלכם, ותאיר בפנס על פערים שנוצרו במשך הזמן.
צריך ורצוי להעלות את הדברים על השולחן ולדבר עליהם בפתיחות.
לא יועיל, ואף יחמיר את המצב, אם תתייאשו, תדחיקו את הבעיות, או תטפלו רק בתסמינים במקום לערוך טיפול רציני ומרפא.
אני מסכימה עם דורית. ככל שתקדימו לגשת לאיש מקצוע, תוכלו להחזיר את האינטימיות לזוגיותכם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חסוי02/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)