מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה רצינית ביותר!!!!!יעלית02/11/2010
שלום, אני ובן זוגי מזה כשנה וחצי גרים ביחד, הקשר מעולה מאוד אוהבים ונמשכים אחד לשני. הבעיה היא שבן זוגי צורך פורנו בתדירות גבוהה. היו לנו בעבר אינסוף פיצוצים בנושא והבטיח שיעשה זאת באופן כזה שאני בקושי ארגיש שזה קיים.... בזמן האחרון הבנתי שזה לא ייעלם מחייו לעולם, אבל גם אחרי שהפגנתי הבנה והשלמה עם זה, נראה לי שהוא מגזים. אנחנו עושים סקס בתדירות של בערך כל יום ואתמול הוא בכלל לא יזם ויכולתי לתאר לעצמי למה והיום יזם ,אבל לא עמד לו!!!!למרות כמה שניסיתי להתעלם ולעזוב את זה... והעניין מדוע הוא די ברור....
אני לא יודעת מה לעשות העניין מפריע לי עד מאוד אבל גם נראה לי שהוא לגמרי מכור! והוא לא מוכן להודות בזה.... אני אובדת עצות, מאוד אוהבת אותו אבל משתגעת מהסיפור הזה כל הזמן שאני לא בבית אני חושבת שזה מה שהוא עושה ואיך שזה נראה זה באמת מה שהוא עושה!!!!
אשמח לעצתכן ,המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה רצינית ביותר!!!!! - תגובה
מוניקה הרשקוביץ02/11/2010יעלית יקרה,
גם אם בן זוגך לא מכור לפורנו, הצפייה (המרובה) גורמת עם הזמן לכך, שסף הגירוי עולה כל-כך, שכבר מאוד קשה להתחרות בו...ומדברייך עולה, כי ייתכן והגעתם לשם.
עצם העובדה שהוא מתכחש לכך שיש בעיה, וממעיט בחומרת העניין, מעידה על בעיה, שכדאי ורצוי לטפל בה בעזרת איש מקצוע.
חשוב שתדעו שניכם שאם לא תטפלו בזה בהקדם, התופעה עלולה רק להחמיר, וטיבן של בעיות שהן בדרך כלל רק מחמירות.
מניסיוני כמאמנת למדתי שפתיחות, שיתוף והבנה, ללא האשמה, הם תמיד התחלה טובה בדרך לפתרון הבעיה. הציעי לו את תמיכתך בתהליך הטיפול.
מאחלת המון הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמוניקה
יעלית03/11/2010היי ותודה על תגובתך, האם את בסורה שאכן מדובר בבעיה? כיוון שלטענתו וממה שאני סופגת באופן כללי מהחברה שעניין הפורנו זה עניין לגיטימי וזה לא ענייני מה הוא עושה בזמנו הפרטי וכו וכו....
כל השיחות בעניין בינינו מוצו עד תום....מה לדעתך עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעלית - תגובה
מוניקה הרשקוביץ03/11/2010יעלית,
ייתכן ועניין הפורנו באמת לגיטימי חברתית, אך לך פחות נוח עם זה, והעניין כאן הוא את!
את מתארת "תחביב" של בן זוגך, שלא נוח לך איתו, למרות שניסית, לדברייך, לתת מקום לתחביב זה בחייכם.
זאת ועוד, את מתארת סיטואציות אינטימיות שלא צלחו. כלומר, להרגשתך, זה ממש פוגע באינטימיות הפיסית שלכם, וכאשר אינך איתו, מעסיקה אותך השאלה האם הוא גולש כעת.
מאחר ובעניין הזה אתם לא תמימי דעים, ומצב זה יוצר מריבות ותסכולים, ולטענתך השיחות ביניכם בנושא זה מוצו, אני מציעה לגשת לאיש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקס משגשג כאשר יש חופש ביטוי
דורית כהן03/11/2010יעלית יקרה,
אני מתרשמת שאת מייחסת משקל מאוד כבד להתעסקות שלו בפורנו. יוצא שכל דבר שקורה את מייחסת אותו לגלישה שלו. כמו למשל - זה שלא הוא לא יזם סקס יום אחד, או זה שלא עמד לו יום אחר.
את חושבת על כך המון גם כאשר אינכם יחד, וזה הפך להיות משהו "רע ומזיק" בעינייך.
מצד שני הבנת שזה חלק ממנו ומהרגליו.
מאז ומתמיד היו לכם פיצוצים בנושא, כלומר הוא יודע מתחילת יחסיכם שאת רואה זאת בחומרה, ולפעמים "מים גנובים ימתקו", כלומר, הידיעה שאסור לו לעשות זאת מגבירה אצלו את היצר ואת החשק דווקא כן לעשות זאת ולהרגיש חופשי בדרך שלו.
כאשר את מגבילה אותו וחוסמת את החופש שלו - בכל תחום שהוא - זה מזיק לזוגיות שלכם.
אדם שמרגיש שיש עליו מגבלות בתחום הסקס - שאין לו חופש לבטא את עצמו כמו שמתאים לו ונעים לו - מגיע לפרטנרית שלו כאשר הוא כבר מדוכא.
כדי ליהנות בסקס ובאינטימיות שני בני הזוג צריכים להרגיש חופשיים. אבל שניכם לא באים ממקום של חופש: את חשדנית ובוחנת אותו, ואילו הוא מרגיש אשמה על מעשיו והגבלה ופיקוח מצידך על החופשיות שלו. אז כמו שאת חושבת שהבעייה בייצריות נובעת מהתעסקות יתר בפורנו, אפשר באותה מידה לחשוב שזה נובע מן הפיקוח והאיסורים וההאשמות שלך.
יתכן שאילו לא היית שמה על כך כל כך הרבה מטען בעייתי כבד - הוא היה דווקא שומר על מינון נמוך יותר. זה כאילו "הפוך על הפוך" כאן.
מה דעתך "להצטרף" אליו קצת ולתת לגיטימציה לצורך הזה שלו? אני יודעת שזוהי הצעה מהפכנית עבורך, אבל אני זוכרת התייחסות של מישהי באחד השרשורים לפני שנה ויותר בנושא שכיח זה, שסיפרה שהיא החליטה להצטרף אליו בגלישה ושניהם צחקו יחד על כל מיני תופעות שראו, וזה הפך להיות תחביב משותף במקום אוייב. באנגלית יש פתגם ידוע - אם אינך יכול להביס אותו - הצטרף אליו. חשבי על כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית יקרה
יעלית03/11/2010קראתי את התייחסותך בעיון ותודה לך על התשובה דבר שני חשוב לי לציין כי עניין הצפייה בפורנו שלו צריך להיות בעיניו אישי ופרטי שלו, הוא לא מעוניין לשתף אותי בעניין זה.מעבר לכך אנחנו רואים מדי פעם ביחד כך שזה לא כ"כ קשור אחד לשני.
אשמח לדעת אם אוכל לפנות אלייך באופן מקצועי או לגורם אחר שתפני אותי לשיחה והתייעצות בעניין מטריד הזה. בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויים
דורית כהן03/11/2010יעלית יקרה, זה שהוא מעדיף שהצפייה בפורנו תהיה אישית ופרטית, אינני מתפלאת על כך, כי הוא יודע מה עמדתך נגד העניין ואינו מעוניין שנוכחותך תפריע לו להנאה שלו.
אבל אם יקרה משהו חדש בנושא זה ועמדותייך ישתנו וזה יצליח לחדור אליו - אז לאט לאט גם הספייס הזה ישתנה ביניכם. צריך להבין שבזוגיות - במיוח זוגיות צעירה ולא מחוייבת - דברים משתנים וטוב שכך.
לגבי ייעוץ - אם תרצי או תרצו להגיע יחד אשמח לנסות לעזור, כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)