חוסר כבוד בין בני זוג

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר כבוד בין בני זוג
    שרה
    28/11/2007

היי,
    אני וחבר שלי גרים יחד בערך שנה (יוצאים3.5 שנים) יש בעייה גבודלה בזוגיות שלנו והיא חוסר הכבוד שאנו רוכשים אחד לשני, או יותא מזה חוסר כבוד שאני רוכשת לו.
    ני פשוט מרגישה שהוא נותן לי להתנהג אליו בצורה לא יפה כגון ניתוק בפנים לאחר שיחה מעצבנת, צעקות, ולעיתים קללות...
    הייתי כן רוצה לשנות את היחס שלי ואני מרגישה שלא מפריע לו כלל...
    אנא עזרי לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר כבוד בין בני זוג

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האחריות לשינוי היא אצלך

דורית כהן
    29/11/2007

שרה היקרה,
    יש כמה דברים שמפריעים לך: מפריע לך שאת לא מכבדת אותו בהתנהגויות שלך כלפיו, ומפריע לך שהוא מאפשר לך ולא עומד על כך שתשמרי על כבוד כלפיו.
    איך שאני רואה זאת, את מתנהגת לך בעולם כמו שאת מתנהגת, לטוב ולרע, ויש לך ציפיות ואחר כך גם טענות כלפי אחרים - במקרה הזה החבר - שיגיבו בצורה מסויימת ולא אחרת.

מה שאני מציעה לך הוא מאוד פשוט: אם את רוצה שיקרה משהו אחר בחיים שלך - הפסיקי לעשות את מה שאת עושה, עשי משהו חדש, אחר.
    את (ולא אף אחד אחר, כולל החבר שלך) אחראית לכך שיתחילו להופיע דברים חדשים בחיים שלך, ושהדברים שמפריעים לך ייעלמו.

אם את רוצה שיתחיל להיות כבוד ביחסיכם, הביאי בעצמך כבוד ליחסים.
    דברי אליו יפה כמו שאת מאחלת לעצמך. הרי גם את אינך אוהבת את איך שאת נשמעת, נכון? אלא שהתרגלת.
    התחילי מכך שתקחי לך יום אחד שבו תקפידי לדבר יפה, ברכות, בכבוד אליו. אל תקללי, אל תנתקי לו בפנים, התנהגי אליו כפי שאת היית רוצה שיתנהגו אלייך. לא בטוח שהוא יבחין בשינוי, אבל את בטוח תרגישי הרבה יותר טוב עם עצמך. וככל שתתמידי בכך, זכרי - האחריות לשינוי היא רק אצלך, (כי את היא זו שרוצה בכך) - יקרה משהו לסביבה שלך. תהיה לכך השפעה. זה יכול לקחת זמן, אבל בינתיים את תאהבי יותר את עצמך, וזה רק לטובה.
    מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צודקת זה לא מילה

שרה
    03/12/2007

דורית קודם כל תודה על תשובתך,
    את צודקת במיליון האחוזים, אני צריכה להשתנות בדחיפות!!!
    הבעיה האמיתית היא שברגע של ריב, ברגע שאני אומרת לו את כל הדברים שכל כך יושבים עליי (ולא חסר) אז אין תגובה מצידו, וזה פשוט כל כך מטריף את כל החושים במוח! לדוג' אנחנו רבים אני מדברת, מדברת, ומדברת והוא פשוט לא מגיב... אז אני מתחילה לדבר אליו לא יפה אומרת לו אתה אפס, אנחנו בכלל לא מתאימים, והוא פשוט לא עונה, אז אני עוד יותר מרשה לעצמי... וזה פוגע בי יותר מאשר בו איך שאני מדברת אליו. הייתי רוצה מאוד לנסות להשתנות, תייעצי לי בבקשה ממך מה לעשות ברגעים של ריב, כי אני פשוט לא שולטת בעצמי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו