תשלום על החתונה-מצד ההורים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תשלום על החתונה-מצד ההורים
    דינה
    04/11/2010

שלום רב,
    אני וארוסי מתכננים להתחתן ב"ה בשנה הבאה.
    אמש, היינו באולם אירועים אשר בחרנו יחד עם ההורים-וסגרנו עסקה.
    לאחר מכן, כאשר יצאנו, התברר כי הוריו של ארוסי לא מתכוונים ככל הנראה לשלם מחצית מהכסף על החתונה-בניגוד להוריי, אשר אמרו זאת מראש.
    נושא זה הפתיע ואכזב אותנו עד מאוד-בעיקר את הוריי אבל כמובן גם אותי וגם את ארוסי, אשר לקח זאת קשה.
    חשוב לציין-כי סטטוס המשפחתי של שנינו מאוד דומה-מהצד שלי-יש לי עוד זוג אחים וגם מהצד שלו שני אחים וההכנסה בשתי המשפחות-דומה מאוד אם לא זהה..
    התחלתי לשוחח עם בן זוגי על נושא של 2 חשבונות בנק נפרדים-כמו עד עכשיו ואף על עריכת הסכם ממון ביננו.
    בקיצור, אפשר לומר שמאתמול אנחנו מאוד טעונים אחד כלפי השני ומקרה זה מאוד העכיר ביננו את האווירה.
    מה ניתן לעשות? מה הדבר הכי נכון לעשות? אני שמעתי על מגוון סיפורי זוגיות אחרים שבהם לרוב ההורים משלמים חצי-חצי ורק לעיתים רחוקות על משפחות אשר לא משלמות כלל על ילדיהן או רק צד אחד משלם...
    מה ניתן לעשות על מנת לגשר על המצב הלא נעים שנוצר?
    תודה רבה! דינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשלום על החתונה-מצד ההורים - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    04/11/2010

דינה יקרה,

זוגיות הינה שותפות נפלאה העומדת בפני לא מעט אתגרים, מבית ומחוץ, וצריך למצוא, יחד, את הדרך הנכונה לכולם, למציאת הפתרון הכי טוב.
    אתם עומדים בתחילתה של שותפות נפלאה זו, ובפני אחד האתגרים הראשונים.
    שיח פתוח, שתוף, אמירה ברורה של כוונות, רצונות ועמדות, ללא הטלת אשמה וללא כעסים, הם תמיד התחלה טובה לגישור על פערים.
    דברי עם הארוס שלך, מתוך רצון למצוא פתרון למצב שנוצר. אל תטילי עליו את האחריות, ואל "תענישי" אותו על החלטות/התנהלות הוריו.
    אני מציעה שתפגשו עם הוריו, ותנהלו איתם שיחה גלויה, פתוחה, נינוחה ומשתפת. בקשו מהם להיות שותפים במימון האירוע, והסבירו להם את מניעכם.
    אני מאמינה, שהם ישמחו לקחת חלק, ככל יכולתם, ולהיות לכם לעזר.

מאחלת לכם הצלחה באתגר זה, והרבה שנים טובות ומאושרות יחד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדינה

אור
    12/11/2010

דינה ,,
    מזל טוב לאירוסכם.
    אני משערת שאתם שבוים בדעה שהורים אמורים לשלם על האירוע אך למעשה הדבר אינו מובן מאליו.
    לעיתים קורה שהורים לא רוצים או לא יכולים לשלם וזה בסדר, הם באמת לא חייבים.
    למעשה, עומדת כאן לפניכם ההזדמנות להוכיח שהאהבה היא אכן מעל לכל.
    אני ובן זוגי עבדנו וחסכנו על מנת לחגוג אירוע קטן, כך שהורינו כלל לא השתתפו במימון החתונה.
    היתה לנו חתונה יפה קטנה ופשוטה, ללא הוצאות מיותרות.
    מכיוון שההוצאות היו כה מעטות (כי חסכנו בכל אשר ניתן) הצלחנו אף להרוויח מהארוע ולנסוע לירח דבש בפריז.
    אם תערכו את ההתחשבנויות האלו ותבואו להורים בטענות, תהרסו את ההזדמנות שלכם להינות באמת מארוע שיאחד אתכם ואפילו מהאפשרות לעשות צעד ראשון לעצמאותכם הכלכלית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אור יקרה - תודה על השתתפותך

מוניקה הרשקוביץ
    13/11/2010

אין ספק כי כאשר ההורים לוקחים על עצמם ומממנים את עלויות החתונה זה יכול לאפשר התחלה כלכלית נוחה יותר לזוג הצעיר, אך כמו שכתבת, אין זה ברור ומובן מאליו בכל המשפחות. קיימים גם לא מעט זוגות צעירים ששלמו על החתונה בעצמם.
    תודה ששתפת אותנו מניסיונך.
    אני מסכימה איתך, שהעיקר כאן הוא רגשות האהבה, הקרבה והשותפות. בסופו של דבר, זה מה שחשוב בזוגיות, וזה ה"דבק" שמחזיק את ה"ביחד".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו