האם אנו מתאימים?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם אנו מתאימים?
    שמואל
    07/11/2010

שלום רב,

אני וחברתי יוצאים מזה שנתיים. אני בן 26 והיא בת 20. היא אוהבת אותי מאוד, מפנקת כמה שרק ניתן, ערה לצרכיי, מתאימה לי מבחינת השקפת עולם ואינטילגנציה, יפהפייה, מושכת מאוד ועוד...

עם זאת, אני מרגיש לא שלם עם הזוגיות ממספר סיבות: 1. היא מוצאת הרבה מאוד סיבות לריב איתי (הסיבות ברובן לא מוצדקות בעיניי, על אף שאני מנסה להבין אותן) 2. אני מרגיש לעיתים כי אין לי את החופש הדרוש לי ממנה (על אף ששוחחנו על זה הרבה פעמים) 3. היא חייבת להיות בשליטה אבסולוטית על סדר היום שלה ועל מה שהולך לקרות בכל שלב, דבר אשר מקשה עליי מאוד. 4. היא נעלבת בקלות. 5. היא מדברת לא יפה לעיתים אליי ואל משפחתה (בעיקר ברגעי כעס)

כמו כן, ראוי לציין כי כמעט ונפרדנו מספר פעמים במהלך השנתיים הללו.

לפיכך יש לי מספר שאלות:
    1. כיצד אדע אם היא מתאימה לי מבחינת חיי נישואין?
    2. כיצד אדע האם התנהגותה הילדותית בחלקה לא נובעת מגילה הצעיר (על אף שהיא בוגרת לגילה)
    3. מהו התהליך הנכון לבחינת התאמת בת זוג לנישואין?

אנא תשובתכם בהקדם, קשה לי!

שמוליק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אנו מתאימים?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אנו מתאימים? - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    07/11/2010

שמוליק,

כתבת "היא אוהבת אותי מאוד, מפנקת כמה שרק ניתן, ערה לצרכיי, מתאימה לי .."
    אחד מיסודות הזוגיות הבריאה היא ההדדיות. האם הזוגיות שלכם הדדית? האם גם אתה אוהב אותה מאוד, מפנק אותה, ער לצרכיה ומספק אותם?
    האם ייתכן, כי חברתך לא חשה הדדיות, ובעקבות תחושת תסכול היא נעלבת בקלות ומרבה למצוא סיבות למריבות?
    זוגיות הינה שותפות המספקת בטחון ושייכות, חופש ועצמאות. לעיתים, קיים קונפליקט בין הצורך בשייכות ותחושת ה"ביחד" לבין הצורך בחופש ועצמאות. צריך למצוא את האיזון העדין בין שני הצרכים/הרצונות הנ"ל, הקיימים בכל אחד מאיתנו.
    ייתכן כי הצורך שלה ב"שליטה אבסולוטית", כדבריך, מגביל את הצורך שלך בחופש.
    על-מנת ליצור זוגיות תומכת, ולאפשר לכל מה שטוב בזוגיות להתקיים, חשוב, תחילה, לבחור נכון את הזוגיות הנכונה!
    הבחירות הנכונות ביותר נעשות, תמיד, מתוך התבוננות והקשבה פנימית, וממקום של תחושת שלמות אישית, בטחון, הערכה ואמונה עצמית.
    כלומר, להתמקד בתחושות וברצונות האמיתיים שלנו, ולדעת בוודאות, שזה באמת מה שאנחנו רוצים, וזה הכי מתאים לנו.
    האם אתה חש שהזוגיות שלכם עונה על כל הצרכים האמיתיים שלך?
    מניסיוני כמאמנת למדתי, שכאשר אנו מגדירים במדויק את הרצונות והצרכים שלנו, יודעים בדיוק מה מתאים לנו, אנו גם יודעים לבחור את מה שנכון עבורנו.

מאחלת לך המון הצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך...

שמואל
    07/11/2010

מוניקה היקרה שלום,

ראשית, תודה רבה על תשובתך המהירה והקולעת!

אשמח לדעת האם יש תהליך שאת ממליצה להשתמש בו לצורך זיהוי הצרכים והרצונות שלי ממערכת יחסים ובכלל?

תודה רבה והמשך שבוע נעים

שמוליק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך... - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    07/11/2010

הי שמוליק,

תודה על תגובתך.

מניסיוני, אני יכולה להעיד על תהליך האימון האישי ממוקד התוצאות, בו אני עוסקת.
    התהליך האימוני ממקד את המתאמן בהתבוננות והקשבה פנימית לצרכים, לרצונות ולתחושות הבסיסיות שלנו, ולפעולה על-פיהם בלבד!
    האימון האישי יכול לתת מענה לזיהוי הצרכים בכל תחום, וביניהם האימון לזוגיות.

שבוע נפלא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו