מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אני אוהבת לארח משפחה והוא לא.רעות07/11/2010
שלום.
שמי רעות ואני נשואה כבר 3 שנים ומס' חודשים. נמצאת כרגע בהריון בשלב מתקדם.
יש לי בעיה שבעלי לא אוהב לארח בסופי שבוע.
אני אוהבת לארח בסופי שבוע (לא כל סופשבוע) את אימי/ משפחתי וגם את משפחתו. לבעלי יש בעיה עם זה, כי הוא אומר שהוא רוצה את ה"פרטיות" שלו, וכשישנים בבית זה מפריע.
כשכבר באים להתארח, הוא מסתגר הרבה בחדר שלו עם המחשב, כי הוא מעדיף פרטיות, וזה יוצר מצב לא נעים בו מי שמתארח מרגיש שהוא לא רצוי, וכל הזמן אני צריכה להסביר איפה הוא... לרוב זה קורה כשמשפחתי באה להתארח.
הדבר גורם לי ריבים בלתי פוסקים איתו. וכשמתחילת השבוע אני משתפת אותו שמישהו מגיע לסופ"ש, כל השבוע הוא עם פרצוף, ודואג להזכיר לי שזה בעיה. אבל כשהמשפחה שלו מגיעה, הוא לא עם פרצוף חמוץ, אבל גם לא ממש מרוצה.
אני חייבת לציין שמלבד זה, הוא בן זוג נפלא, תומך ואוהב, דואג לי תמיד אבל הוא לא טיפוס משפחתי כל כך, שלפני החתונה לא בלט כל כך כמו בשנה האחרונה.
אני אובדת עצות.
אשמח להכוונה כיצד לנהוג, אולי אני לא רואה זאת נכון, ורק מהצד שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אוהבת לארח משפחה והוא לא. - תגובה
מוניקה הרשקוביץ07/11/2010רעות יקרה,
כתבת, "הוא לא טיפוס משפחתי כל כך, שלפני החתונה לא בלט כל כך כמו בשנה האחרונה".
למה את מתכוונת ב "כל-כך"? איך זה בא לידי ביטוי עד לפני שנה, לעומת השנה האחרונה? האם השתנה משהו בחייכם במהלך השנה באחרונה, שינוי שיכול להסביר את ההתנהלות ה"פחות משפחתית", דווקא, בשנה האחרונה?
ציינת כי, גם כאשר משפחתו מגיעה הוא לא ממש מרוצה. כלומר, הוא לא מרגיש לגמרי נינוח גם כאשר משפחתו, עצמו ובשרו, מתארחת לכל סוף השבוע.
האם יש אפשרות שהאירוח לא יכלול לינה? אולי זה יקל עליו?
שיח פתוח, שתוף, אמירה ברורה של כוונות, רצונות ועמדות, ללא הטלת אשמה וללא כעסים, הם תמיד התחלה טובה לגישור על פערים, ומתווים את הדרך לפתרון הבעיה.
אולי במקום לשתף אותו אחרי שאת מזמינה אליכם, תשתפי אותו בכוונתך להזמין, לפני שאת מזמינה, ואולי, כאשר הוא יהיה שותף לרעיון, להזמנה, לתכנון, הוא יראה את הדברים באור אחר?
אשמח לקבל את תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)