מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר חשק מיניאולגה09/11/2010
שלום, מקווה שזה המקום.
לפני חצי שנה נולד לנו בן ראשון.
כעבור חודשיים-שלושה, אני ובעלי חזרנו לקיים יחסי מין. אני חייבת לציין שממש ציפינו לרגע הזה, מאחר ובסוף ההריון זה הווה קושי רב.
בכל אופן כבר בהתחלה נתקלנו בקושי - כאבים עזים בחדירה. התברר שהייתה לי צניחת שלפוחית קלה. כיום כבר אין לי את הבעיה הזאת אך למרות זאת אני חשה ממש כאב בחדירה. לפי דעתי זאת הצלקת שנשארה מהחיתוך.
אולי זה מה שמוריד לי את החשק ליחסים. אלא שגם בתהליך עצמו, כאשר עברנו את מכשול הכאב, אני מחכה שכבר הכל יסתיים ואלך לישון סוף סוף...
לפני ההריון הכל היה תקין! אף פעם לא קרה לי שלא היה לי חשק מיני, להיפך, הייתי מטרידה את בעלי כמעט כל יום :)
אשמח לעצה כי אני פוחדת שבעלי ילך לחפש ריגושים בחוץ.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש כמה דרכים להתגבר על הבעייה
דורית כהן10/11/2010אולגה היקרה, ראשית, זה מצוין שאת עירנית לבעייה ומוכנה להתמודד איתה ומחפשת עצה. חשוב שתדעי שיש המון נשים שחוות בדיוק את מה שאת חווה עכשו, ומעדיפות לא להכיר בכך והבעייה הופכת להיות כרונית ומקלקלת את היחסים בין בני הזוג, כי מצב כזה יוצר תחושות דחייה אצל בן הזוג, והוא מרגיש לא אהוב, לא נחשק.
אגיד בצורה נחרצת - אם יש כאבים - עדיף לא להמשיך בחדירה, משום שהחשש שלך שיופיעו כאבים גורם להתכווצות בלתי רצונית של אזור הנרתיק, ואז עוד יותר כואב, ומעבר לכאב הרגעי - כל המחשבה על יחסי מין הופכת להיות מרתיעה.
מה עושים?
דבר ראשון, אם עוד לא עשית זאת - הסבירי בפירוט את תחושותיך לבעלך. ככל שהוא יבין שמדובר במצב פיזיולוגי ולא בדחייה או בחוסר חשק - כך הוא ייפגע פחות וישמח לשתף פעולה. ברור שהאזור עבר טראומה פיזית והרקמות רגישות ומצולקות, וזה אומר שצריך לגשת לשלב החדירה בצורה אחרת, הדרגתית יותר, עדינה יותר.
ראשית - צריך להאריך את משך המשחק המקדים כדי שתירטבי כמה שיותר.
שנית - להחדיר קודם אצבע - אולי שלך - ולראות אם זה נעים לך.
שלישית - יש ג'ל אזרקאין שמחליש את הרגישות וניתן לשים אותו לפני המגע.
רביעית - אפשר למצוא עוד דרכים לעשות אהבה שאינן כוללות חדירה, ובשלב ראשון כדאי מאוד להיעזר בהן, כדי ששניכם תוכלו לקבל זה מזו את כל שאר הדברים הטובים שיכולים להיות בסקס - קירבה גופנית, ליטופים, הבעת אהבה, וכמובן ששניכם יכולים לגמור גם ללא חדירה.
הבעייה הזו נעלמת לאחר כמה פעמים שאתם תצליחו לעשות סקס שיהיה נעים לשניכם, ותחדשו את החדירה בצורה עדינה והדרגתית.
אז שניכם צריכים להבין - וזה לא משהו שכל כך מספרים לנו עליו - שיש תקופות בחיי הנישואין שחדירה אינה מתאימה, וזה יכול לקרות אחרי כל לידה, או אם תעברי ניתוח גיניקולוגי, או אם תהיה לך דלקת או פטרייה...לא חסרים מכשולים...
חשוב להפוך את המצב למשהו ששניכם תנסו יחד לפתור אותו, ולא להשאיר זאת לרגע שהוא יתחיל להתלונן.
מאחלת לך הצלחה ונשמח אם תספרי לנו בהמשך מה קורה איתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)