מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה!!לא יודע מה לעשות עם אישתי....חסוי12/11/2010
שלום רב..אני בן 27
הסיפור שלי מתחיל ככה..אני נמצא עם אישתי בסך הכל שלוש וחצי שנים,ושנה וחצי נשוי..היו לי 2 אהבות בחיים שלי אהבות שאהבתי באמת בלי תנאים אהבה כנה אמיתית,אבל לצערי זה לא התקדם לנישואין.
האהבה האחרונה שלי הייתה אהבה גדולה!!שאפילו נלחמתי עם ההורים כדי להיות איתה ולצערי נפרדנו אחרי 3 שנים והיה לי מאוד קשה.
לאחר חודשיים הכרתי את אישתי בלימודים שבעצם הייתה איתי בכל מהלך הקורס ולא שמתי אליה לב בכלל ורק ביום אחרון שכבר לא הייתי עם האקסית שלי ניגשתי אליה.
יש לציין שאני אדם שמתאהב בבחורה רק אם היה לי איתה את הקליק הראשוני ואני אוהב את החיצוניות שלה ואז כמובן גם את האופי.
כאשר ראיתי את אישתי בפעם הראשונה לא היה לי איתה את הקליק שהרגשתי אלא פשוט ראיתי בכלליות את הדמות שאני אוהב,המשכנו וזרמנו יחד ותמיד הייתה לי את ההרגשה בתוך ליבי שזה לא זה..אני לא נמשך מספיק אני לא אוהב מספיק אבל ראיתי את הטוב לב שלה ובאמת היא אישה טובה ופשוט אמרתי "טוב אז אני לא אוהב וימשך כמו שצריך אבל צריך אישה כזאת לחיים", אולי זה היה סוג של ריבאונד??!!ובתוך תוכי לא הייתי שלם אף פעם והדחקתי את הרגשות כל הזמן..ואפילו כמה ימים לפני החתונה שאלתי את עצמי שאלות אולי אני רק רוצה להתחתן אבל לא באמת באמת מאהבה?
היום אחרי שנה וחצי של נישואין אני מרגיש שעשיתי טעות!אני אדם שצריך לאהוב ולהימשך ופשוט אני לא מאושר!אני לא אוהב את מה שיש לי גם בחיצוניות וגם יש חלקים באופי שמאוד מפריעים לי..אבל המשיכה ואהבה זה העיקרי פה..
כל הסיפור הזה משרה עליי תחושה של עצבות, דכדוך, עצבים, והייתי בעבר בן אדם אחר לגמריי לעומת מה שאני היום..
יש לציין שמשפחתי מאד אוהבת את אשתי וחושבת שזכיתי בבחורה מצוינת, אך אף אחד לא באמת יודע מה קורה "בין הסדינים"אך אני לא מצליח לתרגם את מעלותיה של אשתי לאהבה ושלמות ושקט נפשי, כי אצלי אם לא היה את הקליק מההתחלה זה פשוט לא עובד..אין יום שאני לא חושב לפרק את החבילה ומעמיד פני עסקים כרגיל,וכך עובר הזמן ואני נהיה נואש יותר ויותר,מסתובב מתוסכל ללא חשק לעשות שום דבר.
אישתי מתוסכלת מהמצב היא כבר בת 28 רוצה ילדים ואני תוקע את המצב כרגע..
היא גם מודעת למצב ואומרת שיש ביננו חוסר כמיה גם במיטה ואנחנו אנשים שונים מאוד אבל היא אוהב ולכן היא רוצה להישאר יחד.
כבר דיברנו כמה פעמים על להיתגרש אבל יש לי את הפחד כנראה,את החשש שאולי אני עושה טעות כי היא בחורה טובה,אבל איך אפשר לנסוע ברכב שאין לו גלגלים..זה הבסיס כמו שהבסיס בזוגיות זה אהבה ומשיכה וכימיה..
סליחה על הסיפור הארוך אבל אני ממש צריך עזרה...תודהההה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי-
בני13/11/2010אני רוצה לצטט לך מספר עתיק שלא אכתוב את שמו של המחבר כדי לא ליצור אצלך התנגדות אוטומטית,,,
וכך הוא כותב > "המזווג בכל יום איש עם אשתו"
כי בוודאי ה' יתברך ברא כל הנבראים והכל מעשה ה', רק כי אין דבר חדש תחת השמש, וזה כי הנבראים אשר בורא ועושה כל יום אין חדש והכל כמנהגו נוהג, והגזירה שגזר ה' בששת ימי בראשית גוזר בכל יום ואין כאן דבר חדש,,,
-
איך זה מסתדר עם מה שאנו אומרים כל יום בתפילת שחרית " המחדש בטובו בכל יום" !?
מהו ה"דבר החדש" ???
התשובה היא >>> שהוא מזווג זיווגים, כמו שזיווג ה' את חוה לאדם, כך "מזווג כל יום זיווג איש עם אשתו" !
וכל זיווג מעשה חדש לא כמו בריאת האדם עצמו. הבריאה לא דבר חדש, אבל החיבור איש פרטי לאשה פרטית דבר חדש, כל זיווג חיבור מיוחד כפי שראוי החיבור ביחד,,,
-
על פי דבריו הקדושים, מתרחש מדי יום !!! תהליך ייחודי אופייני, שהוא בגדר הזדמנות חד פעמית:
> מדי יום, ללא יוצא מהכלל, חוזר אלוקים ומזווג לכל אחד ואחד מאיתנו את בן הזוג שלו לתכלית העבודה המיוחדת של אותו יום,
אמנם מדובר באותו איש שלו נישאתי בעבר, אבל בעצם בכל בוקר מקבל כל אחד מאיתנו נשמה חדשה השייכת לאותו היום, כנאמר: "אני היום ילדתיך,,,"(תהילים ג') ותפקיד השייך לאותו יום ומשימת נישואין חדשה המיועדת לכם כזוג,
-
> גם זוג קשישים, הנשוי שישים שנה, עומד מדי בוקר בפני אתגר נישואין חדש, הבחירה באשתך היא בחירה החוזרת ומתחדשת בכל יום:
האם להתייחס ל"אתגר היומי" ? ולקדם את האחווה, השלום, הרעות ???
או ליפול שוב לתחושת הספק, הכעס, הריחוק והאומללות ???!
-
הבחירה השנייה/השלישית/הרביעית ועד אין ספור בבת זוגתך, היא בחירה דעתנית יותר, היא בחירה שקטה, ללא מוזמנים וללא צלם !!!
ייתכן בהחלט שאפילו אשתך לא יודעת שאתה היום בחרת בה מחדש, הבחירה החוזרת נולדת מתוך ההתמודדויות שהחיים מזמנים: הבחירה החוזרת איננה בחירה בין להינשא או לא להינשא, כי אם בחירה אם להשקיע בהבנה, באהבה, באחדות ובקרבה שביניכם, או לבחור להתרחק, להסתגר, לצבור כעס ולהרגיש רגשות קיפוח.
-
כל אחד מבני הזוג משתנה במהלך החיים, אירועי החיים, הדינאמיקה התוך אישית, ההתפתחות הרוחנית, עבודת המידות - כל אלה משפיעים עלינו גם בפנימיותנו וגם בחיצוניותנו, השינויים הללו מעמידים אף הם בפני הזוג אתגר מחודש להתמודדות.
לפי מה שכתבת אתה נראה לי בחור נבון, אז תנסה לראות את החיים מהזווית הזו, אתה לא תתחרט,,,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חסוי13/11/2010יש דברים שאתה צודק בהם..אבל אם יש ריבים בבית וחילוקי דעות אז נכון..
אבל פה אין את הבסיס של הקשר..יש לך את הרגשות בתוך הלב שמשתלטים עלייך ואתה אוטומטית לא מאושר ולא רוצה דברים כלשהם..
אנחנו באנו לעולם להיות גם מאושרים..
אי אפשר על כל דבר להסתכל על הצד שאתה אמרת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי-
בני13/11/2010אתה צודק,
רק אחריי שהעתקתי את התשובה הארוכה הזו(העתקה חוקית מדברים שלי בעצמי מתוך פורום אחר שעניתי למישהי,,,) תפסתי שאצלך אולי זה אחרת, הבחירה עדיין אצלך, כי בסך הכל החיים הם כפי שאתה בוחר לקחת אותם,
כך את הדברים בגדול, כרעיון להתנהלות בקשר שלך או בכל קשר שתבחר, סתם שתדע שכמעט אצל כל הזוגות יש מחשבות על מקח טעות בשלב כלשהוא בחיים, ולכן חשוב להשכיל כי זה טבע האדם, וע"י רצון ועבודה משני הצדדים אפשר לגשר על הכל !
למעט מקרים בודדים של אלימות נפשית או פיזית, חוסר משיכה/עד כדי גועל, בעיות בריאותיות קשות וכו',
אני לא מכיר אותך ולא את בת זוגתך, אבל אם תשבו בייחד ותנסו למצוא פתרון שיתאים לצרכים שלכם, מבלי לפגוע באישיות שלך, או שלה, אז תצאו נשכרים, תאמין לי זה הרבה יותר מאתגר ומעניין לחיות עם בת זוג שכל הזמן צריך לרדוף ולעשות דברים כדי להינות מהקשר,
בכל אופן מה שתעשה , שתצליח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליך לפנות לייעוץ מקצועי במצב כזה
דורית כהן13/11/2010חסוי יקר, אני מתרשמת שאתה אדם הפועל מתוך הרגש - לטוב ולרע. כאשר אהבת מישהי בעברך - סיפרת על שתי אהבות אמיתיות - זה היה לך ברור כשמש שאתה מאוהב ורצית אותן לחלוטין. כאשר אתה משווה את מה שיש לך כיום עם אישתך - את הרגשות שלך - אינך יכול למצוא בקרבך את התחושות הללו. ויחד עם החסר הזה גם נפגעת התשוקה.
אתה גבר צעיר. אני חושבת שאתה צודק בכך שהחלטתך להתחתן היתה סוג של ריבאונד - לאחר שברון הלב שהיה לך בפרידה מאהובתך השנייה. הכרת את אישתך מייד אחרי והיא לא מילאה עבורך שום דבר ממה שאתה רגיל ומצפה שיקרה לך מול אהובה.
אני מעריכה שבגלל שאתה אדם כל כך רגשי, ואולי גם ייצרי - במובן הבריא של המילה - יהיה לך מאוד קשה - עד בלתי אפשרי - לשנות את הרגשות כלפי אישתך.
לדעתי עליך לפנות לייעוץ פסיכולוגי - לאו דווקא לטיפול מתמשך. פשוט לשבת עם איש מקצוע ולבחון את רגשותיך ומחשבותיך על מנת לעשות בהם סדר. ברור שזה לא נכון להמשיך ולבנות משפחה ולהביא ילדים כאשר אלו רגשותיך. זה לא טוב לאף אחד! לא לאישתך, לא לעצמך ולא לילדים שתביאו לעולם. אם פשוט תמשיך בכיוון הזה ותמלא את הציפיות של אישתך ושל משפחתך ממך - אתה עלול להעביר את שארית חייך בתחושה של החמצה, ואיש מסביבך לא יהיה מאושר.
לאחר הייעוץ אני מאמינה שיהיה לך יותר קל להיות קשוב לעצמך ולהחליט את ההחלטות הנכונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתגרש
כרמית14/11/2010תתגרש לפני שיגיעו הילדים ,זאת תחושה שלא נעלמת
לצערי אני בצד השני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)