אטימות רגשית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אטימות רגשית
    גל
    13/11/2010

בעלי בתחילת נישואנו דיכא אותי וגרם לי הרבה צער מבחינת מקום מגורים שלא אהבתי והוא קבע לי וסבלתי משפחתו הטרידה והתערבה לי בחיים והיו אלימים מילולית כלפי ובכל זאת רצה לגור לידם וגילה כלפהם חיבה יתרה הדמעות והכאב שלי לא עשו לו כלום
    מצד שני עוזר בבית טכנית עושה הכל קניות וכו ונותן לי חופש וזה נשאר תמיד
    לאחר שנים של צער עברנו דירה אבל עד היום כשאני בוכה או עצובה כרגיל כמו בעבר הוא נאטם ועלול להחמיר את מצבי בחוסר הרגישות שלו הטיפול הזוגי לא עזר הבנאדם אטום לרגשותיי וזה תמיד חוזר על עצמו מה לעשות כבר יש לי חשק להעיף אותו מחיי האם אני צודקת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אטימות רגשית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיון להבין איך נוצרה האטימות הזאת

דורית כהן
    14/11/2010

גל יקרה, בואי ננסה להבין למה מופיעה אטימות כזאת אצל בעלך, בעיקר בכל פעם שאת מוצפת ברגשות קשים של כאב ועצב:
    בעבר, זה החל סביב הנושא הרגיש של היחסים עם משפחתו. מנקודת המבט שלו - בכל פעם שאת הבעת בפניו את רגשותייך השליליים - זה שם אותו בדילמה קשה מול משפחתו האהובה. הוא הרגיש שאת מצפה ממנו לבחור בעמדה שלך ולצאת כנגדם. בקונפליקט המובן הזה - התוצאה היא "אפס" - לא איתך ולא איתם. הוא לא היה מסוגל לזנוח אותם או לצאת כנגדם, אז מה שנשאר לו היה להיאטם כלפי רגשותייך. כאילו הם לא שם!

אני חושבת שנוצר אצלו הרגל מותנה להיאטם כל פעם שאת מוצפת רגשית, משום שהוא ממש לא יודע במקרה כזה איך לעזור לך. זה תחום שהוא חלש בו וחסר אונים. הוא מסוגל לעזור בבית, הוא איש טכני מצויין, אבל התחום הרגשי מבלבל אותו ומקשה עליו.

אגיד לך עוד משהו. רוב הגברים חונכו בצורה כזאת שאם שוטחים לפניהם בעייה - הם מרגישים צורך חזק לפתור אותה ולצמצם את הבעייה. נחשי מה נשים חונכו לעשות כאשר מישהו מספר להן על בעייה? להקשיב, להשתתף בצערן, לתת עצה מנסיונן, לתת אהדה, תמיכה רגשית. ככה אנחנו בנויות עוד מן התקופה שטיפלנו בבובות שלנו וניחמנו אותן כאשר הן בכו...

אבל רוב הגברים לא יודעים איך לפתור בעיות רגשיות. זה לא התחום שלהם. אצל בעלך זה היה עוד יותר קשה, בגלל מה שכתבתי לך קודם על הדילמה בינך לבין משפחתו.

חישבי גם על כך שהוא שמע ממך כבר כל כך הרבה פעמים בחיים שהוא אטום אלייך, אז מן הסתם כבר כך הוא תופס את עצמו, בתור אטום, וכלל לא מנסה להיות קשוב אלייך. הוא מזהה מרחוק את הסממנים, את שפת הגוף ואת טון הדיבור שלך, ותופס מרחק בטחון, לא?
    אולי חשוב לו לשמוע ממך שאלו רגשות שמציפים אותך וזה לא דווקא נגדו או בגללו, שזה פשוט חלק ממך.
    האם ההסברים שלי נשמעים לך הגיוניים?

מה שאני מציעה זה או שתקבלי זאת כחלק ממנו - הוא לא מושלם, ותישעני רגשית על מישהו אחר בסביבתך - חברה טובה למשל, או שתנסי להבהיר לו למה את זקוקה כאשר את מוצפת רגשית, שזה יהיה לו ברור ונגיש.

בכל מקרה, לשאלתך האחרונה - אני לא חושבת שזאת סיבה להעיף אותו. ואולי ניתן להגיע לייעוץ בסגנון אחר שיביא בחשבון את מה שתיארתי כאן וירחיב את היריעה, כמובן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו