בשעת ריב "אני לא אוהב אותך"

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בשעת ריב "אני לא אוהב אותך"
    שאלה
    14/11/2010

בס"ד

האם קרה לכן שבשעת ויכוחים מפעם לפעם, הבעל שלכן אומר לכן "אני לא אוהב אותך" ועוד מילים של ובשעת פיוס אומר שאמר זאת מתוך כעס ולא התכוון?

למה להאמין, לזה שהוא חוזר בריבים "אני לא אוהב אותך" או לזה שהוא אומר ברגיעה שבטח שיש אהבה ושזה יוצא לו בכעס?

השאלה היא "נטו" ופשוטה בכוונה.

נא דחוף..אני קצת שבירה..תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעת ריב "אני לא אוהב אותך" - תשובה

אלה
    14/11/2010

יקרה,
    תגובתו של בעלך בעת מצוקה, מאוד ילדותית ולא בוגרת. ילדים מפרשים כעס של הורים כדחייה וחוסר אהבה. בעלך כנראה חווה בילדותו דחייה מצד הוריו ומשתמש בכלי הכי חזק עבורו להדוף בשעת כאב בריב איתך. זה לא סממן שעליו תוכלי להשען למדוד את מידת אהבתו אליך. (תגובתי איננה מקצועית כשל הפסיכולוגית דורית, אלא אינטואיטיבית בלבד.)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליהודית ולשאר המלאכים בפורום

שאלה
    14/11/2010

בס"ד

תודה רבה,
    התשובה שלך עזרה לי ותכנה נשמע מתאים למצב ואף הוריד מהתחושה הלא נעימה...
    אשמח לתגובות נוספות ע"מ להתחזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלטות המוח הזוחלי

דורית כהן
    15/11/2010

שואלת יקרה, אני מצטרפת לכיוון של יהודית, ואצטט כאן את הפתגם הידוע - אין שופטים אדם בשעת כעסו.

אציע לך הסבר פיזיולוגי/ביולוגי לפתגם הזה:

כאשר הכעס מציף אותנו, משתלט המוח הזוחלי הקדום (הנמצא בגזע המוח) על כל שאר חלקי המוח היותר מפותחים, אשר ממוקמים מעליו, ומוח עתיק זה, שקיבלנו בירושה באופן עקיף מ"אבותינו" הזוחלים - כל מה שהוא יודע לעשות - ובעוצמה רבה - זה או להתקיף או לברוח. באנגלית זה יוצא בחרוזים: "fight or flight" . לכן בן זוג שכועס: או שהוא מחפש את מי להאשים ולתקוף ואז השיחה מסלימה ומידרדרת, או שהוא מעדיף להתנתק, לצאת מן הבית, להיכנס לחדר אחר, ובעיקר לא להמשיך את השיחה.

ואם הוא אומר לך באותם רגעים: אני לא אוהב אותך - זו צורה מסויימת להגיד לך: אני כרגע כל כך כועס עליך שאני לא מסוגל להרגיש כל אהבה אליך. הכעס משתלט שם על כל דבר אחר. אני במקומך הייתי לגמרי מאמינה שהוא דווקא כן אוהב אותך, בגלל הדבר הבא:
    את יכולה לראות בכך עדות לכך שאת מאוד חשובה לו וכי מאוד איכפת לו ממך. אילו היתה שם אדישות - הוא לא היה מגיב עם כל כך הרבה כעס...

מה את אומרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו