מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מפסיקה להשוות לאחרים...א15/11/2010
היי,
אני בת 25, עתידה להינשא לבחיר ליבי, שאותו אני אוהבת מאוד מאוד, בן 27. אנחנו גרים אצל הוריי, למה? כי אין לנו כסף לשכור דירה, לקנות רכב, שלא נדבר על לקנות דירה, כמו שרוב החברים מסביבנו עושים...
בעיקר, אני כועסת עליו, שלא הצליח לחסוך כסף, הוא זה שבא בלי כלום, הוא זה שעשה שטויות וחי את הרגע, אז מה שהוא התבגר והצליח לחסוך מאז שאני נכנסתי לתמונה? עדיין אין לו מה לתת!! עדיין אנחנו גרים אצל ההורים שלי, בלי פרטיות, בעוד שאחיותיי כבר מזמן יצאו מהבית, בעוד שחברותיי כבר עם משכנתא, בדרך למשכנתא, בונות בתים מהיסוד, משכירות דירות עם בני זוגן, טסות לחו"ל לתקופות ארוכות, לכולן יש רכב, ומה לי יש? כלום. אני לא עצמאית, צריכה את הרכב של אבאל'ה, כולם שואלים: "גם אחרי החתונה תגורו אצל ההורים?" התשובה היא ללא ספק "כן". זה מרגיז אותי, למה כולם מסביבי התקדמו והתפתחו, ורק אני נותרתי באותו מקום? "למה אתם לא יוצאים איתנו?", "כי אנחנו חוסכים כסף...."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מפסיקה להשוות לאחרים... - תגובה
מוניקה הרשקוביץ15/11/2010א יקרה
אני מניחה, שעוד לפני שהחלטתם למסד את הקשר ביניכם ולהינשא, באחד הימים, הבחנת בדרך החיים של בחיר ליבך, ובכל זאת, בחרת להישאר עימו, ואף להינשא לו, בבוא היום, כפי שציינת.
"לחיות את הרגע", זו דרך חיים, המלווה בספונטניות ובסיפוקים מיידיים, וכתוצאה מכך, בחיי הווה מאוד עשירים, דינמיים, מעניינים ומהנים. האם חיים אלה לא היו אחד הגורמים אשר משך אותך אליו, מלכתחילה?
על פי התפיסה האימונית, כל אחד מאיתנו פועל על-פי דפוסי פעולה מסוימים, בדומה למנוע של מכונה.
"לחיות את הרגע", הינו סוג של דפוס פעולה.
ציינת, "שהוא התבגר והצליח לחסוך מאז שאני נכנסתי לתמונה", אך, סביר להניח שדפוס הפעולה שלו לא ישתנה לחלוטין. ושוב, בהקבלה למכונה, גם כאשר מוסיפים למנוע פונקציות, שמנים או מפעיל אחר, המנוע עדיין יפעל באותה דרך.
בן זוגך יוכל, לנסות ולנהוג ביתר אחריות, לספק חלק מצרכיו בהווה, וחלק בשלב מאוחר יותר, אך עדיין, עלייך לקחת בחשבון את האפשרות, שהוא לא יוכל להפוך לאדם מחושב כלכלית, כפי שאת, כנראה, היית רוצה.
עוד ציינת בדברייך, שלסובבים אותך יש נכסים, כמו דירות ורכבים, ולך אין כלום.
האם באמת אין לך כלום?
יש לך אהבה! זה לא ברור ומובן מאליו!
נסי להתמקד ב"יש" ולא ב"אין".
זוגיות הינה יצירה, אשר בני הזוג יוצרים יחד, מתוך רצון לממש את אהבתם לצד מימוש כל אחד מבני הזוג בתוכה. יצירה זו, בנייה זו, דורשת זמן, אמון הדדי ונתינה אמיתית.
זוגיות טובה מתבססת על שותפות, הדדיות, בטחון ומחויבות, תמיכה, קבלה והכלה, וכן, גם על אהבה גדולה.
האם את חושבת שתוכלי להכיל ולקבל את דרך החיים שלו, המתבססת על "לחיות את הרגע"?
לחילופין, בהנחה ובן זוגך יוכל להתנהל ביתר אחריות, האם תוכלי לספק לו את הזמן, האמון והתמיכה לצורך כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
א15/11/2010מוניקה, תודה רבה על תשובתך.
זה שבן זוגי "חי את הרגע", לא מה שמשך אותי אליו מלכתחילה, אבל זה לא משהו ששמתי לב או התייחסתי אליו במיוחד, לאחר שהתוודה בפניי שנמצא במצב כלכלי מאוד לא טוב (מינוס של כמה אלפים...) התחלתי לשים לב וייעצתו לו רבות על איך אפשר לחסוך, וכפי שציינתי בהודעה הקודמת, הוא באמת הצליח לחסוך ולכסות את המינוס, אבל עדיין, הוא לא מגיע עם סכומי כסף שאיתם אפשר להתחיל חיים משותפים.
הוא כן השתנה, לא במאה אחוזים, אבל זה משהו שאני בהחלט יכולה לחיות איתו, הוא מתייעץ איתי לפני כל הוצאה כספית, וכבר הוחלט שאני תהיה זו שתנהל את החשבון בנק המשותף שלנו.
מה שמפריע לי, זה שאני משווה לאחרים, אני מאמינה בלב שלם, שאם לא הייתי משווה, אז לא הייתי לוקחת קשה את זה שאנחנו גרים עם הוריי, ולזה שאין לנו חסכונות רבים, אני יודעת שלכל אחד יש את הנכסים שלו ואת הממון שלו ואת הקצב שלו (כמו שאני מתחתנת בגיל 25 ויש אנשים שמתחתנים בגיל 30 כי לא בשלים לכך קודם לכן), אבל אני לא מצליחה שלא להשוות ולכן הכעס שלי והתסכול שלי נמשך...
איך אפשר לפתור את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שאלה15/11/2010בס"ד
הי,
אל תורידי את הגבר שלך למטה..זה עלול להרחיקו ממך.
כל הכבוד לו שהוא מצליח לצאת מהבוץ. הוא מקשיב לך ומתיעץ אתך.
לדעתי, יש דבר שאסור לך לוותר עליו- אל תגורי עם ההורים!
מצאי דירה קטנה ולא יותר מדי שווה להשכיר במחיר נמוך למשך שנה-שנתיים. חסכי תוך כדי ולאט לאט תטפסי מעלה.האינטימיות תצמח ותשמח אותך..
שמחי בו, אתם עומדים להתחתן!!
ותני לו לשמוח בך, האשה הקלילה, הטובה והמבינה שלו, שיודעת שיום אחד יהיה יותר טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא יקרה- תגובה
מוניקה הרשקוביץ15/11/2010ראשית, אני מודה לך על תגובתך.
זוגיות הינה שותפות נפלאה העומדת בפני אתגרים מבית ומחוץ. נראה כי צלחתם אחד מן האתגרים.
הבחור סגר את המינוס, בעזרת תמיכתך והכוונתך, ואתם מחליטים יחד על ההוצאות.
נראה כי הזוגיות שלכם מבוססת על פתיחות, שיתוף, כנות ואמון.
כמו שכתבתי בתשובתי הקודמת, תנסי להתמקד ב"יש" ולא ב"אין".
נכסים חומריים ניתן לצבור עם הזמן לעומת זוגיות, שאם אינה איתנה ומבוססת על ערכים חזקים, כמו אלה הקיימים אצלכם, אין לה סיכוי.
הקנאה היא תכונה טבעית, הקיימת בכל אחד מאיתנו, במינונים שונים.
בשפה האימונית, הצורך שלך להשוות לאחרים, מהווה חסם אסטרטגי, כלומר היא פוגעת באיכות חייך.
את מתוסכלת וכועסת ולא מצליחה ליהנות מהזוגיות היפה שיצרתם ומכך שהבחור הצליח לשנות את דרכיו עבור הזוגיות הזו, שכפי הנראה חשובה לו.
אולי הכוונה מקצועית תוכל לעזור לך להתמקד בחיובי במקום בשלילי, להאיר עבורך בפנס על הדברים החיוביים שיש לך בחייך.
העיקר הוא מה יש לך ולא מה יש לאחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)