מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מריבות עם הבעל סביב כיניםנעמה וייס16/11/2010
יש לנו ילד בן ארבע, עם תלתלים ג'ינג'ים, אוי כמה הם יפים.השיער שלו יחסית ארוך ולגן הוא בדרך כלל הולך עם קוקו.
בעלי איש צבא והחלום שלו זה לספר את הילד כמו גולנצ'יק ואני כמובן לא מרשה. את המיליטנטיות שישאיר בבסיס.
בכל פעם שהילד מגיע עם כינים הבייתה, אני והוא מתחילים לריב על השיער של הילד.
ואני חייבת להגיד שכל פעם הכינים נראה לי מתחזקות ומתחילות להנות מהחומרים.
הוא גם חשדן לגבי כל חומר שאני שמה על הראש ותמיד חושש שאני חלילה ירעיל את הילד בשביל השיער שלו.
בקיצור בלאגן בבית והכל בגלל תלתלים ג'ינג'ים.
ייעוץ מכל סוג שהוא יתקבל בברכה ועל הדרך אם אפשר גם המלצה לחומר טבעי נגד כינים, אנחנו חייבים להחליף כי האחרון כבר לא עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 מוקדים חשובים,ואיך הילד מושפע מהם
עדי בדיחי16/11/2010הי נעמה,
לפעמים המרק הוא רק תירוץ.. מכירה? אני מרגישה שיש פה משהו עמוק יותר מהויכוח בנושא התלתלים. כשכתבת "את המליטנטיות שישאיר בבסיס", האם התכוונת לעוד דברים בתפיסתו- שמפריעים לך? משהו בכל זאת באורח החיים הצבאי שלו, או בכלל- דפוסים אחרים שיש איתו חילוקי דעות עליהם?
אם מדובר ספציפית בויכוח על השיער של הילד- והכל מסביב להגדרתך אידיאלי, או "טוב מספיק", אזיי חסרה חוליה. אולי תקשורת, אולי הבנה וכבוד הדדי אחד לשני, האם ניסית לברר- עם עצמך, איתו, האם בכל זאת יש משהו בתקשורת ובשיח ביניכם שלא מאפשר לדון על הדברים באופן שלא יגרר לריב?
והמסר החשוב שאני רוצה להעניק לך כאן: מיותר לציין שכינים הם אישיו מאוד נפוץ וקלאסי בשלבים האלה של הגיל ובפרט שיער ארוך. סביר להניח שזה גם גורם לבן זוגך להשמיע את הקול שרוצה מאוד שהילד יסתפר. אני בכלל הייתי שואלת את הילד- מה אתה (!) רוצה? אולי הילד מאוד אוהב את השיער שלו ומוכן לסבול את הסירוקים המענים האלה (אני זוכרת כמה זה כואב!), אולי הוא בכלל רוצה להיות כמו כולם ולעשות גלאח, ללא קשר לאבא שלו, ואולי עם- אבל מה זה באמת רלוונטי?
בכל אופן, אני חושבת שכדאי שתשימי את תשומת הלב שלך על שני מוקדים:
1. מה יש בתקשורת ביניכם ששווה שיח אמיתי, גלוי, האם יש מה לשפר?
2. מה הילד רוצה, האם לא כדאי לדבר איתו ולא מעל ראשו (תרתי משמע), ובכך לפתור את הסוגיה? לילד יש רצונות, בכל זאת. נכון שאתם המחליטים העיקריים, ובכל זאת, יש מקומות בהם אפשר לשחרר, ולפתע תגלי שזה פותר דווקא הרבה חילוקי דעות בזוגיות עצמה. מאוד חשוב- לא לקחת את הילד כקלף בחילוקי דעות ביניכם. ברור לי שלא זאת כוונתך- אבל מאוד חשוב לא לתת לילד את התחושה שהוא נושא לויכוח- זה בסופו של דבר יפצל אותו לשני כיוונים סותרים- אמא ואבא (שהרי לא מאוחדים בשעת ריב על השיער שלי..) והפיצול הזה לא יעשה טוב. אם את שואלת אותו מה היה רוצה, נסי להסביר לו שזה לא משנה מה אתם רוצים ולאיזה צד הוא יטה, אלא מה היה רוצה- שיער ארוך או שיער קצר? לדעה שלו יש חשיבות רבה מאוד. בהמשך זה ישפיע על מקומות כמו לקיחת החלטות, חופש בחירה ועוד.
לגבי חומר- אני מניחה שניסית הכל כולל רוזמרין וכו'- אין לי לצערי משהו לחדש, אולי חברי הפורום יוכלו לתת דעתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכירה את הבעיות האלה
מאי24/11/2010את שתיהן, בעלים שהם מורעלי צבא ומילטאנטים לפעמים לא יודעים לשים את הצבא בצד כשהם מגיעים הביתה,, את חיה שבוע שלם עם הבית והילדים לבד, ובסוף שבוע ההתרגשות של כולם לקראת אבא שלחוזר מתחלפת לעצבים והתבאסות כשמבקום אבא מגיע מפקד. עד שהוא נזכר שהוא לא בתפקיד נגמרת השבת והוא חוזר לבסיס, שישתחרר כבר אוף..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)