אני מיואשת - אודה לעזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אני מיואשת - אודה לעזרה
    מיכל
    23/04/2007

לפני שנתיים הכרתי גבר נשוי ממנו נכנסתי להריון. הוא הודיע שאין לו כוונה לעזוב את אשתו ושני ילדיו ושהוא מאושר בנישואיו. לי היה ברור שאני מגדלת את ילדתי לבדי עם או בלי עזרתו. ולעולם לא דרשתי שיעזוב את משפחתו. להיפך, אמרתי לו שאם אי פעם הוא יחליט לעזוב שלעולם לא יאשים אותי כי אני לא מבקשת ממנו זאת. לאחר 7 חודשים מהכרותנו הוא עזב את הבית בגלל בעיות רבות שהיו שם (בעיקר בגלל חמותו שלאורך כל חיי נישואיו ניסתה להתחיל אתו. דרךאגב הם גרו בבית החמות שפירנסה אותם פחות או יותר).

לאחר עוד חצי שנה נולדה בתנו הבכורה.

אציין כי אנו גרים בדירה בבעלותי וחיים פחות או יותר על חשבוני.

הבחור הגיע עם חובות ענקיים ובלי קליאנטורה באזור ולקח זמן עד שהוא התאפס בנושא הקליאנטורה אבל החובות ימשיכו להעיק לפחות עוד 7 שנים (משך ההלוואות).

מאז שעזב הילידים מגיעים לביתנו אחת למספר שבועות. הם ישנים על מזרן מתנפח בסלון. הדירה קטנה ונורא צפוף לי ומעיק עלי כשהם באם במיוחד בגלל שבנו הוא ילד מאוד לא פשוט שעושה צרות ככל שעולה בידו.

מאז שבן זוגי עזב את הבית שלו הילד נהיה יותר ויותר בעייתי. הוא לא מתקלח, לא לומד (כתה ב'), מידי פעם אנו שומעים על מעללים מיניים שהוא עושה (מראה את הבולבול למורה, מנסה לאונן על אחותו הקטנה (בת 5), חנק ילדה בבית הספר וכו'.

אמא שלו לא רוצה אותו. לא מסוגלת להשתלט עליו ועושה מאמצים כדי שהוא יעוף מהבית.

הדבר הגיע לידיעת רשויות הרווחה שהחליטו להוציא את הילד מהבית למשפחה אומנה אלא אם כן בן זוגי יקח אותו. תוך שבוע הוא צריך להוכיח כי רשם את הילד לבית ספר באזור מגורינו.

בן זוגי לא מוכן בשום אופן שהילד ילך לאומנה והודיע לי שבספטמבר הילד אית (אתי או בלעדי).

אני בהריון שני ממנו ואמורה ללדת בדיוק בתחילת שנת הלימודים (תאריך התוקף שרשויות הרווחה נתנו לבן זוגי לקחת את הילד). אצלנו הוא לא יכול לגור כי אין איפה (בסלון זה לא בא בחשבון). האופציות הן לשכור דירה יותר גדולה ולגור כולנו עם הילד או שבן זוגי יעבור לגור לבדו עם הילד בקרבת מקום.

בכל מקרה נראה לי שכלכלית זה יהיה כמעט בלתי אפשרי עבור בן זוגי ולמעשה אני אצטרך לשלם הכל ואני לא יכולה בעצמי כלכלית.

ואם הוא יעבור לגור עם בנו בנפרד ממני נראה לי שהזוגיות תתפרק וכל אחד ימשיך בחייו.

אני אוהבת את הבחור והוא אוהב אותי. הוא נקרע בין הרצון להישאר אתי ועם ילדנו לבין הצורך הבל יתואר להציל את בנו ממשפחה אומנה. וכרגע אין לו ברירה הוא חייב לקחת את הילד.
    מדובר במצב שנכפה על שנינו בלי הרבה אופציות מילוט.

אני לא יודעת כבר מה לעשות. מבלה ימים ולילות בבכי אינסופי. חבל לי שילדי יגדלו בלי אב (אם לא הם הפרידה היתה לי הרבה יותר קלה) מצד שני לגור עם הבן שלו נראה לי סיוט מבחינתי מה גם שאני מפחדת שבנו יעשה דברים רעים לביתי התינוקת.

מה עושים? עם מי מתייעצים? אני לא מאמינה שאין פתרונות ביניים עבור הבן שלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני מיואשת - אודה לעזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צר לי..

מעיין
    23/04/2007

ממש כואב לשמוע, עובר עלייך משהו לא פשוט בכלל.
    החיים שלנו מורכבים מבחירות, לבחירות שלנו יש השלכות.
    עשית בחירות בזוגיות שלך איתו ויש להן השלכות שמובילות לעוד בחירות ועוד השלכות...כמו כדור שלג, שאין לך מושג איך לצאת ממנו.
    אין ספק שמה שקורה כרגע לא עובד. את חיה ברמת חיים נמוכה, את מתוסכלת ואין לך וודאות כלכלית וזוגית.
    אני לא אוהבת להגיד משפטים חורצי גורלות כאלה, אבל אני לא רואה איך החיים שלך יעבדו אם תמשיכי להיות איתו. ממה שכתבת אני מרגישה שהוא מושך אותך למטה כמו עוגן.
    קחי אחריות על עצמך ועל הבחירות שלך ותתמודדי איתן.
    בדרכ כשאנחנו כלכך בפנים, בתוך כדור השלג, אנחנו לא מסוגלים לראות בבירור. מרוב רגשות הכל לוטה בערפל מבולבל.
    אולי תנסי לקבל תמיכה מאיש מקצוע, יש מרכזים שיכולים לתמוך בך, עובדים סוציאלים, אולי אדם בחיים שלך שמהווה לך סלע איתן שתוכלי לפנות אליו.

תיהיי חזקה,
    מעיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי אפשר גם אחרת

דורית כהן
    23/04/2007

מיכל היקרה, תיארת מצב שבו אולי כל אדם היה מרגיש שהוא עלול לקרוס ולאבד את כל מה שחשוב לו בנסיון להציל את הילד הזה. קונפליקט מאוד קשה.
    לפני שלב הייאוש, אני רוצה לספר לך סיפור שנתקלתי בו. הגיע אלי זוג, הורים לילד קטן, שנכנס למשבר. אחת הסיבות המרכזיות למשבר היתה שהבת המתבגרת של הבעל, מנישואיו הראשונים, הודיעה שהיא עוזבת את אימה ועוברת לגור אצל אביה. היחסים בינה לבין האישה החדשה היו מאוד לא טובים, הבית היה קטן מדי והאישה ידעה שהיא תצטרך לוותר על חדר העבודה שלה, בו היא קיבלה תלמידים, כדי שהילדה תישן שם, וכי בלית ברירה הן יצטרכו לשתף פעולה כך שהיא כן תוכל להשתמש בחדר בשעות היום. בואה של הנערה המתבגרת היווה איום רציני על האישה, והבעל הודיע לה שאם היא לא תסכים הוא יעזוב את הבית וישכור דירה עם הבת. האישה צפתה רק לבעיות. אבל מסתבר, שברגע שהיא החליטה שהיא כן מקבלת את הילדה, משהו שם הסתדר, והחלו יחסים שהלכו והשתפרו, והיא הפכה להיות בת בית לכל דבר. מה שקרה הוא שהאישה הזאת הביאה אהבה, וסוג של חשיבה חיובית לכל תאקל או אירוע פוטנציאלי. היא גם החליטה שהיא לא הולכת להקריב את עצמה ולהיכנע לכל דרישה שלה, אלא היא תבוא לקראתה כאשר היא יכולה, למשל בהסעות לעיר הסמוכה, שם מתגוררים חבריה של הבת.
    אני חושבת שאפשר לשרוד הרבה מצבים בחיים אם חייבים, וזה מאוד תלוי מה אנחנו אומרים לעצמנו על מה שקורה. המשמעות שאנחנו נותנים לכל מה שקורה לנו.
    אפשר לתת למה שקורה משמעות של קטסטרופה, ואפשר לתת משמעות של: יש לך כאן הזדמנות! הזדמנות לשמור על נוכחותו של בעלך בחייך ובחיי ילדייך, והזדמנות להציל את הילד ואולי לעזור לו בדרך של אהבה ותשומת לב.
    אולי אימו איבדה את כוחותיה לאחר שבעלה עזב אותה ולא יכלה לתת לו את האהבה שהיה זקוק לה, ומצבו הדרדר, כפי שאת אומרת.
    אני יודעת שאת לקראת לידה, ושיש לך ילדה פעוטה, וזה עומס בפני עצמו לכל אישה. אבל, אולי יש בך את תעצומות הנפש הנדרשות? את דווקא נשמעת לי כמו אישה חזקה ועצמאית, נבונה ושקולה. אולי עם קצת אהבה ותשומת לב תופתעי ותגלי בילד הזה גם דברים טובים, אם תחפשי אותם? אני קוראת לכך - להקשיב לזהב שיש בו, ובתוכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ברור לי

יעלה
    25/04/2007

בהתחלה כתבת שאת מוכנה לגדל את ילדתך לבדך, ואין לך שום בעיה עם זה.
    עכשיו את נתאום נמצאת בזוגיות שקשה לך ושלא מתאימה לך עם גבר גרוש רק בשביל שילדייך לא יגדלו ללא אב?
    מדוע חל שינוי כזה בתפיסה שלך?

ציינת שגם שלולא הפחד שהילדים יגדלו ללא אב, הפרידה ממנו הייתה לך קלה יותר- כלומר, אהבה גדולה כבר אין שם.

רוצה עיצה? תברחי ממנו כי הוא כנראה גבר פרזיט. הוא חי על חשבונך ועכשיו מנסה לגדל את הבן שלו בדירה שלך. אל תשתקי לו....שיגור בקרבת מקום בדירה משלו ויבוא לבקר מידי פעם. זה נשמע לי הפיתרון ההולם. אין שום סיבה שאת תטפלי בילד שאפילו לאמא שלו אין כוחות בשבילו - זה גם לא פייר כלפי הילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו