בעיה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה
    שושי
    17/11/2010

שלום!
    אני נשואה לשף שעובד 15 שעות ביום ויש לנו 2 ילדים בני 4 ו-6.
    יש לנו בעית תקשורת שהוא לא מתקשר אלי במשך היום.
    יום שישי ושבת הוא לא מתיחס אלי הוא רק רוצה לא להיות בבית.
    אנחנו רוצים להביא ילד לעולם האם כדאי האם הוא ישתפר עם הולדת הילד?
    אנחנו רבים על שטויות ומשלימים אבל יש לו פחד מאביו כל מה שאביו אומר לו הוא עושה כי כבוד לאבא.
    מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    17/11/2010

שושי יקרה,

העלאת בפנייתך מספר נושאים. אתייחס אליהם על-פי הסדר שלך.
    ראשית, נושא התקשורת.
    האם בעיית התקשורת טמונה בזה שהוא אינו מתקשר אלייך במהלך היום, או שהתקשורת ביניכם לקויה, והעובדה שהוא אינו מתקשר במהלך היום היא רק תסמין?
    מדברייך עולה כי גם בסופי השבוע, שבהם, אני מבינה מדברייך, הוא לא עסוק בענייני עבודה (האם אני מבינה נכון?) לא קיימת ביניכם תקשורת טובה, וזאת לאור העובדה שאת חשה שהוא אינו מתייחס אלייך, ואף מעדיף להימצא במקומות אחרים, ולא בבית.
    האם ניסית לשוחח איתו על תחושותייך? האם הוא היה מוכן להקשיב? לנסות לשפר?
    האם בעבר התקשורת ביניכם הייתה לשביעות רצונך? במידה וכן, האם קרה משהו אשר השפיע לרעה ופגע בתקשורת?

זוגיות הינה שותפות המכילה יסודות חזקים כמו שתוף ופתיחות, הדדיות, נתינה ותמיכה, כבוד והערכה ואינטימיות, נפשית ופיסית.
    בתוך משפחה לזוגיות יש משקל גדול. ככל שהזוגיות יציבה ואיתנה יותר, היא מהווה בסיס חזק ורחב יותר לכל האתגרים העומדים בפני המשפחה.
    מדברייך עולה, כי הזוגיות שלכם יכולה וצריכה להשתפר. למענכם, למען ילדיכם ולמען המשפחה שלכם.
    כאן אני מגיעה לנושא השני שהעלאת, הבאת ילד נוסף.
    ילד נוסף, הוא בבחינת אתגר נוסף, מה עוד שיש לכם שני ילדים קטנים בבית, הדורשים את תשומת לבכם, כל הזמן.
    במצב כזה, כמו שתיארת, ילד נוסף עלול להעמיק את הפערים הקיימים.
    ילד אינו יכול להוות פתרון לחוסר התקשורת ביניכם.
    קודם עליכם לחזק את יסודות המשפחה שלכם, את הזוגיות שלכם.

לעניין ה"פחד מאביו", כפי שכתבת, בשפה האימונית, התנהלות כזו הינה בבחינת ריצוי.
    (האם הוא מרצה עוד אנשים בחייו, או פועל על פי רצונותיו?)
    עשיית הכבוד לאביו יכולה להיעשות במינונים אחרים, כאלה שיתאימו גם לכם כמשפחה, וגם יענו על הצרכים של בעלך לכבד את אביו.

אשמח לקבל את תגובתך.

מאחלת לכם הצלחה ותקשורת בונה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו