לא יודעת איך ואם להמשיך

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא יודעת איך ואם להמשיך
    מבולבלת
    20/11/2010

אני בת 26, עם חבר שנתיים וחצי
    שמדובר בדברים הקלילים של החיים הוא נהדר- משקיע, מפנק, כיף, ופשוט מושלם איתו
    אני מרגישה שאני נמצאת עם החבר הכי טוב שיכול להיות

מצד שני, שיש בעיות- הוא פשוט סיוט, אי אפשר לדבר איתו, הוא אטום, מקובע, נכנס למאבקי כוחות ואגו.. אנחנו יכולים לנהל שיחות עומק של שעות על איך לנסות לפתור בעיות שקיימות ביננו, אבל מבחינתו הדבר היחידי שחשוב זה מה שמפריע לו ואיך אני אתקן את זה
    הוא לא מוכן לוותר על כלום ואם הוא מוותר מבחינתו זו פגיעה נוראית, ואני בעצם משפילה אותו

אני פשוט לא יודעת מה לעשות, מצד אחד אם אני אוותר עליו, אני מוותרת על האדם שאני הכי קרובה אליו ושהכי טוב לי איתו
    מצד שני אם אני נשארת איתו, לא יהיה מצב של רוגע אם אני לא ארצה אותו על בסיס קבוע...
    אני כבר לא יכולה להתמודד עם הריבים והמתחים האלה, אבל גם לא מצליחה לותר עליו

איך אני יכולה לקבל החלטה לכאן או לכאן? אנחנו נמצאים במצב הזה כמעט שנה וחצי ושום דבר לא זז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת איך ואם להמשיך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריצוי ומחיקת העצמי - רע לזוגיות

דורית כהן
    21/11/2010

מבולבלת יקרה, ניתחת מאוד יפה את המצב. אינכם מצליחים לצאת מן המלכודת שכאשר מתעוררות בעיות - הדברים צריכים להיעשות בדרך שלו, והוא לא יודע לעשות ויתורים. ויתורים אצלו הם כמו כניעה. השפלה. משהו שהוא רק שלילי.

ספרי נא לו על אימרה בודהיסטית מעניינת בהקשר זה:

האגואיסט הגדול ביותר - כ ד א י לו להיות אלטרואיסט...(מי שלא מכיר את המילה - זה ההיפך מאגואיסט: אחד שחושב קודם על צרכיו של האחר ורק אחר כך על שלו)

כלומר זה משתלם להיות אלטרואיסט. היכולת לראות ב"ויתור" משהו חיובי ולא שלילי זו מדרגה גבוהה של התפתחות האישיות. כי מי שמוותר לאהוב עליו מקדם את הצרכים של האהוב עליו ועושה אותו מאושר יותר, ויש להניח שהאהוב ירצה לעשות אותו דבר בחזרה. (אגב, על פי הבודהיזם הטיבטי - כך רצוי לנהוג גם כלפי כל אדם וכל דבר עלי אדמות, לא רק כלפי האהוב...בעצם - חמלה...חישבי על איכות הסביבה, בתור דוגמה)

אבל חברך לא נמצא שם (עדיין, זו שאלה של התפתחות ובגרות, וגם לא כל אחד מגיע למדרגה הזאת בכלל...)

התנהגות של ריצוי היא מאוד לא בריאה! לאחר תקופת ריצוי ממושכת לא תוכלי להמשיך לאהוב אותו כי תרגישי שאת מוחקת את עצמך למען שלום בית. אני מניחה שזהו דגם שהוא חווה בבית שלו. האם אני טועה?
    כדי לזרז את השינוי, אולי אם תלכו לסדנה לצמיחה אישית, משהו בקבעון הזה שלו יכול להשתנות. פתרון אחר זה להגיע לייעוץ זוגי וללמוד כמה כלים בתקשורת זוגית ובהתנהלות זוגית - בכיוון הזה של בניית דרכים חלופיות, חיוביות ובונות במקום מאבקי כוח וכיפוף ידיים.
    מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו