מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעליעדנה23/04/2007
בעלי (לפני כמה ימים ציינתי שהוא חולה במאניה דיפרסיה כאן בפורום) כל כך רוצה חופש ונשים.
אני נאלצת להרים ידיים אחרי שניסיתי לשקם נישואין לאחר משבר-בגידה מצידו שכתוצאה ממנה לפני 3 שנים אושפז לאחר נסיון התאבדות לראשונה ואובחן במחלה.
הוא קורא לזה "עומס רגשי" (אני או היא).
האם זה קשור למחלה? כאילו מוצע לו כל הטוב והוא בוחר ברע-מוכן לוותר על משפחה, הרצון לחופש ונשים חזק מהרצון למשפחה חמה ואוהבת.
רצוי לציין שבא ממשפחה די הרוסה (אמא שנטשה לטובת גבר אחר.... בגיל צעיר שלו).
יש עדיין מה להילחם?
שווה בכלל?
אם הוא רוצה הוא יכול "להתיישר"? או מה שנראה לי טרוויאלי אולי בעיניו זהו מכשול ? או שפשוט אינו רוצה?
הוא כרגע מאושפז ואני כל כך רוצה לעזור ולתמוך אבל לא במחיר השפלות שכאלה ( נדלק על נשים אפילו בבית חולים).
אולי בעצם אני צריכה טיפול??
חשבתי שהקשה מאחורינו, והנה שוב.
אנא שמישהו יעזור להבין יותר .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היעזרות בתמיכה נפשית
דורית כהן24/04/2007עדנה היקרה, צר לי על הסבל שאת עוברת, ובוודאי על סיבלו של בעלך. כי למרות שאת חווה כעס והשפלה , אני מתארת לעצמי שעבור גבר בוגר, בעל משפחה, להיכנס לאישפוז פסיכיאטרי, להגיע לסף התאבדות - עוברים עליו ימים קשים מזה שלוש שנים.
שאלת אם את זקוקה אולי לטיפול. היעזרות בטיפול נפשי אינה נחלתם של חולי נפש בלבד. טיפול נפשי הוא כלי עזר שהמון אנשים בריאים משתמשים בו בעיתות צרה ואין ספק שאת נמצאת בתקופה קשה, בה את זקוקה לתמיכה מקצועית, לא בגלל שמשהו בך לא בסדר אלא כי קשה להסתדר לבד במצב כזה.
לגבי שאר שאלותיך, אני לא מרגישה שאני יכולה לתת לך תשובות מבוססות על סמך מה שכתבת כאן, כי את שואלת האם הוא יכול להשתנות - להתיישר - לוותר על חופש ונשים אחרות. אינני יכולה לענות לך על השאלה הזאת. הוא זקוק לטיפול נפשי רציני.
אומר רק שנראה לי שהקונפליקט בו הוא נמצא, בינך לבין חופש ונשים אחרות - הוא כנראה מאוד הרסני עבורו. הוא אינו מצליח לנהל את עצמו. מצד אחד הוא מרגיש צורך עז בחופש, ומצד שני זה גורם לו לשנוא את עצמו ולהרגיש חלש, אולי מכיוון שהוא מוצא את עצמו הולך בדרך של אמא שלו, שהוא חווה איך אותם מעשים הרסו את משפחתה, אבל הוא אינו יכול לעצור את עצמו מללכת באותה דרך. אולי בגלל שהוא חווה לעומק, בגיל צעיר, את התוצאות הקשות של הבגידה, הוא נבהל ונחלש כל כך מהתנהגותו שלו, שלרוב, אם תחשבי על כך, אינה גורמת לאנשים רגילים להיחלש כל כך.
לסיכום, אם את יכולה להרשות לעצמך - היעזרי בתמיכה נפשית כלשהי, וכווני אותו לטיפול נפשי יסודי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית
עדנה29/04/2007מיהו מטפל טוב שיכול לטפל בבעיות של בעלי?
האם כדאי טיפול זוגי ? כשהוא ישתחרר מהבית חולים הוא ילך לשכור דירה-עוזב את הבית.
אני צריכה מטפלים טובים ולא יודעת לאיזה סוג של מטפל כדאי להציע לו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דורית כהן29/04/2007היי עדנה,
כאשר הוא משתחרר בודאי ימליצו לו על המשך טיפול. בררי לגבי פסיכולוגים קליניים באזור מגוריכם, או דרך קופת החולים שלכם. (אני לא יכולה להמליץ)
לגבי טיפול זוגי - יכול להיות שאם הוא ירשה לעצמו להכיר בצרכים שלו, להבין את המקור האנושי והטבעי שלהם, אפשר יהיה לעזור לכם גם בייעוץ זוגי, שבו אולי תוכלו לבנות תקשורת יותר פתוחה, יותר מקבלת, ואולי להגדיר מחדש כמה כללי יסוד.
קראי גם את תשובתי לרונן היום. יש קשר בין הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)