החמה ואני

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• החמה ואני
    רונית אשטמקר
    24/11/2010

אני נשואה בערך 5 שנים +ילדה בת שנתיים אני ממש לא מבינה איך שרדתי אותה עד היום
    חמתי אישה שצריכה לדעת הכל ובמיוחד להגיד את הדעה שלה בעניין וכשאני לא רוצה לייסם היא ישר אומרת דברים.ניסיתי לדבהר עם בעלי איך הוא חושב שאני מנסה להפריד בינהם ויש איזשהי תחרות ביננו.
    לדוגמא:ביתי ניתה חולה ובעלי נשאר בבית להיות איתה.הוא טיפל בה במסירות .איך מה שהציק לי שהוא כל היום היה עם אמא שלו בטלפון וכשאני התקשרתי אליו הוןא אמר לי שאמא שלו מחכה ולא נעים
    בכל אופן הגעתי לבית וטיפלתי בילדה וכמובן החמה עדיין בטלפון וכל חצי שעה מתקשרת לשאול על הילדה וכמובן היא אומרת מה כן לתת לאכול ומה לשתות.ממש חופרת היא חוזרת על כל משפט מיליון פעם שהכל היה ברור שבטעות אני לא יעשה משהו שונה
    ואפילו היא רצתה שנתקשר לרופא ונשמע את אותם הדברים שהיא יודעת איך לשמור על הילדה שהיא חולה.המצב ממש מעצבן כי אני בתחרות איתה והסברתי לבעלי שאני מבינה שזאת אמא והסבתא אבל שתיתן עצה ולא יותר שתעזוב אותי בשקט שאני אדאג לילדה שלי זאת האחריות שלי.כמובן שבעלי חושב שאמא שלו צודקת ואני סתם מכניסה את עצמי לסרטים.ואפילו אחרי שבעלי דיבר עם הרופאה היא הייתה צריכה לשמוע שהיא ידעה מה שהיא אמרה לנו .והיא ידעה איך לטפל בילדה שלי
    אני כבר לא יודעת איך לעצור את המצב הזה?נמאס לי מימנה ניסיתי לדבר איתה כמה פעמים בהתחלה זה עוזר לכמה שבועות איך המצב חוזר
    מה עלי לעשות?איך אפשר לטפל בזה ?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החמה ואני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החמה ואני - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    24/11/2010

הודיה יקרה,

בסוף דברייך כתבת "ניסיתי לדבר איתה כמה פעמים בהתחלה זה עוזר לכמה שבועות איך המצב חוזר". כלומר, כאשר את מבהירה לה איך את רואה את הדברים מהצד שלך, איך את מרגישה, היא משתדלת. היא מצליחה להחזיק את עצמה לכמה זמן, ואז היא חוזרת להתנהל כהרגלה.
    אני מניחה, שמעורבות היתר שלה לא נעשית בכוונה רעה. היא דואגת, היא רוצה להרגיש ולהיות מעורבת, זה חשוב לה. ומעבר לזה, חשובה לה הערכתכם. היה לה חשוב שתתקשרו לרופאה ותשמעו עד כמה היא (החמה) מנוסה ויודעת (איך לטפל, מה לעשות מתי, כמה וכו').
    סביר להניח שלא תצליחי לשנות אותה, אך אם תעירי לה, בעדינות ובכבוד, בכל פעם שזה מפריע לך, אני מאמינה שהיא תשתדל להחזיק את עצמה יותר זמן.
    הרגל הופך לטבע שני. אולי לאט לאט היא תתרגל להתערב פחות.
    הכל תלוי בך. במקום לצבור כעס ותסכול, או לפנות לבעלך בבקשה שיאמר לה, דברי איתה את, כל פעם מחדש. כך תשיגי שני דברים, ראשית, תבהירי את עמדותייך במילותייך (בלי לשלוח את בעלך), ושנית, תחזקי עימה את הקשר והיא תשתדל יותר לזכות בהערכתך ואמונך.
    ואני מאמינה, שבעלך יעריך זאת. הוא ישמח שאתן מתקשרות ומנסות ולהסתדר ושהוא לא צריך "לבחור צד".
    את צריכה המון "אוויר" ואורך רוח, כמו כל תהליך הדורש שינוי, ואפילו שינוי קטן, גם התהליך הזה ייקח זמן, אך אני מאמינה ומקווה שתצליחי להעמיד את הגבול היכן שתרצי.

מאחלת לך הצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו