מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משחק ברגשותלא זוגית25/11/2010
שלום,
אני בחורה צעירה בת 20
ועד היום הייתי בשלוש מערכות יחסים, וכולן לא יציבות, של כמה חודשים בלבד.
שמתי לב שאני לא מצליחה לתקשר טוב בגובה עיניים בקשר עם בחורים. או שאני מעצימה מאוד את דמות בן הזוג וכמעט מעריצה אותו (ונקשרת מאוד), או משחקת בעצמי דמות מניפולטיבית, או אמהית.
מהר מאוד אני יוצאת גם מאיזון מוזר זה, ושוברת את הקשר. אך לרוב חוזרת בי, ורגשות חזקים צצים שוב ושוב לאורך זמן רב ואני לא מסוגלת להתנתק ולהמשיך הלאה. למרות שבסך הכול, אני מתגעגעת לא למשהו שהיה קיים, אלא לרגעים אידיליים, ולמה שהיה יכול להיות, אילו הייתי עושה אחרת.
איך ניתן לשבור את המעגל הזה? מה לדעתך הסיבה להתנהגות המוזרה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפשר את המשחק
עדי בדיחי26/11/2010שלום.
קודם כל התפעלתי מהמודעות העצמית הגבוהה שלך.. בגילך זה נדיר וגם בכלל זה נדיר. ישר כוח.
לגבי מה שתארת- אולי לא סתם קראת לעצמך "לא זוגית". נשמע לי שיש בך חלק שעדיין בודק, משחק, מגשש, מה בכלל מתאים ואם מתאים. מי אני בתוך הזוגיות, האם אני דמות שאני יוצרת תוך כדי, האם אני נקשרת מיד, האם אני מרגישה, רוצה, וכו'.
הגיל שלך ובנוסף מה שתארת יכול לרמז על מצב כזה- בו את עדיין לא לגמרי ממוקדת במה שאת רוצה או צריכה בקשר, ויש בך עדיין את האמביוולנציה-הדו ערכיות- מצד אחד רוצה בקשר, מצד שני שוברת אותו. ויש תנודתיות בין הקצוות האלה.
אידיאליזציה לבן הזוג והעצמה שלו- היא דבר טבעי ונכון בהתאהבות. ברוב המקרים זה גם מה שמתחיל את כל סיפור האהבה. לא הייתי חוששת מזה. אני חושבת שברגע שתנסי לברר מול עצמך מה את רוצה בקשר, מה את צריכה בקשר, יהיה הרבה יותר קל גם להחזיק אחד כזה לאורך זמן. אבל- אם לא תנסי ותצאי ותתבונני בקשרים האלו הלא יציבים (תתבונני , הכוונה גם לבצע עיבוד מסוים כפי שאת עושה נהדר עד כה) - לא תדעי מי את באמת בתוך קשר ואיזו דמות את משחקת שם על במת הזוגיות.
כך שאני חושבת שלאפשר זמן להתלבטות הזאת זאת הדרך, לשחרר את החשש הזה ולתת למעגל הזה להסתובב, כי יש בו משהו שמלמד אותך עלייך וזה לא פחות חשוב להכיר את עצמנו מאשר את בן הזוג. חקירה אישית של מי אני- לפני שבכלל שופטים מי מולנו. וזה צעד חשוב עבורך לדעתי. את בהחלט מודעת ויכולה לעשות עבודה פנימית משמעותית עם עצמך. נצלי את המשאב הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)