מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרשת דרכים החשובה בחיינעה26/11/2010
היי,אני בת 30 ולפני כחודש התארסתי עם בן -זוגי,אנחנו גרים במשך שנתיים יחד
לפעמים יש ירידות ולעיתים עליות מטורפות כמו אצל כל בני זוג,לפני כחודש חבר שלי הציע לי נישואין וכמובן שהיתה חגיגה גדולה סביב העניין.
הסכמתי בלב שלם כי לפני הכול הוא החבר הכי טוב שלי,מאהב מדהים קשוב והכפתי
אבל..יש לנו ויכוח מהיום שהכרנו ועד היום בעצם על נושא מסוייםן,אני באה מרקע אחר לגמרי ומבחינתי זה חוק בל יעבור והוא -הוא מאוד אוהב את זה ולא מוכן לשנות את זה,החלטנו שהוא יעשה את זה פעמיים שלוש בשבוע,לאחר ריב מאוד גדול,אבל לא כך היו הדברים ,אני מגלה כול יום מחדש שזה נוהל קבוע ביום-יום אצלו והנושא מלחיץ אותי ,אני מדברת איתו שאני מרגישה שאני חייה עם בן אדם אפטי במיוחד שאנחנו לפני חתונה וכו הלחץ שמסביב ואני מרגישה כ"כ לבד בכול התיכנונים הללו..הוא אינו מבין מה אני רוצה ממנו בכלל וטוען שכולם עושים את זה וכולם חיים עם זה בשלום,לי קשה עם זה כי איני מסתכלת על היום אלא הלאה על החיים-משכנתה ,ילדים לחצים ואני מרגישה שקשה לי לסמוך עליו למרות שלעולם הוא לא איכזב אותי,היום רבנו שוב על העניין אחרי שהוא שוב שיקר עלי ואמרתי לו שאיני רוצה לחיות ככה.אבל אני לא שלמה עם זה אני מרגישה שהוא כ"כ חלק ממני וזה הדבר היחיד שמפריע בנינו.אני כ"כ מתוסכלת ומעוררת ולראשונה בחיי לא מצליחה להחליט.
אשמח לעצתכם,
תודה רבה ,נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזו כף כבדה יותר?
עדי בדיחי26/11/2010הי נועה,
אני מבינה את הלחץ שלך. ובכל זאת החלטת להתארס עם האדם הזה, ואני משוכנעת שהסכמת לחתונה מתוך מקום אוהב. אתם שנתיים יחד ואת המשהו הזה שהוא נוהג לעשות- את לא פעם ראשונה חווה.
נותרה כאן שאלה- האם את מוכנה לאפשר לו את המרחב הזה לעשות מה שהוא עושה, ולהמשיך לברר מה זה עושה לך בפנים- עד כמה יש במעשה הזה איום עלייך, על הביטחון או הדימוי שלך, או איום על הזוגיות? עד כמה החתונה או האושר שלך תלויים בהאם הוא ישתנה?
אני חושבת שכדאי לא לגרום לו להשתנות תוך לחץ. המקסימום שאת יכולה לעשות זה לשלוט עלייך ועל תפיסתך את העולם שלו- האם את מוכנה למרות הכל לחיות ולנסות להשלים עם החלקים הפחות פוטוגניים שלו, או האם את יודעת שעם זה לא תצליחי להתמודד, ואז שווה לחשוב האם ההחלטה להתמסד היא נכונה.
זכרי שעל כל דבר אפשר לעבוד, גם ובמיוחד אחרי מיסוד. את תמיד תוכלי לבואף לשתף, ולהסביר מנקודת מבטך מה את חשה ומה את מרגישה. אבל לשנות אותו- זה רחוק כרגע גם לאור החתונה שברקע שמביאה את הלחץ שלה. אם הוא עושה עבורך ובשבילך סביר להניח שזה לא מגיע ממקום שלם במאה אחוז ואולי ינסה לגמד או לא להראות לך שזה עוד חי ובועט איפשהו. אבל אם תתני זמן, ותעלי את תחושותייך (מבלי האשמות) מדי פעם ותוכלו לגבש דו שיח יחד, אולי משהו ישתנה בהמשך והוא יותר יבוא לקראתך. אבל זה ידרוש זמן וסבלנות. האם יש לך אותם? זה רק את יודעת..
אני משוכנעת שתעשי את הנכון ותבחני את הדברים תוך הסתכלות על עיקר מול תפל, זה הסיפור בקבלת החלטות בסופו של דבר.. מה שוקל יותר.. מה מכריע את הכף..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה-נועה
נעה26/11/2010קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה,ברור לי שמה שהוא עושה לא משפיע על חיינו ביום יום הוא בן אדם טוב ובן זוג לתפארת וזו הסיבה שקשה לי עם זה ,הבעייה היא אצלי אני באתי ממקום שלאור מה שקרה במשפחתי ובכלל בעבר שלי והייתי כ"כ נוכחת בסיטואציות מסויימות שהבטחתי שלי זה לא יקרה ,אולי אני זו שמאכזבת את עצמי עם הבחירות שלי ומנסה להילחם ולשנות מה שאי אפשר מה גם שאין לי זכות לשנות אותו ובאיזה מקום איני רוצה הפחד הגדול שלי זה שזה לא הידרדר ואז לא תהיה דרך חזרה ואמצא את עצמי אמא לילדים במקום מאוד נמוך...למרות שהיו לנו הרבה שיחות על זה והוא אמר שאין סיכוי,הוא חיי הרבה שנים בחו"ל ושם האופציות היו פתוחות בפניו ואינו ניצל את זה
זה כנרה כמו שאמרת משהו שאני צריכה לעבוד עם עצמי...תודה רבה בכול אופן נתת לי כיוו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשהעבר והעתיד נתקלים זה בזה
עדי בדיחי27/11/2010הי נועה,
אני מודה לך שהמשכת לשתף, ורק רוצה להוסיף עוד משהו קטן- בגלל שאנחנו שולטים בתגובות שלנו ויותר מזה- בפרשנויות שאנחנו נותנים לדברים, בעוצמות שאנחנו נותנים לדברים, דווקא בגלל זה רמת השליטה שלנו עולה. שם אפשר לנהל את העוצמה, לווסת. כשמדובר בהתנהגות אחרת, של אדם אחר מולנו, השליטה היא מאיתנו והלאה. הדבר היחיד שאפשר לעשות, וגם זה לא בכוחניות- זה לדבר ולשתף, מתוך המקום של המצוקה והתחושה הסובייקטיבית, לא מתוך מקום של עובדות. כי כשיש שני אנשים עם רגשות וסובייקט- העובדות משתנות מגרסה לגרסה.
מעבר לזכך, אם את הולכת ומזהה אלמנט בו את יכולה לעבד את החששות, הסיטואציות, העבר בו את גדלת ומה את מביאה פנימה לתוך הנישואין שלך הקרבים- עשי זאת. בהקדם. ולמה? כי אותו אלמנט ימשיך ללוות אותך כמו עננה גם בהמשך ויפגוש אותך בעוד צמתים. אם אפשר למנוע את המפגש, או לפחות לעשות אותו לידידותי יותר- הרי שעשינו הרבה, עבורנו קודם כל, ועבור הזוגיות.
נשמע לי שבן זוגך מתאים לך, שאוהב אותך ואת מאמינה בו ובזוגיות שרקמתם. נסי לחשוב האם יותר מאוחר, אחרי החתונה, תוכלי להתפנות רגשית ולנסות לעבד את מה שאת חווה וחווית בעבר, שפתאום נפגשים זה בזה. יעוץ מקצועי יכול לכוון אותך ולתת סימני דרך לפתרון, או לפחות לעזור לך להגיע למצב בו תהיי שלמה עם מה שהיה אז.. ומה שיש היום.
הרבה הצלחה ומזל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)