היי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• היי
    y
    27/11/2010

אני נימצאת עם בן זוגי כבר שנה וקצת לאחר קשר ארוך מאוד , והקשר ממש חזק יש אהבה והבנה ותקשורת רק שיש כמה בעיות: דבר ראשון יש כמה דברים שמפריעים לו בהתנהגות שלי . כשאנחנו לבד הכל מעולה אבל בחברה קורה שאני חסרת טאקט וזה מאוד פוגע בו למרות שמבחינתי העניין שולי והוא לוקח את זה מאוד קשה ורוצה שזה ישתנה
    זו לא פעם ראשונה שאני שומעת על הבעיה הזו ואני לא יודעת מה לעשות מאוד קשה לי לשנות כי זה לא משהו שאני שמה לב שאני עושה!
    וגם אני מרגישה ש לפעמים אם יש ויכוח ויש לו דעה מסויימת ולי דעה שונה קשה לו להבין את זה ואוטומטית אני מגעילה ואגואיסטית ולא בסדר יש לו עקרונות מסויימים ואם אני לא אעמוד בהם אז הוא לא יקבל את זה, עם חלק אני מסכימה אבל חלק קשה לשנות
    יש גם עניין שכל פעם שקורה משהו במשפחה שלו רע אז הוא מרחיק ורוצה "תמיכה מרחוק" וזה נורא פוגע בי כי אני הכי תומכת ואוהבת ורוצה להרגיש חלק!
    נורא מבאס כי סה"כ יש אהבה חזקה ואפילו גרים יחד ואותו הראש במלא דברים וחברים מש טובים יש פירגון הדדי וממש קשר חזק מבחינת רגשות והכל
    ונורא כואב כי רוצים לבנות חיים יחד

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסרה אוטונומיה ו"ניפרדות"

דורית כהן
    29/11/2010

שלום לך y יקרה,
    נדמה לי שאני מזהה כאן שתי בעיות. כל אחד מכם "תורם" את ה"באג" שלו ונוצרת מכך בעייה יותר גדולה מכפי שהיא צריכה להיות.
    את "תורמת" תגובות יחסית לא שקולות, בחוסר טאקט מסויים, והוא כנראה מאוד רגיש ל"מה יגידו" וחשוב לו להיות בשליטה. כאשר את מגיבה את תגובותייך הבלתי צפויות - הוא נכנס ללחץ רב ומרגיש שאינו יכול לסמוך עליך וכאילו זה אומר עליו שגם הוא לא בסדר.
    מה שחסר זו אוטונומיה וניפרדות ביניכם, הרשות לכל אחד לבטא את עצמו ולהיות "בעל הבית" של עצמו ולהיות אחראי על עצמו ועל מה שיוצא לו מן הפה. נוצרה ביניכם תלות לא בריאה, כי את מתחילה לאבד את הבטחון שלך שמא תפלטי משהו שהוא לא יאהב ותיסתכני במריבה, ואילו הוא כל הזמן "על המשמר" מולך בסיטואציות חברתיות או משפחתיות במקום שירגיש נינוח ואחראי רק לעצמו.
    חשוב שלא תתרגלי לתת לו את השליטה הזאת בך, ולהרגיש קטנה על ידו. יחד עם זאת - אולי את יכולה לפנות אליו ביוזמתך ולבקש ממנו לעזור לך לזהות מתי יש לך תגובות לא הולמות. אם היוזמה ללמידה מסוג זה נמצאת אצלך, במקום לחכות למהלומה שלו ולביקורת שלו - את נעזרת בפידבק שלו - זה יכול מצד אחד להביא לך תועלת (אם כי חשוב שתעבדי את הפידבק שלו דרך החשיבה העצמאית שלך), ומצד שני זה יכול לתת לו הרגשה שהוא לא חסר אונים מול ה"יציאות" שלך ושאת עושה מאמץ לשפר את עצמך.
    לגבי ההרחקה מן המשפחה שלו כאשר קורה משהו רע שם - נדמה לי שזה חלק מן התכונה שלו שה"כל צריך להיות בסדר" וכאשר יש בעייה הוא משתדל להסתיר אותה כדי לשמור על תדמית של מצליחן. הביאי בחשבון שאתם שונים ונסי להבין איך הוא בנוי שונה ממך וכי הצרכים שלו לא זהים לאלו שלך. זה חלק מגדילה ובגרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו