מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חשק מיני ירוד במערכת יחסים אוהבתנועה28/11/2010
שלום, שמי נועה ואני בת 25- נשואה טרייה מזה 3 שבועות. כבר כמה חודשים אני חווה ירידה דרסטית בחשק המיני וחשבתי שלאחר החתונה והמעבר למגורים משותפים עם בן-זוגי, זה יעבור כי תהיה לנו הפינה שלנו והפרטיות אבל התבדתי. אני מרגישה כמעט כל הזמן שלא בא לי ושאני עייפה. מספיק לי פעם בשבוע ואילו בעלי רוצה קצת יותר..
אני תוהה האם העניין קשור בגלולות כיוון שאני לוקחת גלולות כבר כמה שנים ובתחילת הקשר שלנו לא הרגשתי ירידה בחשק המיני. האם יכול להיות שלאורך הזמן הגלולות מורידות את החשק? האם יכול להיות שאני אישה שלא אוהבת יחסי מין? חשוב לי לציין כי אני מאוד אוהבת את בעלי וכאשר אנחנו במיטה, הוא מאוד אוהב ומפנק ואני נמשכת אליו מאוד אך לרוב מספיקה לי ההתמזמזות והנשיקות ולאו דווקא החדירה עצמה. אשמח לעזרה כלשהי..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשק מיני ירוד במערכת יחסים אוהבת - תגובה
דורית כהן29/11/2010נועה יקרה, את משתפת אותנו בבעייה שהמון זוגות נתקלים בה: פער שהולך וגדל בתשוקה המינית. ראשית, יש תמיד פער מסויים בין שני בני הזוג בעוצמת התשוקה, והשאלה היא איך מתמודדים עם הפער הזה.
ברגע שמישהו מבני הזוג מתחיל להתלונן - השני מתחיל להרגיש אשמה, ואז "מתיישב" על הסקס איזה מטען חורג שמתחיל להפריע. ככל שאת מרגישה יותר "לא בסדר" מול התלונות שלו - מצטרפת לחוויית הסקס אצלך אסוציאציה של אשמה ושל "מילוי חובות". ואז, כאשר עוברים לגור יחד - הכל מתחיל להתערבב.
האם קורה לך שאת מאוכזבת ממנו על משהו שקשור למטלות הבית או ציפיות שלך בתחומים שונים שלא מתמלאות מצידו? הרבה פעמים אנחנו גוררים את האכזבה הזאת לתחום הסקס. כאילו מרגישים תלות בין סקס לבין דברים אחרים. כאילו אם הוא מצפה ממך שיהיה סקס, את מצפה ממנו שיקרו דברים שונים בבית, ומתחיל סוג של "סחר מכר".
נקודה חשובה נוספת - התשוקה המינית, בייחוד אצל האישה, זקוקה לטריגרים מסויימים כמו: אווירה של רומנטיקה, ריגוש, קירבה, חיזור, וכמו כן - חידוש, הרפתקה, מיסתורין ואפילו סכנה. ככל שמשתקעים בחיי נישואים - נכנסים לשיגרה שוחקת שמבטלת את אותם טריגרים הכרחיים.
לגבי החדירה - מאוד יתכן שמשהו בטכניקה שלכם לא עובד מספיק טוב. אולי אצלו "אצה הדרך" להגיע כבר לחדירה לפני שאת ממש מוכנה לכך מבחינת דרגת העוררות המינית שלך. זה ידוע שלנשים לקח הרבה יותר זמן להשתקוק לחדירה. חשוב שתסבירי לו את הנקודה ועליכם להאריך את המשחק המקדים כדי שהחדירה תהיה רק כאשר את כבר ממש רוצה ומשתקוקת שהיא תהיה. (כן...יש מצב כזה...ואם החדירה מתרחשת מוקדם מדי - עלולים להופיע כאבים או תחושת חיכוך לא נעימה, ועד מהרה הגוף שלך זועק שהוא לא רוצה את הקטע הזה, ובצדק!)
מה עושים?
ראשית אני מפנה אותך לכמה מאמרים באתר שלי בנושא הזה.
שנית - ישנו ספר מצויין של אסתר פרל "אינטליגנציה רגשית" העוסק בדיוק בנושא הירידה בתשוקה בזוגיות מתמשכת.
שלישית - אם כל זה לא יעזור - אל תהססו לפנות לייעוץ זוגי קצר מועד כי יש כמה דברים שכדאי לעשות לפני שהבעייה מחמירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)