מרגישה כל כך מטומטמת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מרגישה כל כך מטומטמת
    טלוש
    29/11/2010

אני בקשר מאוד מאוד טוב עם בן הזוג שלי כבר 3 חודשים , שנינו רוקדים סלסה (אני התחלתי לפני 3 חודשים והוא לפני 7 שנים) ואני מקנאה בזה שהוא רוקד עם מישהי ספציפית..
    אני יודעת שהיא דלוקה עליו בוודאות ושהוא רצה אותה פעם אבל אז היא לא רצתה אותו והתחושה היא שעכשיו היא רוצה אותו כי כבר יש לו אותי.
    הוא אומר שהוא אוהב אותי ואני יודעת את זה וגם אני אוהבת אותו , ומצד שני הוא נהנה לרקוד איתה ובא ונניח רוקד איתה סתם במפתיע רק כדי "להגיד שלום" והיא באה ומזמינה אותו לרקוד ואני רק יכולה להתפוצץ.
    זה מרתיח אותי!!!
    אני מרגישה כל כך מטומטמת כי אני יודעת שאין ביניהם כלום ושהוא אוהב אותי אבל זה עדיין משגע אותי כאילו שאני איזו ילדה בת 12 שמקנאה שהחבר שלה רוקד סלואו עם מישהי אחרת..זה ממש ככה.
    ואני בכלל בת 26. לא יודעת למה זה כל כך מפריע לי פתאום , עד עכשיו לא היה לי אכפת בכלל ופתאום זה צץ..
    פשוט לא יודעת מה לעשות עם עצמי ועם כל הכעס הזה והקנאה..
    אשמח לקבל עזרה ,
    בתודה מראש ,
    טלוש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרגישה כל כך מטומטמת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרגישה כל כך מטומטמת - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    29/11/2010

טלוש יקרה,

קנאה הינה תכונה טבעית הקיימת בכל אחד מאיתנו, במינונים שונים.
    גם אם אין בסיס לרגש הזה, הוא עדיין קיים, וצריך לנסות ל"רסן" אותו, כך שהוא לא יחבל בחיינו.

האם שיתפת את בן-זוגך בתחושותייך? האם הוא מודע להן?

אולי, בפעם הבאה שהגברת מזמינה אותו לרקוד, הוא יוכל לסרב בנימוס?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מוניקה

טלוש
    30/11/2010

כן , סיפרתי על זה לבן הזוג שלי והוא אומר שהוא מבין את זה ושזה טבעי ואין לי במה לקנא בה , להיפך היא זו שצריכה לקנא בי ובזה הוא צודק. הוא אוהב אותי ואני יודעת את זה והוא גם אמר שלא משנה עם מי הוא רוקד הוא רוצה רק אותי ואוהב רק אותי.
    הצלחתי איכשהו לרסן את רגש הקנאה שהתפרץ בצורה די משמעותית ובמפתיע אתמול , והגעתי למסקנה שאם הוא רוקד איתה שוב אני אגש ואזמין מישהו לרקוד איתי במקום לקנא בזה שהם רוקדים.
    אני לא רוצה להגיד לו שלא ירקוד איתה כי זה כובל ולא נכון מבחינתי , זה כמו שהוא יגיד לי לא לרקוד עם אנשים מסוימים.
    מבחינתי שירקוד עם מי שהוא רוצה , גם אני ארקוד עם אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מוניקה - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    30/11/2010

טלוש יקרה,

ראשית, תודה על תגובתך ועל השיתוף.

נראה שהזוגיות שלכם מבוססת על פתיחות, כנות, פרגון ואהבה, המהווים ערכים חזקים ומהותיים לאיכות הקשר.
    ערך משמעותי נוסף בזוגיות הוא, וויתור.
    וויתור מודע של כל אחד מבני הזוג למען הזוגיות.
    אם רקוד משותף של בן זוגך עם הגברת המסוימת הזו מפריעה לך, אולי הוא יוכל לוותר. אני בטוחה שיש עוד אחת או שתיים שתוכלנה לשמש לו בנות זוג ראויות לרקוד, ושנוכחותן לא תפריע לך.
    נראה לי כמו וויתור קטן למען הזוגיות שלכם ותחושת הנוחות שלך.
    את כמובן תוכלי לרקוד עם כל מי שתרצי, אך השאלה היא, האם כאשר תעשי זאת, תרגישי יותר טוב עם העובדה שבן זוגך רוקד דווקא עם זו שמעוררת בך רגשות קנאה כל כך חזקים, והאם בזה תשיגי את מבוקשך, והוא יפסיק לרקוד איתה.

את צודקת, אין מקום להשלטת רצונות בזוגיות בריאה, אך התרשמתי, מדברייך, שדווקא בת הזוג הנוכחית שלו לריקוד מהווה בעיה, ולא כל פרטנרית אחרת שיבחר.
    אם הוא היה חש כמוך בנוגע לפרטנר לרקוד שלך, מה היית עושה?

לאורך השנים למדתי, שכדי להגיע לעמק השווה, בכל מערכת (זוגית, עסקית, חברית), יש להתכנס, כלומר למצוא פתרון יחד, פתרון המתאים לכל הנוגעים בדבר, ולא ל"הפגין שרירים" בסגנון "או קי, גם אני יכול/ה".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו