מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוקה להקשבה והוא לא---05/12/2010
בוקר טוב,
אני בת 25 ויוצאת עם החבר כבר קרוב ל-5 שנים עם פרידה של כמה חודשים באמצע. מאז שחזרנו הכל טוב מלבד דבר אחד שלי אישית נורא מפריע ומציק ובייחוד כשאני חושבת על היחסים שלנו בעתיד במידה ונתחתן. הוא חסר סבלנות (גם כלפי הוריו), הוא לא יודע להקשיב, הוא לא רגיש, הוא לא אוהב לשמוע "צרות של אחרים". הוא בנאדם שפותר את בעיותיו לבד ולא מדבר עליהן הרבה ותמיד אומר לי "את לא יכולה לעזור לי אז למה שאני יספר לך". מבחינתי עזרה זו מילה טובה, תמיכה ושידע מה עובר עליי, אני בנאדם מאוד רגיש, אני אוהבת להתייעץ עם אנשים שקרובים אליי וחשוב לי שהחבר שלי ידע איך אני מרגישה ויתמוך בי גם אם הקושי שלי הוא שטות בעיניו.
זה כבר הגיע למצב שאני חושבת פעמיים מה לומר לו ומה לא כדי שלא יחשוב שאני בוכה לו. דיברנו על זהכבר כמה וכמה פעמים והוא אמר לי שאני יכולה לדבר איתו על הכל אך כשניסיתי הרבה פעמים נתקלתי בחוסר סבלנות מצידו או שהוא פשוט אמר לי "וואו ממש חפרת לי".
אני אוהבת אותו כל כך אבל אחת התכונות שהכי חשוב לי שיהיו בגבר שלי זה רגישות והקשבה. האם אני צריכה לוותר על התכונות האלו ולסבול רק בגלל שאני אוהבת אותו???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגייס אותו לתהליך משותף
עדי בדיחי05/12/2010הי לך,
שאלת האם את חייבת לוותר על 2 התכונות שכ"כ חשובות לך רק כי את השאר את אוהבת.. אז התשובה היא לא, ממש לא. את בוחרת על מה את מוותרת ומה לא.
אני יכולה לספר לך שאין דבר כזה מושלם וכו'- אני משוכנעת שאת כבר יודעת, ובכל זאת, את מתארת מצב שישפיע בעתיד על המערכת שלכם, הרי את אדם רגיש הזקוק להקשבה לנוכח דברייך כאן, בחיים יחד מביאים עמם לא מעט הפתעות ולצערנו גם משברים, ומה יקרה אז? האם את יכולה לשער או לצפות שהוא יהיה שם ולא יגיד "וואי כמה חפרת לי".. במילים אחרות- הפניות הרגשית שלו להיות שם ולהכיל- היא נמוכה בהרבה מזו שלך. ההצהרה הכללית שלו היא- תספרי לי הכל, אני פה. במבחן הרגש זה לא עובר.
אתם חמש שנים יחד, זה המון זמן, אם את מעידה שהזוגיות הזאת היא ברובה הגדול טובה ובריאה- אני חושבת ששווה לעשות מאמץ- עילאי - לגייס אותו לייעוץ. ברגע שהוא יבין שיש פער בין הרמה ההצהרתית שלו לבין מה שקורה בפועל- הוא אולי גם יוכל לראות את הצרכים שלך. הוא בהחלט צריך לקבל ממך את המשוב הזה- שיש משהו מהותי מאוד שחסר לך, ולא מספיק לדבר ולהעביר את המסר ולהמשיך הלאה. לפעמים דרושה יותר אסרטיביות ועמידה על שלך- אני זקוקה להקשבה שלך, זה צורך משמעותי אצלי. את יכולה גם להוסיף ששתי התכונות שהכי חשובות לך בקשר חסרות במערכת הזאת ואת מזמינה אותו לגשר על הפער- ביחד. אחרת את תחווי לאורך השנים את חוסר ההכלה הזה וכשיעברו השנים ועדיין לא תרגישי מוכלת מספיק- החוסר רק ילך ויתעצם, וחבל. עשי מאמץ וגייסי אותו לייעוץ. שם יהיה אפשר לעבוד יחד ויעיל על הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי תודה לך!
---06/12/2010לצערי הוא ממש ממש נגד ייעוצים. אני יודעת שאם אבקש ממנו או אספר לו שכתבתי הודעה בפורום הוא לא יאהב לשמוע את זה. (שוב כי הוא פותר את בעיותיו לבד ובכלל הוא אדם מאוד מוצלח ופופולרי ואולי זה מה שגורם לו לחשוב שכולם צריכים להתנהג ולהיות כמוהו ומי ששונה ממנו פשוט לא חי בצורה נכונה את החיים).
תודה רבה על העצה,
אני בהחלט מתכוונת להמשיך ולנסות לגרום לו להבין את הצד שלי ומקווה שזה ילך.
תודה והמשך יום נפלא! =)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)