מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרידה-עצובה וצריכה עזרה...ענת05/12/2010
היה לי חבר במשך חצי שנה עד היום
. אהבה ענקית ומאד מאד אינטנסיבית. אף פעם לא אהבתי
מישהו כ"כ וגם הוא הרגיש כך כלפיי. לאחרונה הוא פחות נתן מעצמו לקשר וסיים את זה היום בטענה שהוא כבר לא יודע מה הוא מרגיש. אמרתי לו שאני אוהבת אותו והא לא יכל לענות לי אותו דבר חזרה. הוא טוען שמגיע לי הכי הרבה שאפשר ושהורג אותו שהוא לא יכול לתת לי את זה ולא רוצה שאתפשר, אבל אני רוצה אותו, ומאושרת איתו למרות הבעיות.
מה לעשות?!?
מצד אחד אני רוצה להילחם עליו ולא לוותר כי כמו שאמרתי הוא האהבה הכי גדולה שהייתה לי. מצד שני לא רוצה לצאת פאתטית ולהיפגע שוב מתשובה שלילית..
אשמח לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעתי
מאיה05/12/2010בתןר משיהי שגם פונה כאן לעזרה ולמודת ניסיון, אני חושבת שעם כל הכאב, כאשר גבר רוצה הוא לא מוותר, לא משנה מה. היינו רוצות להילחם ולהוכיח שאנחנו האחת, אבל אם הוא לא בטוח, אז זה לא משנה. אין מה שתעשי שיוכיח את זה, אלא רק מרחק.
להתרחק זה מזה, לתת לזמן קצת לעבור ולהתבשל ואז לראות אם זה מתאים, רק קחי בחשבון שעד כמה שאת לא מסוגלת לראות את זה כעת, יש סיכוי שזה ישתנה אצלך ואת זו שתביני שזה לא זה. אני לא מאמינה למי שאומר שהוא לא יכול לתת וכו', לא בכוונה רעה, אני פשוט חושבת שצריך לעשות הכל עד שאדם אומר דבר כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אפשר תגובה מקצועית..?
ענת05/12/2010מאיה תודה רבה על התשובה..! ייתכן מאד ואת צודקת למרות שקשה להסתכל על הדברים
באובייקטיביות כשהם כ"כ טריים... בכל אופן עזרת לי ועודדת אותי.
שכחתי להוסיף שהבחור נמצא בתקופה מאד לא טובה בחייו מבחינת לימודים, עבודה ועוד.
ובאופן ישיר זה משפיע על הקשר.. חוסר היכולת שלו לאהוב את עצמו משפיעה על היכולת
שלו לאהוב מישהו אחר.. למרות הקושי אני מוכנה לספוג ולוותר ולהיות לו למשענת
כי אני מאד אוהבת אותו..
ושוב אני שואלת מה לעשות..? לקבל את זה ולהבין שהוא לא רוצה אותי או להילחם
ולא לוותר כי אני מאד אוהבת אותו ולהבין שזו אולי תקופה זמנית רעה עבורו שתחלוף,
ושגם רגשות הם דבר דינאמי? ושאחרי מספר חודשים יחד ההתלהבות קצת פוחתת
וזה לאו דווקא מעיד על חוסר אהבה?
אני מאד אשמח לעזרה.. אני לא כ"כ יודעת מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמרחק יעשה טוב
עדי בדיחי05/12/2010הי ענת,
אני נוטה להסכים עם הדברים של מאיה. תראי, כתבת בעצמך שהוא לא אוהב את עצמו ועל כן יש לזה השלכה מפורשת וישירה על הקשר שלכם. כשאדם לא מקבל בו את החלקים הטובים והפחות טובים, הוא לא מסוגל, מנטלית, לראות באחר את הטוב ולקבל אותו. הוא לא מרגיש שמגיע לו. אם אדם לא יפתח את עצמו מספיק- להבין מיהו, מהו, מה הוא "שווה",למה הוא ראוי, למה הוא שואף- כל אחת שתיקרה בדרכו לא תהיה מספיק "ברורה" לו- הוא לא ידע להגיד האם היא האחת ויווצר הרבה מאוד בלבול. כי אם הוא לא יודע מה הוא רוצה, ולא תהה מספיק על קנקנו- איך ידע איזו בת זוג טובה עבורו?
לגבי התקופה הקשה שהוא עובר- דווקא במצבים אלו, הייתי רוצה שיגיד לך כי הוא זקוק לך, להקשבה ולתמיכה שלך כי רק בזכות זה הוא יעבור את המשוכה. אבל, כאן הוא דווקא מבקש מרחק, וזה שוב נוגע בנקודה- חוסר החיבור הזה בינו לבין הזוגיות. נשמע שהוא זקוק לזמן שלו, להבשלה שלו כפי שכתבה לך מאיה.
לפעמים הריחוק הוא מה שיוצר את הקירבה המחודשת, ואיתה קשר טוב יותר.. ולפעמים הריחוק דווקא משחרר אותך מהירושה שהקשר השאיר בך, ומאפשר לך לפרוש כנפיים ולהמשיך הלאה.. את לא תוכלי להחזיק את כל זה ולהיות מעין "מטפלת".. בבוא היום גם זה יהיה כבד מדי, ימאס, ותרצי להרגיש נאהבת ורצויה. ואז- התסכול כבד הרבה יותר.
היום, את מפוכחת ומבינה שאת בצומת דרכים. אל תפחדי להפנות גב ולהתרחק- הרי זה מה שהוא ביקש. מאידך, הוא חשוב לך ועל כן גם אל תחסמי גישה אלייך לחלוטין. השאירי לו את האופציה "צור קשר כשתרגיש שזה נכון לך" ואז את כבר תהיי בעלת ההחלטה מה לעשות עם הפניה שלו, אם תהיה כזאת מצידו.
כך מבחינתך עשית את שלך- גם היית רגישה למצב והשארת לו חצי דלת פתוחה, גם לא הראית תלותיות בקשר ובו, וגם שיחררת את עצמך ולא בזבזת זמן ומשאבים יקרים על אדם שבהחלט, מכל המשתמע, לא סגור על עצמו. קודם שיסגר - אח"כ תראי איך את ממשיכה הלאה. סומכת עלייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)