מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 27 בדילמת חייעדי06/12/2010
שלום לכולם
שמי עדי אני בת 27 מזה שנה וחצי אני יוצאת עם בחור בן 22.
יש לנו קשר מדהים וחזק שמבוסס על אהבה כבוד אמון וכל מה שאיחלתי לעצמי כל חיי.
למרות החיבור הנפלא והמיוחד הזה בינינו אנחנו עדיין נמצאים במקומות שונים בחיים. אני כבר אחרי לימודים עם עבודה מסודרת והוא עדיין לא התחיל ללמוד אפילו. ידעתי מלכתחילה למה אני נכנסת וידעתי שאני אמצא את עצמי במוקדם או במאוחר תוהה אם זה היה נכון להיכנס לקשר עם הפרש גילאים כזה גדול. אני גרה לבד כבר 5 שנים ומתוך רצון להתקדמות ובשלות לזוגיות מלאה אני רוצה שנעבור לגור יחד. הוא מצידו עדיין לא בשל ולא מרגיש מוכן, גם מבחינה כלכלית וגם מבחינת כובד האחריות- כי מבחינתו זה להתחייב עד הסוף. והוא עדיין לא מוכן. טוב לי איתו אני מאושרת בכל רגע שהוא איתי אבל גם נורא מתוסכלת מהמחשבה האם זה משהו שישתנה בקרוב? ומתי אם בכלל הוא ירגיש מוכן לעבור לגור איתי? ואחרי זה תהיי בעיית הבשלות לחתונה ואחרי כן בשלות לילד? תמיד אני אמצא את עצמי מחכה שאולי הוא יהיה מוכן? וכמה אני אוכל לחכות והאם זה נכון לחכות למשהו שלא בטוח?
מה אני אמורה לעשות עכשיו? לוותר על האושר הכי גדול שלי?
אני ממש אודה לכם על תגובות, דעות ותמיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 27 בדילמת חיי - תגובה
מוניקה הרשקוביץ06/12/2010עדי יקרה,
העובדה שבן זוגך אינו בשל כעת למגורים משותפים, אינה בהכרח מעידה על כך שגם בעתיד תצטרכי להמתין עד שירגיש בשל לחתונה ולהקמת משפחה.
אמנם, את בגילו כבר גרת לבד, ואולי אף היית לקראת סיום הלימודים, אך לכל אחד הקצב שלו, ודברים משתנים במהלך החיים, ובהתאם לנסיבות החיים.
האם בן זוגך מודע לתחושותייך ולחששותייך? האם שיתפת אותו?
ציינת, שמערכת היחסים שלכם מושתתת על כבוד הדדי. מתוך כבוד זה והרצון לממש את זוגיותכם, ל"זוגיות מלאה", כפי שכתבת, אני מציעה שתנהלו שיחה פתוחה וכנה בנושא זה.
את תוכלי לשתף אותו בתחושותייך ובחששותייך והוא יוכל להבין, שכעת כבר מונחת על כתפיו אחריות, הדומה לזו המתקיימת בזוגיות הכוללת מגורים משותפים.
את ובן זוגך יצרתם זוגיות נפלאה, בדיוק כזו שתמיד רצית, לדברייך.
אל תוותרי עליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבה
עומר06/12/2010היי
לדעתי לא ניתן לבחון את הקשר לפני שגרים ביחד, תמיד בהתחלה הכל ורוד ובייחוד שלא גרים יחד.
השאלה מתי הבחור יהיה מוכן, אם וכאשר הוא יסיים לימודים, או אחרי שהוא יתחיל לעבוד בעבודה רצינית, מדובר על לפחות 4-5שנים. האם את מוכנה לחכות...אני מניח שלא.
הוא אוהב אותך ויש לו סידור הכי נוח בעולם, אבל לדעתי יכול להיות שהוא יהיה מוכן לחתונה עוד חמש שנים ויכול להיות שלא...האם זה סיכון שאת מוכנה לקחת.
גם אם הוא מבטיח לך שאת האישה של חיו ההבטחה לא שווה כלום אם אין מעשים בשטח.(עד שלא מציעים)
מה גם שאני מבין אותו, אני בטוח שהוא הכיר אותך הוא לא בנה על חתונה אלא על זוגיות, והוא לא במצב ובגיל שאת יכולה לבקש את זה ממנו, כי הוא פשוט לא מוכן.
לגברים לוקח יותר זמן, אם הייתם בני אותו גיל הרי שלא הייתה בעיה ושתיכם הייתם מתקדמים יחד, אבל הפער הזה ילווה אותך תמיד.
למרות כל הכאב עדיף שתחתכי את הקשר עכשיו ולא תצטערי בגיל מאוחר יותר
זהו דעתי...אני מקווה שתחליטי את ההחלטה הטובה והנכונה בשבילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן
עומר06/12/2010הכל בה רק מכוונה טובה וטהורה ואחרי שקראתי את דברייך
תעשי רק מה שטוב לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)