מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעל לא קשוב בזמן הריוןעדי06/12/2010
יש לי בעיה עם בעלי בתקשורת שביננו.
אני בשליש הראשון להריון. עייפה נורא. מבולגנת. מצבי רוח עולים ויורדים...היום למשל קמתי בעצבים וכאב ראש. אני מודעת למצב שלי ומנסה לעשות הכל כדי שזה יעבור בקלות.
הוא לא נמצא שם בשבילי. לפני כשבוע סבא שלי נפטר. זה היה הלם מוחלט עבורי כי זה היה בהפתעה. רוב השבוע הוא דאג לריב איתי כרגיל... בלי הנחות למצב הרגיש שנוסף לי.
בקשתי שיבוא לארוחה עם המשפחה בשישי בערב, הוא איחר.
ביקשתי שיסע איתי חזרה הביתה והוא החליט ללכת להתאורר אצל חברים.
אחרי זה הוא אומר לי שאני מבקשת או מצפה ממנו ליותר מדי. הוא עושה מה שהוא יכול ולא יותר. אני מזהה בו מקום מאוד אוטיסטי... העולם שלו והוא בתוכו וזהו. אי אפשר להוציא אותו משם. הוא כמובן אומר שהוא מנסה אבל יש לו גבולות וכשאני מבקשת ממנו להתעלות על עצמו ברגעים מסויימים הוא לא מסוגל.
הבית-בלאגן. אני מסדרת ומנקה כל שבוע. הוא מבלגן. אני עייפה מלבקש שיעזור לי . לדבריו הוא עובד בחצר ולא מבקש ממני עזרה.
אני פשוט חסרת עצות מה לעשות איתו. איך לגרום לו להיות יותר רגיש ונעים כלפי . אמרתי לו שאני מרגישה שרק כשאני חזקה הכל בסדר. כשאני חלשה כל הבית מתפרק.
אין לי כח לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעל לא קשוב בזמן הריון - תגובה
מוניקה הרשקוביץ06/12/2010מאיה יקרה,
כל עוד היית חזקה, כפי שכתבת, החזקת מעמד, אך כעת, כאשר את לא חשה בטוב פיסית, כתוצאה מתופעות ההיריון בשלב זה, ורגישותך גדולה יותר, קשה לך להתמודד, גם, עם התנהלותו הרגילה של בעלך, וברור שאת מצפה להתחשבות ולנכונות מצידו.
אמנם, העובר בבטנך, אך הוא של שניכם.
האם יכול להיות, שהמחשבה על להיות אבא, מלחיצה אותו, והוא מרגיש צורך ל"התפרק" כעת, לפני הלידה?
מניסיוני לאורך השנים, למדתי, כי פתיחות ושתוף, ללא הטלת אשמה וכעסים, יכולים להוות את תחילתה של הדרך לפתרון הבעיה, לגישור על פערים, עמדות והשקפות.
שתפי אותו, נסי להסביר לו מהן תחושותייך, פיסית ורגשית. אולי, אם תצליחי לגרום לו להזדהות רגשית, הוא יירתם.
התמקדי בהריון והקשיבי לצרכייך, אפשרי לעצמך לנוח ולאגור כוחות. בלגן ולכלוך יכולים לחכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)