מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיברון לבניר06/12/2010
קודם כל, מעולם לא הייתי בפורום הזה. אני פשוט ממש צריך איזה מישהו שאולי מבין בעניין. כי אני כבר לא יודע מה לעשות. ואני לא מרגיש שיש מישהו שהתייעצתי איתו שיודע מה לעשות במצב כזה.
יש לי חברה, כבר כמעט שנה. אני בן 26, היא בת 21. הפרש הגילאים שלנו הטריד אותי בהתחלה מעט, אבל לא חשבתי על זה הרבה. אולי הייתי צריך יותר.. בגלל שאני הגבר הראשון שהיא שכבה איתו. ולשנינו זה קשר רציני ממש ראשון.
שנינו אוהבים אחד את השני, הייתי אומר, אהבת נפש של ממש. דבר שלפחות מבחינתי לא השתנה עד עכשיו אלא רק התחזק, מה שמקשה את כל העניין.
בחודש האחרון בערך היא נהייתה עצובה ומדוכדכת יותר ויותר. שכבנו פחות, עד שכמעט ולא. כל פעם שהייתי רואה אותה מצד אחד היה כיף, מצד שני הייתה הרגשה של עצב וקרירות.
עכשיו לפני איזה שבועיים היא התחילה ללמוד, היא בנאדם מאוד מאוד רגיש ובתחום הלימוד שלה מקבלים הרבה ביקורת וזה מאוד קשה לה, דבר שרק החמיר הכל.. לא ידעתי מה לעשות, ניסיתי לשאול, לבדוק, להתחשב, הכל. ערב אחד ששכבנו, שעה בערך, היא לא גמרה(פעם ראשונה, אי פעם מאז תחילת הקשר), בדיעבד היא אמרה לי שמפה התחילה לחשוב על כל העניינים שיפורטו בהמשך.
אני אוהב אותה כל כך שלא איכפת לי לסבול הכל. הסיבה מבחינתה עד כה לכל הדברים האלה הם הלימודים וכמה שקשה לה ושהיא לחוצה.
לפני כמה ימים ישבנו באיזה בית קפה. ואז היא התחילה ממש לבכות, היא אמרה שהיא מרגישה שזה לא כמו פעם ושזו אשמתה, שהיא מאכזבת אותי, שהיא לא מספקת אותי כבת זוג. שהיא מרגישה שרע לי ושאני רק דואג לה. אמרתי לה שכל זה ממש לא נכון, ושאני רוצה לדאוג לה ולעזור לה, שזו הסיבה שאני איתה. שנינו בכינו כל הדרך הביתה. זה היה נורא.
הייתץי אמור לישון אצלה, אמרתי שאולי זה לא מתאים היום אחרי כל העניין.. היא התחננה שאני אשאר, דיברנו עוד קצת, היא אמרה לי "אתה המשענת שלי" לפני שנרדמה ואחרי שהיה נראה שהכל סודר לפי שעה אחרי הרבה דמעות ועצב.
יום אחרי שדיברנו בערב, שנינו סיכמנו שניקח כמה ימים לחשוב על זה. ושלא נדבר כמה ימים. היא לא התאפקה והתקשרה אלי יום אחרי בלילה, חנוקה מדמעות. אמרה שאולי היא מרגישה שיעמום ושגרה בקשר, ושזה מה שמפריע לה. שאולי זה מה שגרם לכל זה. עכשיו זה עבר מרק שברון לב לגם עלבון, שאני משעמם אותה. היא אמרה לי שאולי שבגלל שאני הראשון שלה, אולי היא מרגישה שהיא צריכה ראות עוד את העולם.. אבל היא כל כך אוהבות אותי שהיא לא יודעת מה לעשות. מאז לא דיברנו, אמרנו שנדבר יום שלישי. ואני באמת לא יודע מה לעשות. ואני צריך עזרה, אם אפשר ממישהו שעבר משהו דומה, מה עושים מפה? סוגרים את הקשר או שיש עוד מה לעשות? אני לא יכול לחשוב על לאבד אותה אבל אני לא רוצה להיות בקשר שאני ארגיש שכל הזמן אני צריך להזהר לא לשעמם או שהיא רוצה להיות עם אחרים כדי לדעת איך זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיברון לב - תגובה
מוניקה הרשקוביץ06/12/2010ניר יקר,
ראשית, תודה על השיתוף והפתיחות.
תיארת בפירוט רב את התנהלותכם הזוגית ואף הצלחת להעביר את תחושותיך הקשות ואת תסכולך. צר לי שכך אתה מרגיש בזוגיות.
זוגיות הינה שותפות נפלאה המאפשרת לך להיות אתה עצמך, מאפשרת לך לשמור על אישיותך לצד ההתפתחות הזוגית המשותפת.
קשר אשר אינו מאפשר זאת, יהיה קשה מנשוא, בתחילה, ולאורך זמן, בלתי-אפשרי.
כבר כעת אתה חש עלבון ותסכול.
לתחושות שכאלה אין מקום של קבע בזוגיות בריאה.
כתבת שאינך רוצה לאבד אותה ומוכן לסבול הכל עבורה ועבור זוגיותכם, אולם, מדבריך עולה כי כבר כעת היא מתרחקת, ולאט לאט אתה מאבד אותה בתוך הקשר.
זוגיות הינה מקור כוח וצמיחה, אישית וזוגית, כאחד, ולא מקור לסבל למען בן-הזוג.
אני לא בטוחה שזה קשור לגילה הצעיר, אך עם כל האהבה הגדולה שהיא חשה כלפיך, עושה רושם שהיא לא לגמרי "סגורה" על רצונותיה או על הסיבות שבעטין היא מרגישה צורך להתנסות בקשרים זוגיים אחרים, אך ברור שיש לה צורך כלשהו שאתה לא יכול לספק.
עבורך, כדי שתהייה מאושר ושלם עם עצמך וכדי שתשמור על עצמיותך, בתוך הקשר הזוגי, הצע לה פסק-זמן, ללא הגבלת זמן. אפשר לה את כל הזמן שהיא צריכה כדי לדעת בוודאות מה היא מחפשת בקשר זוגי, איזה בן-זוג מתאים לה ומה נכון עבורה, לדעתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)