מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משבר ביחסיםאנה08/12/2010
שלום לכל חברי הפורום.
אני מראש אבקש סליחה אם ההודעה תיצא ארוכה.
אני ובעלי התחתנו ביולי האחרון, אבל אנו בקשר כבר עוד מעט שש שנים. את כל שש השנים אנו ממש גרים ביחד ומנהלים משק בית ביחד. בדרך כלל אנו מסתדרים יפה, הוא מאוד תומך מבחינה הרגשית, הוא מאוד עדין ורגיש. אני יותר קרה מבחינת הפגנת הרגשות שלי, אני יותר רציונאלית ויותר צינית אפילו ממנו. הילדות שלו עברה תחת כנפי ההורים. הוא לא ממש יודע לדאוג לעתיד שלו. לעומת זאת אני מגיל 16 דואגת לעצמי וגם עד הגיל הזה היו לי חיים לא קלים בכלל.
כיום, כמה חודשים אחרי החתונה, אנו נמצאים במשבר יחסים- לא מדברים, ישנים בחדרים שונים ואני אישית לא מוצאת פתרון כי אני גם מרגישה שאני לא רוצה כבר לחפש אותו. ברור שהמשבר הזה קרה אחרי תהליך ארוך של דיבורים, של שיתוף בדברים שמפריעים לשנינו, של בכי, של בקשות חוזרות, של עצבים, של ריבים ועוד. בחודשיים האחרונים הגעתי למסקנה שאני רק בוכה כל יום. וזה נמאס לי. אני גם מרגישה שהוא או לא חושב על עומק הבעיה או לא איכפת לו.
במהלך כל שנות הזוגיות שלי תמיד הפריע לי שהוא לא יוזם, שהוא תמים, שכל אחד יכול לעבוד עליו. הפריע לי גם תמיד שלמרות שהוא אומר שאוהב אותי, חוץ מהמילים האלה אני לא שומעת ממנו כלום. הוא לא מפרגן לנשיות שלי, לא נותן למחמאות, לא מביא מתנות או סימני צומת לב אחרים (רק בחגים או בתאריכים מוגדרים כמו יום הולדת). אני בזוגיות הזו התחלתי להרגיש שאני לא יפה מספיק, לא מושכת, לא סקסית. הוא הוריד לי בטחון עצמי נשי לגמרי. אנו גם בתקופות הטובות שלנו קיימנו יחסי מין פעם- פעמיים בחודש וזה כשאני מרגישה שאני זקוקה לזה כמה פעמים בשבוע.
גם בחיי השגרה, כש יש לנו בעיה, או תוכניות רק אני דואגת לזה. רק אני מתכננת, רק אני בונה את העתיד שלי.
יש להגיד לזכותו שאם אני מבקשת משהו, הוא אף פעם לא יגיד לא, אבל אני צריכה לבקש כל פעם הוא לא רואה לבד שום דבר. לא יוזם כלום.
הצעתי לו פעם לפנות לפסיכולוד, אבל הוא לא הסכים. עכשיו הוא מסכים, אבל עכשיו כבר אני לא בטוחה שאני רוצה את זה בכלל.
מצד שני, בתקופה שאין לנו דאגות, הוא ממש בסדר.
אני מפחד ללדת איתו ילדים, כי אני כבר עכשיו מרגישה שיש לי ילד מגודל בבית (הוא) ואני לא מתמודדת איתו, איך אוכל גם לסחוף על כתפיי משק בית, בעל, דאגות, תכנונים לעתיד וגם את עצמי??
אני ממש לא רוצה להפוך לעקרת בית ששונאת את חייה אבל לא יכולה להפסיק אם זה.
גם במהלך הדברים שהיו קשורים להצעת נישאיון שלו ולארגון חתונה, הוא פגע בי מאוש- מאוש קשה (הוא יודע על זה) ואני לא חושבת שאוכל לשכוח את זה או לסלוח לו אי פעם על זה.
מה לעשות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר ביחסים - תגובה
מוניקה הרשקוביץ08/12/2010אנה יקרה,
נראה שלאורך התקופה, שלפני הנישואין, צברת מרירות, כעס, תחושת תסכול והרגשה שבעלך אינו עומד בציפיותייך, כמעט בשום תחום.
עוד ציינת שגם לקראת החתונה הוא אכזב אותך, וממש נפגעת ממנו ומהתנהלותו.
מאחר וציינת כי הכל ידוע, ודברתם על הכל, אני מציעה שתפגשו עם איש מקצוע, כמו יועץ זוגי או מאמן לזוגיות. איש מקצוע שכזה יוכל להאיר בפנס עם "אור אחר", מזווית ראייה שונה, על הדברים שמפריעים לך.
אני מאמינה שגם תהיינה לו/לה תבונות, שתוכלנה לאפשר לכם להתחיל שוב, מחדש.
אני מאחלת לכם הצלחה וזוגיות שתעצים אתכם, כל אחד מכם, לצד ה"ביחד".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשמבר ביחסים- תגובה לתגובה
אנה09/12/2010מוניקה, תודה שהגבת. התגובה הזו גרמה לי לבכות שום פעם. אני לא יודעת מה לעשות. אני שכחתי לציין שאני בני 31 ואני בינואר כבר בת 32. אני מרגישה שהזמן טס ושהקשר הזה לא עושה אותי מאושר והחתונה שלנו הייתה טעות.
אנו גם עומדים לפני שתי החלטות גורליות בחיים שלנו. אחת מהם זה להביא ילד או לא" כי אנו כבר בגיל יחסית מאוחר. השניה היא- מעבר למדינה אחרת בגלל צורכי עבודה.
השאלה שלי, אם אנו נפנה לאיש מקצוע, הרי זה תהליך ארוך ומה שלא פחות חשוב במקרה שלנו- גם תהליך יקר. כמה זמן לדעתך התהליך הזה יכול לקחת?
אני לא מנסה להמקח על העתיד שלי, אבל אני ניסים את כל מה ידוע לי על היחסים, דיברתי איתו בהרבה דרכים שונות וניסיתי גם להיות מובנת ולהגיע ללב שלו.
כל פעם במהלך השיחה אני מרגישה שהוא איתי ושהוא מקשיב וחושב. אבל ברגע שהשיחה מסתיימת אני רואה הבעת פנים מאוד מוכרת ומאוד מעצבנת של "זה לא כזה נורא". ואז אני מבינה שכל הדיאלוג היה בעצם מונולוג וכזה זה בערך כבר שנתיים או שלוש. פשוט אין לי כוח כבר להיאבק. מצד שני אני מפחד להשאר לבד, אני פוחדת מלחץ חברתי ומי מה שיגידו עליי. אני גם באמת חושבת שהוא בן אדם טוב מאוד.
כיוון שאנו עומדים בפני החלטות גורליות, אני הייתי רוצה לבדוק מה משך התהליך הממוצע. האם שווה לחכות, כי לחכות כמה שנים אני בטוח לא אוכל כנראה.... לא אוכל לשאת זאת....
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשמבר ביחסים- תגובה לתגובה - תגובה
מוניקה הרשקוביץ09/12/2010אנה יקרה,
עושה רושם, שאת לוקחת החלטות בעיקר על בסיס חסמים. כלומר, הפחדים שלך (להישאר לבד, לחץ חברתי, מה יגידו וכד', בדיוק אלה שציינת, וקיימים עוד רבים) הם אלה שמניעים אותך לפעולה.
כדי שההחלטות שניקח בחיינו תהיינה ההחלטות הנכונות ביותר עבורנו, עלינו להחליט מתוך עוצמות, ולא מתוך חולשות. כלומר מתוך תחושת שלמות אישית, הקשבה פנימית למה שהכי נכון ומתאים לנו, ולא מתוך פחדים וחששות.
אולם, את הנעשה אין להשיב. למרות תחושותייך הקשות ותסכולך מזה שנתיים – שלוש (כמחצית מזמן היכרותכם, כמעט), בחרת בכל-זאת, להינשא.
כעת, יש להתמודד נכון עם המציאות על-מנת לשפר ולהיטיב את המצב, ובוודאי בבואכם לקחת החלטות משמעותיות, כגון אלה שציינת.
לשאלתך בעניין אורך התהליך המקצועי, אוכל לענות מניסיוני כמאמנת, בלבד.
לגבי ייעוץ זוגי, אני מציעה שתבדקי מול איש מקצוע מהתחום.
אחת ממנהלות הפורום, דורית כהן, הינה יועצת זוגית. תוכלי לפנות אליה במייל, לצורך כך.
לגבי התהליך האימוני, מדובר בחודשים, בהחלט לא שנים.
ושוב, מניסיוני, זהו תהליך חיובי, מחזק ומעצים, אשר בסופו תדעו בוודאות איך ולאן להמשיך בחייכם.
אני מאחלת לך שפע של חיוכים, די לדמעות.
קחי יוזמה ועשי למען עצמך.
אל תאפשרי לעצמך לשקוע, עוד ועוד, ברחמים עצמיים, מאחר ואלה לא יובילוך לשום מקום, שתרצי להימצא בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)