ילדים או פרידה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדים או פרידה?
    רון
    08/12/2010

משעשע. לראשונה בחיי אני ניגש לכתוב בפורום על מנת לקבל עצה, ורואה בראש העמוד שאלה דומה מאוד. :)
    ובכן, קצת כמו עומר משלשום, גם בפני עומדת דילמה.
    אבל על דילמת החתונה התעלתה דילמה נוספת - ילדים.
    אני בתחילת שנות השלושים, זוגתי באמצען. אנחנו ביחד כשנה וחצי. היא רוצה ילדים. עכשיו.
    אני רוצה עוד 4 שנים, אבל מבין שאין מצב כך שאני מוכן עוד, שנה נגיד. אבל גם לתקופה שכזו זוגתי אינה מסכימה.
    אני כבר שבוע ( פלוס שישה חודשים של שיחות, אבל שבוע זה הזמן בו האולטימטום עומד) נחוש בדעתי ובהרגשתי שאני עוד לא מוכן לעשות ילדים, עוד לא רוצה לעשות ילדים, וכבר למעשה נפרדנו. אבל הרי גרים יחד, ואנחנו אוהבים ולא רוצים להיפרד, אז לא באמת נפרדנו. אבל הקונפליקט עמד לו ברקע. היום, בעוד שיחת טלפון עמוסת רגש, נשברתי.
    הסכמתי.
    הרמתי דגל לבן.
    ואני לא יודע, היתה הקלה למספר שעות. אבל עכשיו.... בלבלת רבתי.
    מלכוד 22. פטיש, אני, סדן. נראה כי לא משנה במה אבחר, לא אהיה שלם.
    איך מחליטים לעזאזל???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדים או פרידה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדים או פרידה? - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    08/12/2010

רון יקר,

זוגיות הינה שותפות נפלאה העומדת בפני לא מעט אתגרים, מבית ומחוץ, וצריך למצוא, יחד, את הדרך הנכונה לכולם, למציאת הפתרון הכי טוב.
    אתם עומדים באחד השלבים הראשונים של שותפות נפלאה זו, ובפני אחד האתגרים המשמעותיים הראשונים.
    אני מניחה, שכאשר הקשר ביניכם התחיל להיות, מה שנקרא, "רציני", עברו לשניכם בראש מחשבות על חתונה, אולי אפילו דברתם על זה.
    בשנות השלושים, ההיכרויות הן, בדרך-כלל, לצורך מטרה של הקמת משפחה.
    מאחר ובת זוגתך מבוגרת יותר, והיא בוודאי מודעת גם לעניין השנים היותר פוריות אצל האישה, היא מעוניינת לזרז את התהליך, וכנראה גם ברור לה, שאיתך היא רוצה להקים משפחה.
    לך, לעומת זאת, לא בוער שום דבר. אתה צעיר יותר, מרגיש לא מספיק בשל ובעיקר, לא "רוצה" ולא "מוכן", כפי שכתבת.
    אם אני מבינה נכון, וההקלה שחשת לאחר שיחת ה"פיוס" מעידה על כך, אתה רוצה להקים איתה משפחה (היא ה – אחת עבורך) אך לא בזמן הקרוב.
    אתה מוכן להקדים את הקמת המשפחה, לטובת שלום בית לצד הרגשת השלמות האישית שלך, לעוד שנה.
    ראשית, מצוין שתחושה זו, של שלמות אישית, מנחה אותך בהחלטותיך. בדיוק מהמקום הזה עלינו לקחת החלטות.
    שנית, בהנחה וזוגתך תהרה באחד הניסיונות הראשונים, וזה לא תמיד כך, הילד/ה ייוולד/תיוולד בערך בעוד שנה, מהיום, כך ששניכם תוכלו להרגיש שלמים ומוכנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רון
    08/12/2010

תודה לך מוניקה על התגובה.
    אני בהחלט מבין את מגבלת הזמן אשר מלחיצה את זוגתי.
    אני כרגע בונה קריירה בתחום האהוב עלי בעולם כולו, ואני חושש שבשל הצורך לפרנס משפחה, אאלץ לעזוב את התחום ולעבוד במשהו "בטוח".
    בתוך כל הילדים הזה אני מפחד לאבד את עצמי. לא להגשים את מה שאני, באנוכיותי, רוצה להגיע אליו.
    וכתבת נכון, היא בהחלט ה-אישה בשבילי, ואני לא יכול לאחל לעצמי שותפה טובה יותר להקמת משפחה.
    אבל, מה, כבר?? אני עוד לא מוכן....
    ולהיפרד? כואב מדי, מוזר מדי, היות והכל בינינו מצוין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    09/12/2010

רון יקר,

על פי התפיסה האימונית, חיינו מתנהלים, בעת ובעונה אחת, בארבעה מישורים מקבילים. המישורים המקבילים הנ"ל נקראים, בשפה האימונית, ארבעת תחומי-החיים. אפרט על פי סדר חשיבותם:
    אישי – משפחתי
    לימודים – קריירה – פרנסה
    חברתי
    פנאי ושונות.
    אצל רובנו, שני התחומים הראשונים הם התחומים הכי משמעותיים, בדיוק כמו אצלך.
    אתה רוצה להתמקד כעת בתחום השני, בעוד זוגתך מעוניינת למקד את תשומת-ליבך, מוכנותך ומשאביך, הנפשיים והגשמיים, כאחד, בתחום הראשון.

הקמת המשפחה, אינה בהכרח באה על-חשבון הקריירה, על אחת כמה וכמה אצל הגברים. אך, בהחלט ייתכן, שתאלץ לשים את תוכניותיך בעניין הקריירה, על "הולד" לפרק זמן מסוים. ועדיין, מעבר לעובדה שתאלץ ל"התאפק" קצת, וגם זה לא בטוח, לא ייגרם לך נזק.
    בעוד שאם זוגתך תאלץ לשים על "הולד" את עניין הקמת המשפחה, לטובת הקריירה שלך, זה עלול להיות קשה ומסובך יותר מאוחר יותר, שוב, בגלל שנות הפוריות הטובות יותר.

ועוד משהו,
    אם היא ה-אחת שלך ובשבילך, כפי שכתבת, האם לא תרצה שהיא תיקח חלק בהצלחותיך העסקיות?
    האם לא תרצה לחלוק איתה את החוויות, ההישגים, ואף את הקשיים?
    האם לא תרצה שהיא תהייה שם איתך ולצידך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו