מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נישואין במשבר....יובל10/12/2010
אני ביחד עם אשתי כבר 13 שנים כאשר מתוכן 6 כנשואים. שנינו כיום בסוף שנות ה-30שלנו. יש לנו 2 ילדים מקסימים בני 5 ו-3.
עוד כשהתחלנו לצאת אשתי היתה אובססיבית לקשר שלנו, היו לה חרדות נטישה מאוד רציניות ובאמת כשרציתי להיפרד ממנה היא היתה משתוללת, בוכה ומאיימת בהתאבדויות. היא מגיעה ממשפחה מרובת ילדים עם ילדות מאוד קשה, אבא מכה ואמא במצב נפשי לא טוב. אני ניסיתי להיפרד ממנה מס' פעמים אך ללא הצלחה - ז"א לא היה לי מספיק כח נפשי לעמוד איתן מולה בתהליך הפרדה (גם בגלל שסבלתי מדימוי עצמי נמוך ומבעיות של ביטחון עצמי בכל הקשור לזוגיות - היא היתה למעשה החברה הראשונה שלי!). אני גם סבלתי מבעיה פיזית מסוימת שהתביישתי לחשוף מול בנות אחרות ורק מולה זה נחשף. ז"א אני גם לא ידעתי אם אוכל למצוא בת זוג אחרת שאוכל להיפתח כך בפניה... בקטע הזה היא היתה מאוד מבינה ותומכת (זה כשעוד היינו לפני הנישואין). את הבעיה שלי פתרתי ממש בסמוך לחתונתינו. עוד לפני חתונתינו אשתי טופלה בגלל מצבה בתרופות פסיכיאטריות (לוסטרל, טופמקס ועוד) ואפילו הלכנו יחד לפסיכיאטר אשר חלק מזה היה על מנת "לעודד אותי" להתחתן איתה. היום בדיעבד אני מבין שנכנעתי לתחושות הבטן שלי שאמרו לי "לא"! להתחתן איתה כי אנחנו לא מתאימים והיום באמת אני מבין שזאת היתה טעות חמורה! אפשר לומר שמאז לידת הבת (הלידה השנייה) היא סבלה בנוסף לכל גם מדיכאון אחרי לידה (חוסר במצב רוח, התפרצויות זעם, לא רצתה לצאת מהבית). חשוב לי מאוד להדגיש שגם בתקופה בה יצאנו ביחד ובפרט בנישואינו אני מאוד תומך בה, עוזר במטלות הבית השונות, מטפל בילדים ועושה כל מה שגבר אמור לעשות ויותר. המטלות זה לא מה שמפריע, מה שמפריע לי זה מצבי הרוח שלה, ההתפרצויות שלה, חוסר הכבוד שלה אלי כשאנחנו רבים, הלגלוג שלה כלפי, והידיעה שכל יום היא יכולה פתאום "להתהפך עלי" בלי סיבה מיוחדת. אני צריך לציין שאשתי כלפי חוץ מאוד נורמטיבית - היא עובדת בחברת הייטק, צוחקת, מתפקדת כרגיל, נראית מאושרת וכלפי חוץ אף אחד לא ישער שהיא שרויה במחלת נפש. כל הקטעים איתה מתחילים כשזה 1 על 1 היא ואני. אחד הדברים למשל שמפריעים לה עד היום זה שהיא מרגישה שאני משכתי אותה 7 שנים עד שהתחתנו... וזה למרות שהתחתנו והולדנו ילדים - ז"א היא עד היום ממורמרת על זה...! היא לאחרונה מדברת איתי שהיא רוצה עוד ילד. אני בשום פנים ואופן לא הולך להביא איתה עוד ילד (גם מסיבות כלכליות והטיפול בילד שיפול ברובו עלי) אלא גם מחלתה והעתיד שמאוד מעורפל ביחס לשנינו. למשל דוגמא טרייה - אתמול עצר אותה שוטר על עבירה מסוימת שהיא טענה שלא עשתה, והיום היא היתה ממש עצבנית, דיברה לא יפה וכל הזמן עוד חושבת על מה שקרה לה אתמול...אפילו אמרה שהיא לא מוכנה לחיות בעולם כזה "רע"...זה אגב משהו שהיא אומרת המון. אני לא מצליח להבין איך אמא שיש לה 2 ילדים מדברת ככה???איפה האחריות שלך??? בקיצור - מה עושים ואיך ממשיכים, אם בכלל? אני מרגיש בודד... תודה, יובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי יובל
חושבת10/12/2010היי,
אני הולכת לענות כאן תשובה לא מקצועית בעליל, אלא רק משהו שככה קפץ לי לראש, ומשום מה יש לי צורך לכתוב לך כאן.
עד כמה אתה נמצא שם בשבילה? מכל הבחינות. כלומר, לפעמים נשים באופן כללי, הן ממורמרות מהחיים, רק בגלל שבן זוגן לא קשוב להן, לא מפרגן או מתייחס. במילים אחרות, לא שותף להרגשה שלהן ומראה שאיכפת לו. ואני כמובן אומרת כל זאת כרגע, כשאני מבודדת לחלוטין כל מה שכתבת על כך שהיא סובלת מבעיה נפשית כלשהי. קח זאת בחשבון. אני כרגע עונה כמו שהייתי עונה אם היית כותב על אישה ללא בעיה נפשית מיוחדת.
פשוט, לא רק איזה עם בעיה נפשית היתה נזכרת ומעלה את זה שהתחתנת איתה רק אחרי איקס שנים, כאשר היא מרגישה עד היום שאתה כנראה לא מקבל אותה עד הסוף וכמו שאתה אומר- מרגיש שטעית כשהתחתנת איתה.
נקודות למחשבה ראשוניות וכמובן שזה לא מחליף שום דיעה מקצועית שיגיבו לך כאן בעלות המקצוע..
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפנות בדחיפות לייעוץ זוגי
דורית כהן11/12/2010יובל היקר, ממה שאתה מספר, אכן ניכר שיש ביניכם בעיות לא פשוטות, שהולכות ונערמות זו על זו ועם הזמן נראות יותר ויותר מעיקות ומדאיגות.
נראה לי ששניכם נכנסתם לקשר הזה מתוך חוסר בטחון עצמי והיזדקקות, ואז המשכתם להיתקל בבעיות הרגילות שכל זוג צעיר צריך להתמודד איתן, אלא שבגלל שאישתך היא רגישה ופגיעה - ואתה "כבר מכיר את הסחורה" ואפילו משתמש בביטויים המקצועיים כמו אובססיבית וחרדת נטישה ואיומי התאבדות - היא משיגה את רצונותיה ממך באמצעי לחץ לא כשרים.
יותר מזוג רגיל, שנשבר מול לחצי היום יום וזקוק לעיתים לתמיכת איש מקצוע בתחום הזוגיות - נראה לי שחשוב שתגיעו לייעוץ זוגי. נראה לי שאתה נוטה "להפיל" עליה את התיק של הבעייתית, וחושב שהיא האחראית לריבים ביניכם. אבל אני חושבת שבעזרת ייעוץ זוגי טוב אתם שניכם יכולים לשנות את התקשורת ביניכם וללמוד לנהל שיחות ולקבל החלטות בצורה אחרת. כרגע אתם מתנהלים ממשבר למשבר, שמתאפיין בהתפרצויות, כעסים, בשפה פוגעת ומשפילה של לגלוג וזלזול, וכל זה מן הצד שלה לפי תיאורך, אבל שניכם לא מצליחים לצאת מן הסגנון הזה שהורס לגמרי את האהבה. אפשר ללמוד סגנון אחר לגמרי, ושניכם צריכים ללמוד זאת. לא רק היא.
נראה לי שכאשר היא לחוצה ונדחקת לקיר - היא "שולפת" התנהגויות רגרסיביות מן העבר שלה, או סגנון שראתה בילדותה הבעייתית. אגב - כך כולנו מתנהגים בעת לחץ. הלחץ מחליש את הסגנון החדש והמתפקד שאנחנו רוכשים בגיל בוגר (ציינת שהיא מתנהגת נורמטיבית במקום העבודה שלה, כלומר יש לה יכולת לרכוש התנהגויות נורמטיביות), ואז "בוקע" מאיתנו הסגנון היותר פרימיטיבי שמוטבע בנו מן הילדות. זה קורה יותר מולך משום שאתה הדמות הכי משמעותית עבורה והתגובות שלך משפיעות עליה וגורליות עבורה הכי הרבה, כמו אי הסכמתך להביא איתה עוד ילד. וכאשר היא לא רואה דרך אחרת להשיג את רצונותיה היא נכנסת ללחץ שגורם לה לרגרסיות.
כל זאת ניתן ללמוד באמצעות ייעוץ זוגי מתאים. זה יפחית את האילוץ הזה שלה להיכנס ללחצים ויתן לה דרכים חדשות להביע את רצונותיה ולפתור פערים ביניכם.
אני ממליצה דווקא על ייעוץ זוגי אם כי לא פוסלת הליכה שלה לייעוץ אישי. אלא שנראה לי שהאינטראקציה שלכם מאוד קריטית ואת זה ניתן לשנות בעיקר בייעוץ זוגי ולא אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית תודה!
יובל11/12/2010גם אני והיא חושבים שייעוץ זוגי הוא הפתרון היחידי שעוד נשאר לנו. נקווה לטוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)