מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתי הוא יגיד לי את זה?..דורין12/12/2010
היי :)
אני נמצאת בסיטואציה קצת מביכה כרגע.. שמעסיקה אותי ברוב שעות היום.. אמנם יהיו שיגידו "צרות של עשירים", אבל אותי זה באמת מטריד.. ואני אשמח לשמוע את דעתכם :)
אני בת 25.5, הוא בן 28.
אנחנו ביחד ארבעה חודשים, בזוגיות, באמת.. הטובה ביותר שחוויתי בחיים..
היו לי לפניו 4 קשרים רציניים, אחד מהם שנמשך 3 שנים, אחד שנתיים ושניים של חצי שנה.. ותמיד קיוויתי שיגיע ה"אחד" שיהיה בדיוק מה שחלמתי.
לפני 4 חודשים הכרתי אותו :
בדיוק הטעם שלי מבחינה חיצונית, מסתכל על הדברים ברצינות (חתונה, ילדים וכו'), יש לו חיבור טוב עם המשפחה שלי, לי יש חיבור טוב עם המשפחה שלו, החברים שלו וכו' וכו'..
במשך כל התקופה שאנחנו ביחד הוא לא מפסיק להגיד לי כמה שאני יפה, כמה שאני מושכת אותו, כמה טוב לו וכיף לו איתי,
שואל "מתי מתחתנים?", לא שוכח להגיד לי איזו כלה יפה אני אהיה ואיזה ילדים יהיו לנו..
אנחנו מבלים ביחד כמעט כל יום, נהיינו חלק בלתי נפרד מהחיים אחד של השני, אבל..
הוא לא אומר לי שהוא אוהב אותי.
לפני חודש יצא לנו לדבר על זה.. בסיטואציה של "שיחת נפש" כזו שנוצרה בינינו.. והוא אמר לי שהוא מעולם לא באמת אהב מישהי.
היו לו קשרים רציניים לפני, הוא אמר ל2 בחורות שהוא אוהב אותן - אבל ע"פ הדברים שלו - הוא לא באמת הרגיש ככה, אלא אמר כדי "לרצות" אותן.. ואיתי הוא לא רוצה שזה יקרה. הוא לא רוצה לשקר ולהגיד "אני אוהב אותך" כי זה מה שאני רוצה לשמוע, אלא כי זה באמת מה שהוא מרגיש.
אולי אני רגילה מקשרים קודמים.. אבל מעולם לא לקח לגבר יותר מחודש להגיד לי שהוא אוהב אותי.. ואני לא מסוגלת להגיד את זה ראשונה - אלא רק אחריו.
במקרה הזה אני פשוט מרגישה שזה בוער בי, שזה כמעט נפלט לי בכל פעם כשאנחנו מתחבקים, או שוכבים, או מתנשקים, או סתם יושבים מתחת לשמיכה בסלון..
אבל אני לא מסוגלת להגיד את זה לפניו.
על פניו, נראה שהוא מאוהב בי, מכל הבחינות.. הוא לא מפסיק להחמיא, להגיד כמה שהוא מת עלי וחולה עלי ומתגעגע ושנתחתן וכל מה שכבר פירטתי למעלה.. אבל איפה ה-משפט הזה שאני כל כך מחכה לו?
למה לוקח לו כל כך הרבה זמן להגיע? וכמה זמן אני אוכל עוד לחכות?
מה אני יכולה לעשות כדי שזה כבר יצא ממנו?
אשמח לתגובות מכם.. אני כבר יוצאת מדעתי..
דורין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילים זה כלום, העיקר זה המעשים
לינדה12/12/2010אנחנו הנשים אוהבות מילים וזה מה שחשוב לנו
אבל האמת היא שהמילים וההבטחות חסרי משמעות אם אין מעשים שתומכים בכל זה.
4 חודשים זה לא הרבה זמן כדי להבדיל בין חיבה לאהבה אמיתית, שלדעתי צומחת מכבוד הדדי ואהבת אחר למרות החסרונות שלא ניתן לראות תוך תקופה כה קצרה.
השאלה היא- האם את רוצה רק לשמוע את 3 המילים הללו או באמת להרגיש אהובה ללא מילים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כדאי להתקמצן בביטויי אהבה
דורית כהן12/12/2010דורין יקרה, את יודעת איך זה, כל אחד מאיתנו משתדל לעשות תיקון במערכת הנוכחית לכל המערכות האחרות שהיו לו עד כה ולא הצליחו. ואנחנו מחליטים בינינו לבין עצמנו כל מיני דברים בהסתמך על מה שלמדנו והלקחים שהפקנו. הנה - גם את משום מה החלטת שלעולם לא תהיי הראשונה שתגידי אני אוהבת אותך. מה אני מבינה מכך? שאת לא מוכנה לקחת את הסיכון שתגידי את המילים והוא לא ישיב לך בצורה משכנעת או בכלל לא יגיד את המילים.
מה דעתך על האפשרות המשחררת הזאת: הרי את מוצפת באהבה אליו וזה כמעט יוצא לך ואז את חוסמת זאת. אולי פשוט תשחררי זאת כי זה מה שטבעי לך ומציף אותך? בלי קשר למה שהוא יענה לך? הוא כנראה שבוי בהחלטות שלו - שהוא לא יגיד את המילים הללו אלא אם הוא לחלוטין בטוח. קשה לדעת מה הוביל אותו להיות כל כך "קמצן" וזהיר במשפט הזה. אולי הוא אמר זאת פעם ומישהי ייחסה לכך יותר משמעות מכפי שהוא התכוון? אולי הוא מרגיש שזה משפט כל כך גורלי ומשמעותי שחייבים להעניק אותו כאילו הוא יהלום יקר ונדיר? מה דעתך להראות לו שזה סך הכל משפט שמבטא שאת מוצפת כרגע באהבה ואת רוצה לחלוק זאת איתו כמו חיבוק וכמו נשיקה, רק במילים.
היי נאמנה לעצמך, בטאי את רגשותייך, ותקווי שהוא נמצא באותו מקום. ואם לא - האם לא כדאי לך לדעת זאת כמה שיותר מהר? אולי את הסתנוורת מרוב התאהבות בו ואילו הוא לא שם, באותה רמת רגש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)