איך ממשיכים מפה? זקוקה לעצה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך ממשיכים מפה? זקוקה לעצה
    אלכסנדרה
    12/12/2010

יש לנו 2 בנות קטנות, אנו יחד 9 שנים. בתיכון למדנו באותה כיתה והיינו חברים טובים.בתחילת היחסים ראיתי שלעיתים קשה לו לעשות את המעבר בין ידידות ליחסים. הוא המשיך להתנהג כחבר הכי טוב ללא שום פן רומנטי, הכוונה לחיזור (פרחים וכד'). כשהתחלנו לגור יחד נורא הפריע לי שהוא לא מוכן לחיים בכלל, לא יודע לבשל, לכבס, לעמוד על שלו מול מעסיקים, חברים וכד'. לא ידע לקרוא מסמכים, לנהל חשבון בנק וכל מה שנדרש מאדם בוגר שהוא מנסה לנהל משק בית.
    בנוסף לזה, אינו חושב שנטל עבודות הבית כששני בני הזוג עובדים אמור להתחלק בינינו. אחרי מריבות רבות ומספר שנים, הגענו לעמק השווה ולמדנו לחיות כזוג שווה המנהל משק בית מצליח. זו בערך התקופה שהתחתנו. שלושה חודשים לאחר מכן נכנסתי להריון, וכשילדתי את ביתי הראשונה התפטרתי מהעבודה (החלטה משותפת), כיוון ש5 חודשים לאחר הלידה הריתי עם בת נוספת. כאן אציין, שאני לא עובדת כבר 3.5 שנים. לפני כחודשיים הבת הקטנה החלה ללכת לגן והחתחלתי לחפש עבודה. כל 3 השנים, הוריי וסבתי עוזרים לנו כספית (התגוררנו בדירה של אמא שלי בזמן שהיא הייתה בחו"ל ושילמנו גרושים על האחזקה, אבא שלי קנה לנו רכב, כל כמה חודשים הם נותנים לנו סכום כסף נאה שבחלוקה חודשית משתווה למשכורת). כשנולדה הבכורה, דרך חברים ארגנתי לבעלי תחביב לימי שבת, לנסוע ולשחק סטרייקבול, באגודת הפיינטבול. גם זה עלה לנו המון (ציוד - רובים וכדורים ומדים וכד') וגם הוא היה נעלם מהבית בשבתות (מ - 06:00-18:00) והייתי צריכה להישאר בהכל לבד. באמצע השבוע היה עליי לשבת עם הקטנה בחדר השינה שלי, כי בעלי כמובן רצה לצפות בטלוויזיה, לארח חברים ולעשן בסלון. כשהבכורה הייתה בת 3 חודשים, נקלעתי למצב רפואי לא קל ובקושי תפקדתי. מבעלי עזרה לא קיבלתי, עד כדי כך שתינוקת בת 3 חודשים הייתה מקבלת את הבקבוק שלה לא על הידיים שלי אלא על כסא טרמפולינה כי לא יכולתי להרים אותה. עליי לציין, שאני לבד בארץ - כל משפחתי בחו"ל. אחרי תקופה מסויימת הצלחנו גם לצלוח את הקשיים האלה, בדיבורים ובריבים. היום יש לו כל מיני חברים מוזרים, וחששות מצידי שהם נוהגים אפילו להשתמש בסמים. הוא תמיד מוצא סיבה לצאת מהבית בערב, בין אם זה לנסוע לחבר שלו, או לקנות סיגריות או לתדלק את הרכב או 1000 דברים נוספים. ברגעים הכי קשים, הוא לא שם. מאז שהבנות נולדו רק אני קמה אליהן בלילה (כי הרי הוא עובד), רק אני מטפלת בהן כשהן חולות (כי הרי הוא עובד). לפני שנה הגענו למצב שישנתי עם הקטנה במשך חודש וחצי בסלון (היא הייתה ממש חולה היינו במיון אפילו כמה פעמים), כדי לא להפריע לבעלי לנוח. כל התקופה הזו הוא גם המשיך להתעסק עם התחביב שלו, אמנם התדירות ירדה לפעמיים בחודש. היום היחסים בינינו מאוד שבורים. הוא חושב שעליי לעשות הכל, החל מניקיון האסלות בבית ועד לניקיון החצר והגינות (200 מ"ר), טיפול בילדים, הסעות+קניות+קימה בלילה+להיות המשרתת האישית שלו ולשבת בבית כדי שהוא יוכל להתפנות לעיסוקים שלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נכנסתם למעגל קסמים מאוד מוכר

דורית כהן
    13/12/2010

אלכסנדרה היקרה, קראתי את מכתבך בתשומת לב רבה. המוטו שלו הוא המון תלונות על תיפקודו האגואיסטי של בעלך ועל כך שכל הנטל מונח עלייך.
    אני בטוחה שאת מתארת את המצב כמו שהוא.
    עם זאת, מעבודה עם זוגות רבים שמגיעים למצב שאת מתארת, תמיד מתברר שמה שלקוי הינו התקשורת.
    כי נוצר כאן מעגל קסמים: את מצפה ודורשת שהוא יעשה כל מיני דברים לעזרתך, הוא שומע את הטון התלונתי שלך וזה משגע אותו ומעורר בו התקוממות (אף אחד לא אוהב שמצווים עליו או מבקרים אותו) ואז הוא עושה משהו אבל בלי חשק ובלי התכוונות, או פשוט לא עושה מתוך דווקא. ומתחילה התחשבנות והשוואת, ואולי גם לא מתחשק לך לעשות איתו סקס מרוב כעס ואכזבה ואז גם הוא מתמלא תסכול ואכזבה...
    בקיצור, נדמה לי שנכנסתם למעגל הקסמים הידוע שממנו אפשר לצאת רק דרך שינוי צורת התקשורת ביניכם. זה ניתן לעשות בייעוץ זוגי.
    במקרה הזה לא עוזר להיות "צודקת" אלא להיות חכמה. להיות חכמה פירושו להכיר בכך שמשהו בסיסי לא עובד ביניכם ולהגיע למקום בו שניכם תלמדו להבין את הטעויות שלכם ולבנות דרך חדשה לתקשורת שלכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית, שלום! תודה רבה על תגובתך,

אלכסנדרה
    14/12/2010

הבנת בדיוק את מה שקורה פה. אני מתוסכלת כי אי אפשר לתקשר, הוא נעלב כי הוא חושב שאינני מבינה אותו ומרחמת עליו. במשברים הקודמים שהיו לנו, דווקא כן דיברנו ללכת ליעוץ זוגי, לרוב הוא לא הסכים. בפעם האחרונה לפני כשנה, הוא דווקא כן הסכים אך זה לא יצא לפועל (הבנות חלו כל החורף, ואח"כ היה לנו מעבר דירה). הקיצור איכשהו אנחנו סוחבים את כל המטען הזה עד היום.
    נכון לעכשיו, הוא לא מוכן ללכת ליעוץ זוגי, כיוון שלטענתו אין לנו בעיית תקשורת, וכל מה שנדרש זה שאני אעזוב אותו בשקט (לדוגמא: ביום שבת הוא ישב 8 שעות על המחשב במשחקי מלחמה, כנ"ל ביום ראשון - יש לו 3 ימי חופש בשבוע). מה שמצחיק שלא משנה איך אני מתנהגת בין אם אני חופרת או בין אם לא התוצאה היא אותה תוצאה. ולפעמים דווקא נדמה שככל שאני יותר רכה איתו, כך הוא מה שנקרא משתחרר יותר, מרשה לעצמו יותר דברים לא נעימים. וכשההתנהגות הפוכה, אז הוא נהיה אנטי.
    בכל אופן, ניחא היחסים בינינו... אבל למה הוא לא מעוניין להשקיע חלק מזמנו הפנוי בילדים? למה הוא לא רואה חשיבות בלצאת איתן לגן שעשועים, או לפינת חי או כל דבר אחר?

תוכלי אולי לייעץ איך אוכל לשכנעו לפנות ליעוץ, אני מאמינה שהאהבה עוד קיימת, החברות בינינו לרוב קיימת, תחומי עניין משותפים גם יש, חברים משותפים יש המון (ציינתי שלמדנו באותה כיתה?). כלפי חוץ וכלפי אנשים אחרים, אנחנו נראים כמו זוג שיש לו הכל. וזה נורא כואב, כי אני יודעת שבאמת יכול להיות לנו הכל.
    אני מבינה שביעוץ זוגי ניתן ללמוד איך לתקשר, אך האם ניתן ללמוד גם להתגבר עם השוני בהבנתנו את מהות החיים?
    אצלי כנראה האמהות לוקחת את הרוב, ואצלו הגבריות (יריות, משחקים, חברים וכד').

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית, שלום! תודה רבה על תגובתך, - תגובה

דורית כהן
    15/12/2010

היי אלכסנדרה, את שואלת האם ביעוץ זוגי ניתן ללמוד להשלים עם השונות של בני הזוג - בנוסף לשיפור התקשורת. לטעמי - התשובה היא חיובית. למעשה - כל נושא שיוצר מתחים ביניכם לגיטימי להעלותו בייעוץ.
    את יכולה להגיד לו שאולי הוא חושב שהכל בסדר, אבל את לא מרגישה כך בזוגיות ואת מרגישה מאוד מתוסכלת ומרירה ואם זה יימשך כך ללא פתרון - זה יפגע באהבה ובאינטימיות שלכם. הציעי לו להגיע לייעוץ חד פעמי בשלב ראשון - בלי להתחייב על המשך - ולבחון האם זה מרגיש לו נכון. אבל עלייך לבחור בקפידה על מנת לא "ליפול" עם בחירה לא מוצלחת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו