אובדת עצות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אובדת עצות
    שני
    13/12/2010

שלום,
    אני נשואה מזה שנתיים ויש לי תינוק קטן בן תשעה חודשים.
    כאשר הכרתי את בעלי הוא היה איש עבודה. עד כדי כך שהייתי רבה איתו שהמשכורת שלו ממש לא פרופורציונלית לשעות אותן הוא משקיע בעבודה. לפני כשנה, בעלי פוטר והחל לעבוד כעצמאי. הוא ממש גרוע בזה. הוא כועס כל פעם שמנסים לעזור ולייעץ וניסיתי לעשות זאת בכל הדרכים האפשריות, בשיחה בוגרת, בבכי, בכעס, עברתי את כל השלבים. שנינו אקדמאים, אני עובדת כמו חמור ובקושי רואה את הבן שלנו כי אני המפרנסת העיקרית ורוב הזמן היחידה ואין לי את הפריבלגיה ללחוץ על הברקס ולנוח. אני רואה איך הוא מתנהל באדישות ובחוסר איכפתיות, למרות שהוא אומר שמאד איכפת לו, אבל בפועל הוא בקושי עובד וכשהוא עובד הוא לא גובה כסף, אני משתגעת!! הוא פשוט אדיש והייתי אומרת עצלן אם לא הייתי מכירה אותו קודם לכן כאדם פרודקטיבי. כבר אמרתי לו שאולי הוא לא בנוי להיות עצמאי ושיהיה שכיר אבל הכל מתקבל כביקורת ומתפרש כסיבה לכעס ולריבים. מדי פעם יש הבטחות לשיפור ותחושת אכזבה שלו כלפינו שהוא מבטיח לפצות עליה ולהשתפר אך בפועל כלום לא קורה!! בינתיים איבדתי כל כבוד אליו, אני לא נמשכת אליו, לפעמים גם ממש שונאת אותו, יש לי המון כעס כלפי הבן שלי שתוקע אותי בנישואים האלה וגם מהאימהות אני לא נהנית מרוב שאני מלאה בכעס וגם על זה אני כועסת על בן זגוי שהוא גורם לי לשנוא את האימהות ,גם שאני מכריחה את עצמי להירגע זה מחזיק כמה שעות ואז שוב עולה בעיה שגורמת לי לכעוס ולאבד עניין במערכת. האדם שהתאהבתי בו הוא ממש האנטיתזה של האדם שאני חיה איתו עכשיו. כשאיימתי בגירושים הוא הבטיח להשתפר ושוב בפועל כלום לא קרה. בינתיים החובות הולכים וגודלים ואני פוחדת שאם אני אשאר עוד הרבה אני אצבור חובות שלא אוכל להחזיר גם בגיל 80. מה עושים? יש בכלל מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובדת עצות - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    14/12/2010

דניאל יקרה,

העלאת בפנייתך מציאות חיים לא פשוטה כלל. נראה כי התקשורת ביניכם מאוד קשה והיא מבוססת, בעיקרה, על האשמות, ביקורת, כעסים ותסכולים.
    אני מתרשמת שמבחינתך הגיעו מים עד נפש ובהחלט ניתן להבין זאת.

מדברייך עולה כי בעלך ממש התמסר למקום עבודתו בו עבד כשכיר. הוא הקדיש שעות למקום אשר לא תגמל אותו כראוי על השקעתו ומסירותו, לדעתך. נראה שבעלך חש סיפוק, הנאה ואולי אף הערכה מצד המעסיקים, במקום עבודה זה, ולכן הוא השקיע כל-כך הרבה שעות. אולי הוא הרגיש מתוגמל בדרכים אחרות, לא כספיות (למשל הערכה).
    ואז הוא פוטר.
    פיטורין אינם מוסיפים לתחושת הערכה והביטחון העצמי, ועל אחת כמה וכמה לאחר השקעה כה רבה במקום העבודה. בתור עצמאי הוא גם לא ממש מצליח, וגם זה לא מוסיף לתחושת הערך, הביטחון והאמון העצמי. לכן, אני מניחה, שכאשר הוא מצליח ל"מכור" את שירותיו הוא לא גובה כסף, כי הוא לא מאמין שבאמת מגיע לו, הוא כאילו חושש לגבות כסף, בגלל תחושת חוסר הערך והאמונה העצמית, שאליה מתלווה בדרך-כלל ביקורת עצמית מאוד גבוהה, ומי שסובל מ"מחלה" זו לא יכול לספוג ביקורת נוספת, חיצונית, או עצות.
    אני מאמינה שהוא נמצא במצוקה נפשית, לאור חוסר ההצלחה בתחום הקריירה.
    כאשר הוא מבטיח להשתפר, אני בטוחה שהוא באמת מתכוון לזה, הוא פשוט לא מסוגל.
    רק אדם המאמין בעצמו וביכולותיו מסוגל לעשות יש מאיין ולהקים עסק עצמאי ולגרום להצלחתו פירושו לעשות יש מאיין.
    כאילו לא מספיק בתחושת חוסר הערך שהוא חש כלפי עצמו, את מוסיפה לתחושה זו ומעצימה אותה, בהטחת ההאשמות, בחוסר שביעות הרצון ובוודאי באמירה המפורשת לגבי הגירושין. גם את רוצה ל"פטר" אותו.
    קשה לו לשמוע בעצתך ולחזור לשוק העבודה כשכיר, כי אז הוא כאילו מודה ב"אשמה", מודה בכישלונו. אולי הוא אף חושש מפיטורין במקום אחר.
    כפועל יוצא מהמצב, את נושאת את כל הנטל הכלכלי על כתפייך, בנוסף להיותך אם לתינוק, אשר בגיל כזה, דורש המון תשומת לב, השקעה וטיפול.
    את נמצאת רוב הזמן במקום אחר ממנו היית רוצה להיות. את בעבודה ותינוקך בבית.
    כאשר את סוף סוף מגיעה אליו, כבר אין לך כוחות נפשיים ופיסיים להעניק לו את מה שהוא צריך, ובוודאי את מה שהיית רוצה להעניק לו.
    גם את, בדומה לבעלך, נמצאת במצוקה נפשית.
    מהמקום הזה אף אחד מכם לא יכול להכיל את השני, לבוא לקראת השני, לתמוך אחד בשני, כראוי בזוגיות, ועל אחת וכמה במשפחה.
    כדי לנסות ולצמצמם את הפערים ביניכם, ומאחר שהתקשורת ביניכם, אינה בונה או מקדמת, בלשון המעטה, אני מציעה לכם לפנות לאיש מקצוע. יועץ זוגי, מאמן לזוגיות, או אחר, לבחירתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עצות - המשך תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    14/12/2010

מניסיוני לאורך השנים, למדתי, כי אנו פועלים באותם דפוסי פעולה, פחות או יותר, כל חיינו.
    כאשר חל איזשהו שינוי מהותי, כמו אצל בעלך (מאיש עבודה העובד שעות על גבי שעות הוא הפך לאיש שכמעט ואינו עובד), הוא נובע ממשבר ברמה האישית (ושוב, כמו במקרה של בעלך, הפיטורין וחוסר ההצלחה העסקית כעצמאי, הביאו אותו למצב של חוסר אמון בעצמו וביכולותיו עד שהוא הפסיק לעשות, פשוט כי הוא לא מאמין שיצליח, הוא מפחד להיכשל שוב). לאחר שמבינים ממה נובע המשבר ואיך הוא משפיע על חיינו, ניתן להתחיל להתגבר עליו.
    אני מאמינה שאז, גם הזוגיות שלכם תעלה על דרך המלך.

לעניין ההיבט הכספי והחובות התופחים, ישנו גוף העונה לשם "פעמונים".
    גוף זה מספק ייעוץ כלכלי/כספי ללא תשלום.
    נציג מטעם מגיע לביתכם, בתאום מראש כמובן, בודק היטב את היתנהלותכם הכלכלית/הכספית, ומציע פתרונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על היחס

שני
    14/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו