חבר שמעדיף נשים שמנות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חבר שמעדיף נשים שמנות
    שירה
    15/12/2010

שלום,

אני וחבר שלי יוצאים כבר 6 חודשים במצטבר, נפרדנו 3 פעמים במהלך הקשר, פעם אחרונה נפרדנו לחודש וחצי, כי הוא סובל מOCD בקשר לזוגיות שגורם לו לחרדות. הוא התחיל טיפול התנהגותי קוגנטיבי לפני 4 חודשים ועכשיו הוא התחיל גם טיפול תרופתי. חזרנו לפני חודש וחצי והפעם נראה שהמצב שלו הרבה יותר טוב, גם כשהוא בחרדות הוא לא נפרד ממני, מאוד קשה לו, קשה לו לתפקד ולהיות איתי, אבל הוא מתמודד איתם.
    יש לי בעצם 2 שאלות-
    1. אני בחורה רזה ואני יודעת שיש לי גוף ממש טוב, אבל הוא אמר לי שהוא מעדיף נשים שמנות והוא גם היה רוצה שאני יעלה במשקל. לי ממש טוב עם הגוף שלי ואפילו שהעליתי קצת משקל בזמן האחרון אני רוצה להוריד אותו וללכת לחדר כושר אבל הוא ממש לא היה רוצה שאני יעשה את זה. הוא אומר שהוא כן נמשך אלי, וביקשתי ממנו שיפסיק להגיד לי להשמין והוא באמת הפסיק, אבל זה עדיין מפריע לי כי אני יודעת שזה מה שהוא היה רוצה. האם אני צריכה לעלות במשקל בשבילו? ממש קשה לי לראות את עצמי כשאני קצת מעלה במשקל... האם יש סיכוי שהוא יתרגל לאהוב נשים רזות?
    2. בקשר לOCD - אני יודעת שזאת מחלה כרונית, אבל אחרי שהוא ילמד להשתלט עליה ולא יסבול יותר מחרדות וידע להתמודד עם המחשבות שלו, האם אפשר לסמוך על זה שגם בהמשך החיים הוא לא יכנס לחרדות ותמיד יצליח לשלוט בזה? אני מפחדת שאחרי שנתחתן במצבים מלחיצים אחרים בחיים זה יגרום לו לעזוב אותי או שהוא לא ידע להתמודד איתם.

תודה!
    שירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חבר שמעדיף נשים שמנות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חבר שמעדיף נשים שמנות - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    15/12/2010

שירה יקרה,

על-פי התפיסה האימונית, בבואנו לקחת החלטה, עלינו לעשות זאת מתוך הקשבה והתבוננות פנימית, וממקום של תחושת שלמות. כלומר, להתמקד בתחושות וברצונות האמיתיים שלנו, ולדעת בוודאות, שזה באמת מה שאנחנו רוצים, וזה הכי מתאים לנו.
    מדברייך עולה שאת שלמה עם מימדי גופך, את אוהבת אותו במצבו הרזה ומקפידה לשמור על גזרתך. זה חשוב לך.
    לשאלתך, את לא צריכה לעלות במשקל, בניגוד גמור לרצונך, לא בשבילו ולא בשביל אף אחד אחר.
    אחד ממאפייניו הידועים של ה OCD הוא העקשנות, הקיבעון, הנוקשות. עמידה עקשנית ושתלטנית על כך שאנשים מסביבם יפעלו לפי מה שנראה להם. הוא מכבד אותך, ואינו מוסיף לבקש ממך להשמין, אך, כפי שציינת, זה מה שהוא היה רוצה, וקיימת האפשרות שהוא יחזור ויבקש זאת ממך, בצורה זו או אחרת.

הטיפול הנכון והמתאים ביותר ל OCD הוא בדיוק השילוב שבן-זוגך מטופל בו. שילוב בין טיפול תרופתי לבין טיפול קוגניטיבי התנהגותי. אחוזי ההצלחה של הטיפול גבוהים. יכולת ההתמודדות עם החרדות גדלה והולכת וכתוצאה מכך איכות החיים משתפרת, בדיוק כמו במקרה שלכם.
    שכיחות מערכות הנישואים היציבות בקרב הסובלים מה OCD גבוהה. יחד עם זאת, עלייך להביא בחשבון, שייתכנו מצבים בהם בן זוגך יגיב אחרת ממה שהיית מצפה.
    זאת ועוד, לא הוכח בוודאות ולא ברור, אם תופעה זו הינה תורשתית. אולם ממחקרים עולה, כי הסיכוי שילדים, שהורים סובלים מה OCD, יפתחו הפרעה כזו, מעט גדול יותר.

אני ממליצה לך להפנות את שאלתך השנייה, לגבי ההתפרצויות בעתיד, לאיש מקצוע מתאים. הוא בוודאי יוכל לענות לשאלתך תשובה מוסמכת ומהימנה יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו